Atunci cand nu mai poti schimba nimic in viata ta, schimba-ti gandirea, scoate gandurile negative din mintea ta!

La început a fost o „scânteie” care v-a atras. Poate că vă plăcea să vorbiţi la telefon cu orele, poate că făceaţi sport împreună sau poate, pur şi simplu, eraţi fiecare încântaţi să-l vedeţi pe celălalt lângă voi. Nimeni nu poate să prevadă ce anume o să aprindă „flama”, cert e că ea se aprinde. Atât de tare, că vine un moment în care nu mai poţi să concepi viaţa fără celălalt. Zis şi făcut. Numai că, în realitate, nu e ca-n poveşti: „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…” Ba e chiar pe dos: greul de-abia atunci începe. Cum să faci să menţii flama şi să te bucuri când ajungi acasă şi te întâlneşti cu persoana iubită? Ce să faci ca să trăieşti mereu îndrăgostită şi fericită? Adevărul e că se poate, dar trebuie să vrea amândoi acest lucru, şi să fie dispuşi să facă unele eforturi. 1. Nu suntem consumatori Dacă am putea să ne alegem iubitul dintr-un catalog, unde să fie specificate alături toate calităţile şi defectele la care ne putem aştepta, precum şi modul de folosire, ar fi totul mult mai simplu, nu-i aşa? Numai că asta ne-ar face să pierdem atâtea momente magice în care îl descoperim cu uimire pe celălalt. Şi, mai ales, ne-ar pune în impostaza unei fiinţe care îl foloseşte pe celălalt pentru a fi fericit! Bine că nu există acest „catalog” – deşi, trebuie să recunoaştem, din păcate, că există oameni care au această atitudine de „consumatori” în iubire. Primul şi cel mai mare secret pentru o relaţie fericită este:
„Te simţi cu atât mai iubit cu cât dăruieşti mai multă iubire”.
2. Soarele şi Luna… Bărbatul este simbolizat prin soare, femeia prin lună. Fiecare dintre ei este altfel. El este înclinat către fapte concrete, rezultate imediate, găsirea soluţiilor. Ea e fascinată de relaţii, de înţelegere, de comunicare. El tace şi face, ea vorbeşte şi contemplă. Sigur, asta nu înseamnă că fabula cu greierele şi furnica nu e adevărată. Sunt sectoare ale vieţii în care femeia e activă şi bărbatul pasiv, şi altele în care e invers. Soarele şi Luna nu sunt niciodată în acelaşi timp pe cer, în plină glorie. Şi toată magia constă în a-l lăsa pe bărbat să fie bărbat şi pe femeie să fie femeie – pentru că asta i-a făcut să fie atraşi de la început. Al doilea secret este:
„Te bucuri cu atât mai mult de iubitul tău cu cât îl laşi să fie el însuşi, exact aşa cum e”.
3. Dragostea şi tandreţea Îţi aminteşti când stăteai ca pe ghimpi că nu te suna odată? Dar nu ca să-i reproşezi că nu a plătit lumina, ci pentru că nu mai puteai de dor. Lucrurile se schimbă în timp, e firesc să fie aşa. Dar noi am vrea ca unele situaţii să nu se schimbe: cum ar fi dragostea, atracţia, tandreţea… Ce îl făcea să fie mort după tine la început? Faptul că te uitai la el ca la soare (Soarele din paragraful precedent). Ce o să-l facă să te iubească mereu ca la început? Acelaşi lucru. Încearcă să-ţi păstrezi proaspătă viziunea despre el şi o să reuşiţi. Nimeni nu a spus că va fi uşor. Devine greu mai ales pentru că începi să te vezi pe tine în el ca într-o oglindă. Toate defectele tale se oglindesc în mod magic în personalitatea lui. Şi ce te deranjează la el, de fapt, sunt lucruri care te deranjează la tine, în adâncul sufletului tău (şi viceversa, bineînţeles). Gândeşte-te la asta. La început era foarte bun exact aşa cum este. Al treilea secret este:
„Să cauţi în fiecare zi motive ca să-ţi admiri cu sinceritate iubitul. El va simţi şi va reacţiona la fel”.
4. Comunicarea şi scopurile Care e viziunea ta despre o viaţă fericită? Ce-şi doreşte el? Ideal ar fi ca cei doi să aibă aceleaşi ţeluri. Dacă ambii iubiţi „trag” în aceeaşi direcţie, cuplul are toate şansele să fie fericit. Vorbiţi despre scopurile voastre, construiţi-vă un tablou imaginar cu voi doi peste zece ani, peste douăzeci, peste treizeci… Gândiţi-vă cum veţi găsi mijloacele pentru a vă realiza visele, faceţi-vă planuri, lucraţi împreună la îndeplinirea lor. Al patrulea secret este:
„Cele mai fericite relaţii sunt acelea în care cei doi au de făcut împreună ceva”.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Poate că fiecare om este capabil de a trăi dincolo de posibilitățile sale.” – Markus Zusak

