Atunci cand nu mai poti schimba nimic in viata ta, schimba-ti gandirea, scoate gandurile negative din mintea ta!

Atunci cand nu mai poti schimba nimic in viata ta, schimba-ti gandirea, scoate gandurile negative din mintea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2019 in Dezvoltare Personala

“Poate că fiecare om este capabil de a trăi dincolo de posibilitățile sale.” – Markus Zusak

Fericirea este in mintea ta, nu in evenimentele si circumstantele exterioare. Lucruri frumoase se intampla cand te distantezi de gandirea negativa.

In fiecare situatie dificila exista o oportunitate de a te intelege mai profund si de a iti imbunatati viata. Incearca sa reflectezi mai mult asupra situatiilor recente in care te-ai simtit dezamagita – in cazul in care rezultatele vietii nu au fost nici pe departe la fel de bune precum te asteptai.

Decat sa te concentrezi asupra lucrurilor incontrolabile, ia in considerare in schimb partea ta la ce s-a intamplat. De exemplu, poate ca instinctul tau ti-a spus sa nu faci ceva, insa oricum ai facut. Sau poate ca ai fost inselata pentru a doua oara de aceeasi persoana. Sau poate ca tocmai nu ai acordat atentie si a disparut o mare oportunitate.

Indiferent de specificul vremurilor tale tulburi, a lua un moment si a il privi gandindu-te ce ai fi putut face diferit si cum ai putea evita situatii similare in viitoare poate fi un exercitiu sanatos pentru tine.

Cum iti poti schimba atitudinea negativa si cum iti poti ajusta dialogul cu propria persoana astfel incat sa gasesti bine chiar si in cele mai urate momente?

1. Asuma-ti responsabilitatea pentru gandurile si actiunile tale – Doar tu controlezi viata pe care o ai si multe dintre situatiile si gandurile negative pe care le ai sunt influentate in mod direct de catre tine. Prin asumarea responsabilitatii pentru actiunile tale, poti incepe sa elimini negativitatea din viata ta si sa creezi pozitivitate.

Gandurile negative cultiva actiunile negative. Daca decizi sa ai o atitudine pozitiva, vei cultiva schimbari pozitive.

2. Invata sa ierti. Nu doar oamenii din jurul tau, ci si pe tine – Acest lucru va sublinia doar o atitudine negativa. Trebuie sa ierti si sa renunti pentru a putea sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din voi si din cei din jurul tau.

Actul de iertare va elimina atitudinile negative si va crea spatiu pentru atitudini pozitiva. De asemenea, va ajuta la scaderea stresului si la cresterea linistii si calmului in viata ta.

3. Mergi mai departe – In mod ocazional, vei avea ganduri negative care sunt normale si acceptabile, insa invata sa nu le mai acorzi atentie. Cauta sa vezi intotdeauna partea plina a paharului si doar asa vei putea schimba atitudinea negativa.

4. Cauta lucrurile pozitive din tot – Daca le acorzi atentie, gandurile si atitudinile negative devin si mai puternice. Cautarea pozitivului in orice persoana sau situatie te va ajuta sa iti schimbi mentalitatea.

Chiar si in cele mai dificile situatii exista intotdeauna ceva pozitiv. S-ar putea sa dureze ceva timp pentru a gasi acel lucru, insa nu iti pierde speranta.

“Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îţi pui niciodată problema propriului tău potenţial. Şi toată nefericirea provine din faptul că nu eşti tu însuţi. Fii doar tu însuţi şi toată nefericirea şi toată competiţia cu ceilalţi dispar; nu îţi mai păsă că alţii au mai mult, că nu eşti tu cel care are mai mult.” – Osho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!