Beneficiile cojilor de nuci pentru sănătate. Multă lume crede că doar miezul este bun, însă medicina tradițională ne surprinde

Beneficiile cojilor de nuci pentru sănătate. Multă lume crede că doar miezul este bun, însă medicina tradițională ne surprinde

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Toată lumea a auzit de beneficiile nucilor, dar cine a auzit și de beneficiile cojii uscate sau verzi? Aceste părți aparent inutile ale nucii au fost folosite de omenire de mult timp pentru prepararea tincturilor și siropurilor medicinale. Să arunci cojile în coșul de gunoi înseamnă să renunți la o bună parte a beneficiilor unei nuci!

Și astăzi, vă vom învăța cum să preparați tincturi din coaja de nucă, care protejează de inimă și probleme vasculare, ajută la lupta împotriva răcelii și, de asemenea, conferă un somn sănătos.

Coaja de nucă

Pentru cei care suferă de hipertensiune, tinctura dintr-o coajă dură (uscată) de nuci va fi o adevărată salvare, deoarece normalizează tensiunea arterială și curăță vasele de sânge. Iar să faci o tinctură din coaja uscată de nuci acasă, nu este dificil.

INGREDIENTE

15 nuci (ai nevoie de coaja lor, fără miez)

0,5 l de alcool pur

PREGATIREA

Se curăță coaja bine, se spală și se lasă la uscat.

Așezați cojile curățate într-un recipient de sticlă (un borcan obișnuit este bun) și turnați alcoolul peste.

Închideți recipientul de tinctura cu un capac etanș și puneți-l într-un loc uscat și întunecat la temperatura camerei timp de 14 zile.

Tinctura este gata. Puteți lua 1-2 linguri, dimineața, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă. Amestecul curăță vasele de sânge și, de asemenea, ajută la tratamentul căilor respiratorii.

Poate fi folosit ca agent profilactic pentru hipertensiune.

Se poate pregăti și o tinctură relaxantă și liniștitoare de coji de nucă, care vă poate salva de insomnie. Pentru aceasta, cojile de nuci decojite au fost fierte în lapte timp de 30-40 de minute. Doar o jumătate de pahar din această „poțiune” înainte de culcare vă va oferi un somn sănătos și odihnitor.

Decocturile din coji de nuci în apă sunt încă folosite pentru probleme ale pielii. Este suficient să puneți cojile în apă și să le fierbeți. Încă de când decoctul este fierbinte, ar trebui să ștergeți zonele pielii cu probleme și să le spălați.

Cojile de nuci verzi au și mai multe utilizări. Coaja de nuci ajută la indigestie și răceli. Vă vom învăța cum să pregătiți un remediu pentru cea mai frecventă problemă a sezonului rece – răceala obișnuită.

INGREDIENTE

  • 0,5 l coajă de nucă verde
  • 0,3 l miere proaspătă

PREGATIREA

Așezați cojile verzi curățate (fără nuci) într-un borcan de litru.

Se toarnă miere și se închide bine borcanul cu un capac etanș.

Pune-l într-un loc întunecat. După 2 săptămâni, tinctura va fi gata de utilizare.

Administrare:

O linguriță din această tinctură într-un ceai fierbinte vă va ajuta să depășiți cu ușurință răcelile din sezonul de toamnă iarna.

Subestimăm foarte mult proprietățile medicinale ale nucilor. Într-adevăr, în medicina populară se folosesc nu numai coaja și miezul nucilor, ci și frunzele sale verzi. Dar despre acestea vom vorbi într-un alt articol!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!