Beneficiile afinei sunt greu de supraevaluat – fructul este minunat din toate punctele de vedere.

Beneficiile afinei sunt greu de supraevaluat – fructul este minunat din toate punctele de vedere.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În afinele proaspete și uscate se găsesc o mulțime de vitamine și minerale benefice pentru sănătatea organismului. Beneficiile afinei sunt, de obicei, asociate în primul rând cu sănătatea ochilor!

Beneficiile afinei sunt determinate în mare parte de conținutul său. Pentru referință: în 100 de grame de fructe proaspete se găsesc apă, carbohidrați, fibre alimentare, potasiu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor, fier, vitamina C, acid pantotenic și alte substanțe benefice.

Și afinele nu se limitează la impactul pozitiv asupra vederii noastre. Pentru a fi corecți, nu există date științifice care să dovedească că afinele în orice formă ajută la restabilirea sau îmbunătățirea acuității vizuale. Cu toate acestea, acest fapt nu reduce beneficiile afinei pentru ochi.

Ceea ce trebuie cu adevărat să menționăm este că afinele reduc riscul dezvoltării glaucomului și cataractei datorită conținutului de glicozid. Cu alte cuvinte, dacă, pe măsură ce îmbătrânești, obișnuiești să adaugi o mână de fructe uscate sau proaspete în ceai sau să le consumi separat, este foarte posibil să eviți problemele cu vedere.

Cu ce mai este benefică afina pentru sănătate?

Prin urmare, afina nu se limitează doar la protecția împotriva cataractei. Datorită conținutului de substanțe tăbăcitoare, afina este un remediu natural foarte eficient și benefic pentru diaree și orice probleme digestive. Într-un timp scurt, afinele normalizează metabolismul, reglează funcționarea intestinelor, restabilesc scaunul normal, ameliorează simptomele dureroase în stomac și senzația de greutate. Este suficient să mănânci o mână de fructe pentru ca „revoluția intestinală” să se oprească imediat.

În plus, afinele sunt bogate în fier natural, beneficiul căruia constă în faptul că este mult mai bine asimilat de organism decât fierul din farmacie. În acest sens, afina este extrem de benefică pentru persoanele predispuse la anemie.

Sucul său este adesea băut ca diuretic și pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi și vezica urinară. De asemenea, sucul de afine este utilizat pentru inflamații – de exemplu, în caz de amigdalită, stomatită și în caz de nas sau gât înfundat. Cu un decoct de afine, gargară și clătire a gâtului, iar sucul se bea de-a lungul zilei în cantități mici.

Beneficiile afinei nu se limitează doar la fructe

În afară de fructe, frunzele de afine sunt adesea folosite în scopuri medicinale. De obicei, frunzele sunt culese în mai-iunie, când concentrația de substanțe benefice în ele atinge nivelul maxim, iar apoi sunt uscate în umbră sau într-o încăpere bine ventilată. Frunzele uscate de afine pot fi folosite pe tot parcursul anului.

Pentru ce sunt benefice? Medicii naturiști asigură că infuzia din frunze de afine are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, precum și o acțiune antiinflamatoare și diaforetică în caz de răceală. În plus, frunzele de afine sunt considerate capabile să reducă nivelul de zahăr din sânge.

Recent, în afinele și frunzele lor a fost descoperită o substanță numită oxycoumarin, care a surprins oamenii de știință cu abilitatea sa de a încetini coagularea sângelui. Această calitate benefică a afinei va fi apreciată de femeile care suferă de boala varicoasă și de persoanele predispuse la infarct. Deoarece o coagulare mai lentă a sângelui reduce semnificativ riscul formării cheagurilor și cheagurilor în vene.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!