Barfa este peste tot. Si toata lumea barfeste. Efectele pozitive ale barfei! – “1. Barfa reduce stresul.”

Barfa este peste tot. Si toata lumea barfeste. Efectele pozitive ale barfei! – “1. Barfa reduce stresul.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 September 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieViata

Trebuie sa fim constienti de faptul ca barfa este o unealta extrem de importanta in societate. Poate avea consecinte neplacute sau, dimpotriva, un efect pozitiv urias. Totul depinde de cum ne folosim de ea. Stim ca barfa este prezenta pretutindeni, stim ca majoritatea femeilor au tendinta sa barfeasca… Insa de ce o fac?

Barfa si psihologia femeilor

Barfa le ajuta pe femei sa isi impartaseasca sentimentele/emotiile.

De cele mai multe ori, femeile barfesc deoarece simt nevoia sa isi impartaseasca emotiile, sentimentele sau parerile cu persoanele cu care interactioneaza. Fiind fiinte emotionale, reprezentantele sexului feminin considera aceasta impartasire un element vital pentru eliberarea de energiile negative sau de gandurile care le framanta. Si cum altfel se poate elibera o femeie de tot ceea ce simte negativ daca nu prin comunicare? Numeroase studii si cercetari au scos la iveala faptul ca femeile rostesc zilnic de doua ori mai multe cuvinte decat barbatii…

Barfa valideaza gandurile celor mai multe dintre femei.

Barfa si psihologia femeilorExista mari sanse ca o femeie sa isi valideze gandurile ori sentimentele prin barfa. Fiecare dintre noi, femeile, trebuie sa spunem intr-o conversatie ceea ce gandim ori simtim pentru a primi validarea sau chiar sprijinul celor cu care interactionam. Atunci cand, intr-o discutie, mai multe prietene apropiate isi valideaza reciproc gandurile si parerile, fiecare experimenteaza acel sentiment de satisfactie ca celelalte o inteleg si pot empatiza cu ea. Poate ca validarea gandurilor despre alte persoane nu ar trebui sa se numeasca barfa, nu-i asa?

Prin barfa, femeile isi pot impartasi cele mai intunecate secrete.

Femeile barfesc pentru ca stiu ca intr-o discutie pot avea parte de incredere reciproca. Desi majoritatea barbatilor neaga acest lucru, adevarul este ca femeile care sunt prietene bune de o perioada lunga de timp au incredere unele in celelalte si isi pot spune chiar si cele mai intunecate secrete.

Asadar, atunci cand se intalnesc si incep sa discute despre diferite lucruri si chiar sa barfeasca, femeile stiu exact daca pot avea incredere sau nu in persoana de langa ele. Tocmai de aceea, barfa le poate lega intr-un mod neinteles de barbati pentru ca a avea siguranta 100% ca prietena ta nu ii povesteste altcuiva secretele pe care i le-ai spus este foarte important pentru o prietenie.

Barfa reduce stresul.

In pauza de masa ori seara, dupa ce a stat o zi intreaga la birou, atunci cand se intalneste cu o prietena, orice femeie se destinde si incepe sa vorbeasca vrute si nevrute, sa barfeasca. Tocmai acest tip de comunicare o va ajuta sa se elibereze de gandurile si energiile negative pe care le-a acumulat peste zi si deci sa scape de stres. Acesta este poate cel mai bun motiv pentru care femeile barfesc. Inconstient si involuntar isi asculta instinctul de a se ‘curata’ prin barfa, ajungand la o stare interioara de liniste, destresandu-se.

Barfim pentru ca si celelalte femei barfesc?

Desi pare greu de crezut, cel mai comun motiv pentru barfa este: daca celelalte femei barfesc, eu de ce nu as barfi? Asadar, este greu pentru o femeie sa ignore barfa deoarece aceasta este prezenta pretutindeni – acasa, la serviciu, oriune iese cu prietenele ei. De multe ori, barfa este si o unealta ce ‘imprastie’ zvonuri pozitive sau negative la locul de munca. Barfa este peste tot. Si toata lumea barfeste. Sa fie acesta un lucru rau sau bun?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!