Ceaiul de mușețel este utilizat pe scară largă în medicina tradițională. Crește imunitatea, îmbunătățește funcționarea tractului gastro-intestinal și ajută la normalizarea somnului. Înainte de a utiliza un astfel de remediu natural, asigurați-vă că nu aveți nicio reacție alergică.
1. Stres
Ceaiul de mușețel este cel mai frecvent utilizat pentru ameliorarea stresului și anxietății. Poate crește nivelul de serotonină și melatonină. Conține următoarele vitamine și substanțe nutritive:
- Vitamine B;
- colină;
- beta caroten;
- magneziu;
- fier;
- calciu;
- sodiu;
- mangan;
- fluor;
- cupru;
- zinc.
Pentru stresul cronic, este recomandat să consumați 1-2 căni de ceai de mușețel pe zi.
2. Insomnie
Mușețelul ajută la eliminarea sentimentelor de anxietate, îmbunătățind astfel somnul. Pentru a scăpa de insomnie în etapa inițială, ar trebui să beți 1 ceașcă de ceai înainte de culcare.
Băutura are un miros plăcut și conține un puternic antioxidant – apigenina. Relaxează corpul și ameliorează stresul.
REFERINŢĂ. Acest ceai este complet sigur, deci poate fi folosit pentru a elimina insomnia și la un copil.
Adesea, o persoană nu poate adormi din cauza indigestiei, durerii dentare sau flatulenței. Acest ceai ajută la eliminarea tuturor acestor condiții negative.
Un astfel de remediu popular nu numai că te va ajuta să adormi repede, ci și să te trezești ușor. Îmbunătățește bunăstarea generală.
3. Probleme hepatice
Ceaiul de mușețel este recomandat pentru curățarea ficatului. Băutura elimină ușor toxinele. Are efect diuretic. Pentru a obține efectul dorit, acesta ar trebui consumat în mod continuu. Va fi benefic în special pentru cei care abuzează de alimentele grele și grase.
4. Gastrită
Ceaiul de mușețel poate ajuta la ameliorarea gastritei sau ameliorarea simptomelor acesteia. Perioada tratamentului este destul de lungă. Înainte de a începe, trebuie să vă adresați unui specialist, deoarece băutura are propriile sale contraindicații.
5. Indigestie
Ceaiul de mușețel trebuie utilizat pentru supraalimentare și crampe stomacale. Componentele benefice ale băuturii vă permit să normalizați activitatea tractului gastro-intestinal.
IMPORTANT. Băutura are un efect antispastic, eliminând astfel balonarea.
Datorită efectului său calmant, ceaiul ajută la crampe și durere. Se recomandă utilizarea acestuia pentru ulcerele de stomac.
6. Răceli
La primele manifestări ale infecțiilor respiratorii acute sau infecțiilor virale respiratorii acute, se recomandă să beți un ceai fierbinte pe bază de mușețel. De asemenea, este excelent pentru prevenire.
Recomandări pentru utilizarea mușețelului împotriva răcelii:
Perioada administrării nu trebuie să dureze mai mult de 3-4 zile.
Ceaiul poate fi utilizat pentru clătirea nasului sau clătirea gurii. Această procedură este recomandată după vizitarea locurilor publice.
Utilizarea remediilor populare trebuie combinată cu alte medicamente.
Mușețelul conține o cantitate mare de fenoli vegetali. Ei ajută la întărirea sistemului imunitar și au un efect antibacterian.
IMPORTANT. Ceaiul de mușețel elimină virusurile și bacteriile.
În ciuda faptului că mușețelul este potrivit atât pentru tratamentul copiilor, cât și al adulților, un astfel de remediu are propriile sale contraindicații. O astfel de băutură nu trebuie băută necontrolat sau pentru o lungă perioadă de timp. Înainte de a trata o femeie însărcinată sau un nou-născut cu ceai de mușețel, trebuie mai întâi să consultați un specialist.
Ceaiul de mușețel este utilizat pe scară largă în medicina populară. Cu toate acestea, pentru a obține un efect terapeutic bun, băutura trebuie consumată în asociere cu alte medicamente. Ceaiul poate fi folosit ca măsură preventivă.
Materialele site-ului au doar scop informativ și nu pot fi utilizate ca ghid direct de acțiune fără consultarea obligatorie a unui medic.,
Să fiți binecuvântați! Multă sănătate!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.