Lectiile de aur ale vietii! Te vor calauzi in cele mai grele momente!
1. Principiul oglinzii. inainte sa ii judeci pe cei din jur, priveste-te pe tine.
2. Principiul durerii. Un om jignit ii va jigni pe cei din jur.
3. Principiul strazii cu prioritate. Vom trece la o etapa noua a vietii atunci cand ne vom comporta cu cei din jurul nostru mai bine decat o fac ei cu noi.
4. Principiul bumerangului. Atunci cand ii ajutam pe altii ne ajutam pe noi.
5. Principiul ciocanului. Niciodata nu folosi un ciocan pentru a ucide tantarul de pe fruntea interlocutorului tau.
6. Principiul schimbului. In loc sa ii punem pe altii la punct, trebuie sa ne punem pe noi in locul lor.
7. Principiul invatarii. Fiecare persoana pe care o intalnim in viata noastra este capabil sa ne invete ceva.
8. Principiul carismei. Oamenii vor manifesta interes fata de acea persoana care este interesata de ei.
9. Principiul celor 10 puncte. Credinta in cele mai bune trasaturi ale oamenilor ii determina sa-si manifeste aceste calitati.
10. Principiul confruntarii. intai trebuie sa arati grija fata de persoane apoi sa te confrunti cu ei.
11. Principiul stancii de piatra. increderea – este fundamentul tuturor relatiilor.
12. Principiul liftului. intr-o relatie putem ridica sau lasa in jos oamenii.
13. Principiul situatiei. Nu permite ca o situatie sa aiba mai multa importanta decat o relatie.
14. Principiul lui Bob. Atunci cand Bob are probleme cu cei din jur, principala problema este insusi Bob.
15. Principiul accesibilitatii. Relatiile se construiesc cu usurinta atunci cand partenerii se simt liberi unul langa celalalt.
16. Principiul santului. Atunci cand te pregatesti de o lupta, sapa-ti un sant de asa dimensiune incat in el sa incapa si un prieten.
17. Principiul agriculturii. Toate relatiile trebuie cultivate.
18. Principiul celor 101 procente. Sa gasim 1% care ne convine si sa trimitem spre el toate cele 100% de efort.
19. Principiul rabdarii. Calatoria cu cineva va fi intotdeauna mai lenta decat calatoria in singuratate.
20. Principiul petrecerii. Adevaratul test al unei prietenii nu este atunci cand prietenii nostri ajung intr-o situatie neplacuta, ci atunci cand aratam cat de mult ne bucuram pentru succesul lor.
21. Principiul prieteniei. in conditii de munca egale, oamenii vor tinde sa lucreze alaturi de cei pe care ii plac. in alte conditii vor face acelasi lucru.
22. Principiul colaborarii. Un lucru creat in echipa are mai multe sanse de a obtine succes.
23. Principiul satisfactiei. intr-o relatie frumoasa, oamenii au nevoie doar sa fie unul langa celalalt pentru a primi satisfactie, arata dozadesucces.
5 lecţii de viaţă pe care cei mai mulţi oameni le înţeleg prea târziu
Întrebarea „Care sunt lecţiile pe care majoritatea oamenilor le învaţă cel mai adesea prea târziu în viaţă?“ a apărut iniţial pe Quora – o platformă pe care oamenii îşi împărtăşesc cunoştinţele, ajutându-i să înveţe unii de la alţii cum să înţeleagă mai bine lumea. Un răspuns complex şi complet l-a oferit Alyssa Satara, co-fondator al Academiei Refugee Code.
1. Percepţia este realitatea
Felul în care interpretezi şi înţelegi lumea influenţează în mod direct convingerile taleşi modul în care îţi trăieşti viaţa. Percepţia creează părtinire la fel de mult cât creează înţelegere. Creează teamă atât cât creează curiozitate. Vrei ca realitatea ta să fie îngustă sau vastă? Va fi suficientă fericirea pe care ţi-o oferă ignoranţa sau ai nevoie de de mai mult?
Adevărul este că majoritatea oamenilor vor mai mult, chiar dacă este la un nivel subconştient. Societatea subliniază importanţa educaţiei. Învăţarea şi descoperirea este ceea ce face omenirea, dar devine din ce în ce mai greu să înţelegi ceea ce nu înţelegi.
Deci cum ajungi să ştii ceea ce nu ştiţi? Începe prin a te întreba: Ce nu ştiu? De ce vrei să afli mai multe despre asta? Cel mai important, înţelege că este în regulă să greşeşti. Prin greşeli evoluăm.