Fericirea este in mintea ta, nu in evenimentele si circumstantele exterioare. Lucruri frumoase se intampla cand te distantezi de gandirea negativa.

In fiecare situatie dificila exista o oportunitate de a te intelege mai profund si de a iti imbunatati viata. Incearca sa reflectezi mai mult asupra situatiilor recente in care te-ai simtit dezamagita – in cazul in care rezultatele vietii nu au fost nici pe departe la fel de bune precum te asteptai.

Decat sa te concentrezi asupra lucrurilor incontrolabile, ia in considerare in schimb partea ta la ce s-a intamplat. De exemplu, poate ca instinctul tau ti-a spus sa nu faci ceva, insa oricum ai facut. Sau poate ca ai fost inselata pentru a doua oara de aceeasi persoana. Sau poate ca tocmai nu ai acordat atentie si a disparut o mare oportunitate.

Indiferent de specificul vremurilor tale tulburi, a lua un moment si a il privi gandindu-te ce ai fi putut face diferit si cum ai putea evita situatii similare in viitoare poate fi un exercitiu sanatos pentru tine.

Cum iti poti schimba atitudinea negativa si cum iti poti ajusta dialogul cu propria persoana astfel incat sa gasesti bine chiar si in cele mai urate momente?

1. Asuma-ti responsabilitatea pentru gandurile si actiunile tale – Doar tu controlezi viata pe care o ai si multe dintre situatiile si gandurile negative pe care le ai sunt influentate in mod direct de catre tine. Prin asumarea responsabilitatii pentru actiunile tale, poti incepe sa elimini negativitatea din viata ta si sa creezi pozitivitate.

Gandurile negative cultiva actiunile negative. Daca decizi sa ai o atitudine pozitiva, vei cultiva schimbari pozitive.

Publicitate

2. Invata sa ierti. Nu doar oamenii din jurul tau, ci si pe tine – Acest lucru va sublinia doar o atitudine negativa. Trebuie sa ierti si sa renunti pentru a putea sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din voi si din cei din jurul tau.

Actul de iertare va elimina atitudinile negative si va crea spatiu pentru atitudini pozitiva. De asemenea, va ajuta la scaderea stresului si la cresterea linistii si calmului in viata ta.

3. Mergi mai departe – In mod ocazional, vei avea ganduri negative care sunt normale si acceptabile, insa invata sa nu le mai acorzi atentie. Cauta sa vezi intotdeauna partea plina a paharului si doar asa vei putea schimba atitudinea negativa.

4. Cauta lucrurile pozitive din tot – Daca le acorzi atentie, gandurile si atitudinile negative devin si mai puternice. Cautarea pozitivului in orice persoana sau situatie te va ajuta sa iti schimbi mentalitatea.

Chiar si in cele mai dificile situatii exista intotdeauna ceva pozitiv. S-ar putea sa dureze ceva timp pentru a gasi acel lucru, insa nu iti pierde speranta.

“Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îţi pui niciodată problema propriului tău potenţial. Şi toată nefericirea provine din faptul că nu eşti tu însuţi. Fii doar tu însuţi şi toată nefericirea şi toată competiţia cu ceilalţi dispar; nu îţi mai păsă că alţii au mai mult, că nu eşti tu cel care are mai mult.” – Osho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala