Băutura lui Hipocrate – un remediu pentru întreg organismul

Băutura lui Hipocrate – un remediu pentru întreg organismul

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În cele mai vechi timpuri, în Orient, rodiile erau considerate un fruct regal care vindeca multe boli. Însă nu doar pulpa are proprietăți benefice, ci și coaja fructului, din care poți pregăti o băutură vindecătoare unică.

Coaja de rodie a fost folosită de mult timp în scopuri medicinale. Aceasta suprimă dezvoltarea agenților patogeni la oameni, reduc inflamația. Cojile de rodie nu trebuie aruncate, deoarece conțin o mulțime de microelemente utile, au efecte antiparazitare, antiinflamatoare și antibacteriene, luptă împotriva infecțiilor, virușilor,

Cum să alegi o rodie?

Un fruct bun are coaja uscată și conținutul suculent. Trebuie să fiți atenți că rodia să nu fie nici prea coaptă, deoarece nu se vede la exterior atunci când se strică dar nici verde, necoaptă, deoarece nu are toate beneficiile.

Rețeta pentru prepararea de coaja uscata de rodie

Prepararea ceaiului de rodie este foarte simplă, Hipocrate recomanda 10-15 grame de coajă uscată la un pahar de apă. Dacă doriți să preparați o cantitate mai mare de ceai, pentru fiecare pahar de apă în plus, va trebui să mai adăugați 10 grame de coajă de rodie.

Fierbeți apa pana dă în clocot, luați de pe foc vasul, adăugați coaja de rodie și acoperiți cu un capac pentru a se infuza. După jumătate de oră puteți bea ceaiul.

Băutura lui Hipocrate ajută la vindecarea multor tulburări ale corpului, rețeta este aceeași, dar aplicarea va fi diferită, în funcție de problemă.

Cum se utilizează ceaiul de coajă de rodie pentru diferite boli

1. Mișcările intestinale dureroase

De multe ori, o pacoste precum diareea ne poate lua prin surprindere, deoarece se poate întâmpla acasă, pe drum sau în vacanță. În astfel de cazuri, se bea aproximativ o jumătate de pahar de infuzie proaspăt preparată, iar restul se acoperă din nou și se lasă pentru perfuzie ulterioară.

2. Procese inflamatorii ale sistemului digestiv

Ceaiul de coajă de rodie ajută la afecțiuni precum ulcerul stomacal și intestinal, procesele inflamatorii la nivelul intestinelor, disbioza. Trebuie să știți că ceaiul poate fi utilizat numai în perioada de remisiune și cu permisiunea medicului curant, deoarece pot exista contraindicații sau patologii concomitente în care utilizarea ceaiului poate fi ineficientă.

Împărțiți o jumătate de pahar (100 ml) de ceai în 4 porții egale și beți pe parcursul unei zile. Nu strecurați ceaiul. Bea înainte de masă, prima dată pe stomacul gol și ultima dată înainte de culcare. Ceaiul trebuie consumat o dată la două zile. După o zi de administrare, trebuie să faceți o zi de pauză.

În timpul utilizării remediului, băuturile alcoolice sunt strict interzise, ​​mai ales în zilele de administrare a ceaiului.

Procesul de vindecare constă în faptul că ceaiul de coajă de rodie suprimă creșterea bacteriilor patogene în tot tractul digestiv și elimină procesele inflamatorii. De asemenea, se știe că Hipocrate a folosit o astfel de infuzie pentru a trata leziunile pielii, zgârieturile, rănile minore. Pentru a face acest lucru, se recomandă umezirea unui șervețel curat cu ceai și aplicarea pe rană.

Contraindicațiile pentru ceai de coajă de rodii și suc proaspăt sunt:

  • gastrită de aciditate;
  • hemoroizi;
  • constipație.

Proprietăți benefice ale rodiei și ale cojii de rodie:

Scade tensiunea arterială – boabele de rodie scad ușor tensiunea în hipertensiune arterială, iar cojile uscate, dacă sunt adăugate în ceai, calmează cu anxietate crescută, ajută în cazul insomniei;

Crește hemoglobina – în caz de afecțiuni anemice, beți o jumătate de pahar de suc de rodie de trei ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 2-3 luni;

Restabiliți echilibrul hormonal – semințele de rodie ajută la menopauză, sindromul premenstrual dureros, cresc activitatea hormonală;

Reduce glicemia – ajută în cazul diabetului zaharat, 60 de picături de suc de patru ori pe zi înainte de mese, vor scădea semnificativ nivelul zahărului;

Dezinfectează cavitatea nazofaringiană – clătește nasul cu suc diluat pentru a reduce procesele inflamatorii ale tractului respirator superior, sucul are proprietăți dezinfectante și reduce durerea;

Îndepărtează izotopii radioactivi – fructele de rodie sunt benefice persoanelor care lucrează cu substanțe radioactive sau care locuiesc într-o zonă cu radiații mari, chiar și cele de la antenele de telefonie mobilă;

Elimină paraziții – ceaiul din coajă de rodie conține compuși precum izopeltierină, metilizopeltierină, peltierină, care contribuie la expulzarea helminților.

Vindecă afecțiunile pielii – o mască din coajă zdrobită, prăjită și amestecată cu unt sau ulei de măsline va usca pielea grasă a feței, va ajuta la acnee și erupții purulente. Pulberea de coajă de rodie ajută la arsuri, tăieturi și zgârieturi;

Oprește diareea – are proprietăți astringente, copiii pot bea suc diluat cu apa, iar adulții – pulbere de coaja uscata, o lingură de trei ori pe zi;

Important de știut! Coaja de rodie conține alcaloizi – substanțe toxice. În niciun caz nu trebuie depășită doza prescrisă. Pot apărea reacții adverse precum hipertensiune arterială, amețeli, scăderea vederii, convulsii. Sucul de rodie conține acizi organici care distrug smalțul dinților, așa că sucul proaspăt trebuie diluat cu apă.

Beneficiile sucului de rodie

1. Pentru a curăța organismul. Pentru a elimina substanțele toxice și produsele de degradare, se recomandă să beți suc de rodie pe o perioadă de trei săptămâni. Prima săptămână – jumătate de pahar de 3 ori pe zi, a doua săptămână – de 2 ori pe zi, iar a treia – 1 dată pe zi.

2. Protejează stomacul și intestinele, reduce anemia. Beți o jumătate de pahar de trei ori pe zi, este recomandat să consumați alimente care ameliorează scaunul. Perioada de tratament durează între 2-4 luni. Apoi faceți o pauză de o lună, iar după puteți repeta.

3. Pentru răceli, nas care curge și dureri in gat. Se face gargara cu suc diluat și se bea cu miere.

4. În cazul problemelor menstruației. Pentru a normaliza producția hormonală, în prima săptămână a ciclului, bea un pahar de suc de rodie diluat.

5. În caz de edem, stagnare a bilei. Consumați un sfert de pahar în fiecare zi.

6. Pentru lipsa poftei de mâncare. Bea o jumătate de pahar cu 15 minute înainte de masă.

7. În caz de diabet zaharat, gastrită cu aciditate scăzută. Se bea o jumătate de pahar sau un pahar de trei ori pe zi cu o linguriță de miere.

8. Pentru patologii cardiace și vasculare. Bea o jumătate de pahar de suc cu o oră înainte de micul dejun, timp de trei luni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!