Bărbații sunt vânători prin natura lor. Dacă prada nu presupune niciun efort, nu mai este la fel de interesantă

Bărbații sunt vânători prin natura lor. Dacă prada nu presupune niciun efort, nu mai este la fel de interesantă

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2018 in De Suflet

Multe femei se întreabă unde greșesc de nu au relația mult dorită. Deși fac eforturi ca totul să meargă bine, rezultatele nu sunt cele așteptate, dimpotrivă lucrurile rămân la fel sau se înrăutățesc. Poate și pentru că făcând același lucru mereu, vei obține fix același rezultat.

Iubirea necondiționată nu există în relații. Cel puțin din punctul meu de vedere.

Nu poți iubi pe cineva care nu îți oferă ceea ce ai nevoie, care nu te apreciază, care nu te respectă, care nu te valorizează, care nu dă doi bani pe tine, care crede ca poate apărea și dispărea ca și când tu ai fi un hotel.

Bărbații sunt vânători prin natura lor. Dacă prada nu presupune niciun efort, nu mai este la fel de interesantă. Dacă tu i te oferi prea repede și prea ușor, nu mai ești la fel de tentantă. Ești acolo oricând, oricât, indiferent de comportamentul lui.

Uneori faci parte din planul B, cel de rezervă. Te sună în miez de noapte că i s-a făcut brusc dor de tine sau după ce n-a mai dat câteva zile/săptămâni niciun semn de viață. Motivează mereu că a fost ocupat, însă daca te interesează cineva,aceasta scuză nu există.

Nu mergeți niciodată în vacanțe, nu îți oferă cadouri de ziua ta, abia dacă îți dă un telefon și atunci tu ești in extaz. Nu se interesează daca iți este bine, daca ai nevoie de el si pentru ce. Uneori e de negăsit sau iți respinge apelul fără sa mai sune înapoi.

La cum arată legătura dintre voi, numai în viziunea ta aveți o relație. În ochii lui, și-n viața lui, tu ești una dintre femeile care îl plac. Mult. Foarte mult, din moment ce oferă totul pentru așa de puțin.

Știu că veți spune că în iubire trebuie să oferi totul fără a aștepta nimic în schimb. Însă, dacă ar fi așa, de ce rețeta voastră nu dă roade? De ce nu aveți o relație cu omul ăsta căruia îi oferiți totul? De ce nu vă aflați printre interesele lui zilnice?

Pentru că bărbaților nu le plac femeile “preș”. Uneori el este un barbat care doar se folosește de femei, alteori arată că nu îl interesați prea tare. E drept nu vă spune și în cuvinte, sau nu direct. Atunci, pentru ce încă vă mai “păstrează”?

Oricui îi place să știe că este iubit, plăcut, chiar adorat. Că undeva există o femeie numai bună pentru ridicat orgoliul aflat la pământ, pentru a-l asculta și a-l înțelege, pentru a-i pansa rănile, pentru a fi mereu acolo când el are nevoie. Însă ce se întâmplă cu nevoile tale? Îi pasă lui de ele? Contează pentru el? Se pare că nu.

Și atunci, cum am mai spus, nici o iubire nu poate supraviețui decât în echilibru.

Cum va supraviețui iubirea voastră, a ta? Ok, îmi poți spune că tu îl iubești oricum. Dar oare e de ajuns?

Dacă ar fi, sigur n-ai mai fi nefericită și plânsă mereu. Sigur nu te-ar mai deranja lipsa lui de atenție, de afecțiune, lipsa de reacție la nevoile tale.

Ce-ai putea să faci? Să încetezi să mai crezi că dacă te oferi “preș” cuiva, acesta te va trata altfel.

Ce presupune mai exact asta?

Înseamnă, înainte de toate, să te iubești și să realizezi că ești o femeie minunată care merită tot ce este mai bun. Meriți iubire, atenție, respect, grijă, siguranță. Iar dacă el nu ți le oferă acum, nu te amăgi că se va întâmpla mai târziu. Nu se va întâmpla. Și nu pentru că este ceva în neregulă cu tine și nici pentru că trebuie să lupți pentru ele, ci pur și simplu pentru că acest om, pe care tu îl crezi iubitul tău, nu face parte din povestea ta. Însă tu te încăpățânezi să nu crezi lucrul ăsta, încă.

Sursa: psihologinconcediu.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!