2. Totul este temporar
Momentele bun sunt temporare, la fel ca şi cele rele. Deci, atunci când eşti sus, bucură-te de asta şi fii recunoscător pentru asta. Şi când eşti jos, fii conştient că vei trece peste asta. Gândeşte că nu este sfârşitul şi că este doar un o perioadă grea. Viaţa este plină de cotituri şi răsturnări de situaţii, urcâşuri, coborâşuri şi surprize. Uităm că este vorba despre călătorie şi nu despre destinaţie.
Există o lecţie în tot. Poate fi greu pentru mulţi oameni – în special pentru tineri – să aprecieze viaţa. Recunoaşterea valorii dificultăţilor şi a greşelilor tale este cheia pentru preţuirea călătoriei. Este la fel de important să rămâi umil şi recunoscător pentru bucuriile pe care ţi le aduce viaţa. Totul este temporar, aşa că profită din plin de toate.
3. Importanţa faptului de a fi prezent
„Dacă eşti deprimat, trăieşti în trecut, dacă eşti anxios, trăieşti în viitor. Dacă eşti liniştit, trăieşti în prezent“, spunea filisoful Lao Tzu.
De cele mai multe ori, avem tendinţa de a ne îngrijora pentru ceea ce urmează să se întâmple sau de a ne concentra asupra a ceva ce s-a întâmplat deja. Deşi este crucial să te preocupe şi să reflectezi asupra viitorului, ai grijă să nu lăsaţi acest lucru să neglijezi prezentul. Momentele se transformă în amintiri. Bucură-te de moment câtă vreme îl ai. De obicei, unei persoane îi ia o viaţă plină de griji să-şi dea seama că îngrijorarea nu este productivă.
Să trăieşti în trecut este la fel de neproductiv. Există cu siguranţă beneficii în a putea reflecta asupra ta şi asupra trecutului tău. Acordând atenţie lucrurilor prin care ai trecut şi cum te fac ele să te simţi contează. E nevoie de multă energie emoţională pentru a te întrista, a procesa şi depăşi. Echilibrul între a putea reflecta la trecut şi a prioritiza viitorul, în timp ce rămâi ancorat în prezent, este de nepreţuit şi îţi schimbă viaţa.
4. Fă ce-ţi place şi iubeşte ce faci
Munca este un aspect considerabil al vieţii noastre, căruia îi dedicăm mult timp. Dacă nu eşti fericit în cariera, acea nefericire va trece în alte aspecte ale vieţii tale. Şi în timp ce nimic nu este perfect, este important să lucrezi la tine însuţi şi te poziţionezi astfel încât să atingi obiectivele şi satisfacţiile pe care ţi le doreşti. Investeşte în tine.
Acest lucru este valabil şi pentru viaţa neprofesională. La ce obiceiuri vrei să renunţi? Pe ce părţi vrei să te dezolţi? Este important să fii conştient de tipul de oameni şi de activităţile cu care te înconjori. Informaţiile sunt ca substanţele nutritive pentru creierul tău, trebuie să fii atent cu ce te hrăneşti. Succesul nu este un moment de trumf. Succesul este o serie de momente (şi alegeri) care duc spre momente mai glorioase. Tu eşti singura persoană care te poate sta în calea vieţii pe care vrei să o trăieşti.
5. Fericirea presupune efort
Cei mai fericiţi oameni tind sa fie cei care au lucrat cel mai mult la propriile persoane. A fi fericit implică multă muncă şi la fel de multă muncă – dacă nu mai multă – depui ca să fii nefericit. Aşa că alege înţelept. A fi fericit înseamnă că la un anumit moment dat ai decis să preiei controlul asupra vieţii tale. Înseamnă că ai decis să nu fii o victimă şi să investeşti acea energie în tine. Uneori e greu, dar trebuie să tragi de tine şi să te împingi mai departe. Viaţă este o serie de evoluţii şi creşteri personale.
Unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poţi face pentru dezvoltarea ta este să te compari cu alte persoane. Este uşor să te laşi prins în invidie şi să-ţi doreşti ceea ce au alţii. Cel mai adesea, percepţia ta asupra vieţii cuiva este falsă. Şi chiar dacă nu este, concentrează-te pe tine. Este călătoria ta şi calea ta trebuie să te preocupe.
Fericirea trebuie exersată. Chiar dacă presupune învăţarea renunţării la ego-ul tău sau deprinderea mai multor obiceiuri de iubire-de-sine, este vorba de exersare.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!