Beneficii incredibile pentru sănătate ale ceaiului de cimbru

Beneficii incredibile pentru sănătate ale ceaiului de cimbru

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Te-ai întrebat vreodată despre beneficiile ceaiului de cimbru?

Chiar dacă nu, primul lucru pe care trebuie să-l știți este că este o plantă aromatică care este frecvent folosită în parfumuri și poate fi savurată și adăugând-o la ceaiul fierbinte.

În acest articol, vom analiza acest minunat ceai și toate beneficiile sale.

Beneficiile ceaiului de cimbru

De acum înainte nu veți mai folosi acest condiment doar pentru a adăuga aromă și miros delicios mâncării, veți dori și să-l încercați într-o băutură fierbinte.

Aflați despre beneficiile ceaiului de cimbru și cum să savurați ceaiul de cimbru datorită caracteristicilor sale uimitoare:

1. Dezinfectant

Dacă aveți ulcer la gură, puteți bea ceai fierbinte sau rece de cimbru pentru a reduce inflamația și a dezinfecta zona.

În plus, deoarece cimbru este un antiseptic puternic , puteți folosi acest ceai pentru a trata rănile, infecțiile ochilor și tăieturile pielii.

2. Ajută la ameliorarea problemelor de respirație

Când aveți o răceală cu tuse sau altă boală care afectează sistemul respirator (în special boli tipice de iarnă cauzate de bacterii sau de un virus), puteți avea încredere în puterea ceaiului de cimbru.

Poate reduce simptomele la o varietate de afecțiuni, de la bronșită la astm. Acest lucru se datorează proprietăților bronhodilatatoare a ceaiului de cimbru.

3. Previne îmbătrânirea prematură

Datorită cantității de antioxidanți conținută în ceaiul de cimbru și a conținutului ridicat de flavonoide , puteți menține funcția celulară sănătoasă și preveni îmbătrânirea prematură a celulelor și a organelor.

Acesta este, fără îndoială, un elixir al tinereții!

4. Previne indigestia

După o vacanță, petrecere sau alt eveniment în care mâncăm în exces, puteți evita senzația de greutate și puteți dormi mult mai bine datorită ceaiului de cimbru.

În același timp, această băutură servește la eliminarea sputei din tractul intestinal. De asemenea, poate reduce balonarea și flatulența.

Așadar, nu ezitați să preparați ceai de cimbru când știți că stomacul dvs. va primi mai multă mâncare decât de obicei.

5. Reduce simptomele sindromului premenstrual

Simptomele tipice din zilele dinaintea menstruației pot fi reduse cu ceaiul de cimbru. În timpul perioadei, poate ameliora crampele și poate ajuta la combaterea infecțiilor vaginale atunci când este aplicat local.

6. Scade tensiunea arterială

Acest condiment provine din regiunile temperate din Europa, Asia și Africa de Nord, unde a fost folosit încă din epoca antică a Greciei ca plantă medicinală.

Dacă bei o ceașcă de ceai pe zi, acesta poate regla tensiunea arterială, precum și îmbunătăți sănătatea arterelor și a venelor. Poate fi, de asemenea, un excelent înlocuitor de sare în dieta dvs., precum și dacă aveți probleme cu tensiunea sau retenția de lichide.

7. Întărește sistemul imunitar

Dacă te îmbolnăvești des și ușor, se poate datora faptului că sistemul tău imunitar nu este sănătos. Cimbrul este bogat în vitaminele A și C , care acționează ca parte a sistemului imunitar.

8. Curățare puternică a cavității bucale

Dacă suferiți de halitoză , puteți bea ceai de cimbru pentru a scăpa de această problemă. Din ce în ce mai multe produse de igienă conțin cimbru ca unul dintre ingrediente datorită proprietăților sale de eliminare a mirosurilor.

9. Îmbunătățește starea de spirit

Stres , anxietate, depresie, iritabilitate?

Nu vă faceți griji, ceaiul de cimbru vă poate ajuta. De fapt, cimbrul conține o substanță cu proprietăți terapeutice și relaxante numită carvacrol.

Când îl consumi, sentimentele de fericire și confort oferă un echilibru al activității creierului. De asemenea, crește nivelul de energie și ameliorează anxietatea. Iată și mai multe motive pentru a folosi această plantă după o zi lungă, obositoare.

Moduri de a consuma ceai de cimbru

Beneficiile ceaiului de cimbru depind de modul în care doriți să-l utilizați. Cu alte cuvinte, aveți nevoie de o pregătire diferită dacă doriți să îl utilizați intern sau extern.

În orice caz, versiunea „de băut” poate conține alte ingrediente pentru a spori efectele și ar trebui să fie băută atunci când este cald.

Dacă doriți să folosiți ceai pentru a vindeca răni sau pentru a combate infecțiile, atunci veți avea nevoie de mai puține ingrediente.

Ingrediente

  • 1 lingură frunze de cimbru (10 g)
  • 1 pahar de apă (250 g)

Mod de preparare

Puneți apa la fiert și, când dă în clocot, adăugați cimbrul.

Lăsați timp de 15 minute la foc mic si apoi luați de pe foc.

Se lasă la răcit până ajunge la temperatura normală de băut.

Se strecoară frunzele și se toarnă într-o sticlă de pulverizare.

Aplicați-l pe zona infectată pentru curățare și dezinfectare.

Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile ceaiului de cimbru, în caz de tuse sau boală, puteți adăuga câteva ingrediente:

Ingrediente

  • 1 lingură frunze de cimbru (10 g)
  • un pahar de apă
  • 1 lingura miere (30 ml)
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare

Mai întâi, încălziți apa.

Apoi, când apa începe să fiarbă, adaugă cimbru și lăsați la foc mic timp de 15 minute.

Apoi luați de pe foc și lăsați-l la infuzat timp 10 minute.

Se filtrează frunzele și se adaugă 1 lingură de miere.

Stoarceți lămâia și adăugați sucul.

Se bea cât mai fierbinte.

Cine ar trebui să evite acest ceai:

  • Persoanele care suferă de ulcere gastrice .
  • Persoanele care suferă de probleme cardiace.
  • Femeile gravide.

Nu beți mai mult de o ceașcă pe zi – excesul de timol (una dintre componentele principale ale cimbrului) poate avea efecte secundare neplăcute.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!