Atragi in viata ta problemele si greutatile usor? Iata care ar putea fi cauza

Publicitate

Uneori oamenii confundă zilele negre cu oboseala și apatia, de care pot scăpa cu ajutorul mediației. Nu trebuie să exagerezi problemele: încearcă să analizezi situația la rece și să nu lași frica să intre în viața ta. De cele mai multe ori nu tot ce se întâmplă în viața noastră înseamnă zile negre.

Cum să identifici zilele negre

Există câteva trăsături specifice ale zilelor negre, care te vor ajuta la această etapă să diferențiezi linia neagră de circumstanțe nefericite sau încurcături.

Zilele negre încep brusc. Sunt ca un fulger pe cerul senin. Ele nu sunt prognozate de schimbări: apar brusc și transformă totul din bine în rău anume atunci când te aștepți mai puțin.

Liniștea dinaintea furtunii. De obicei, înaintea zilelor negre totul este foarte calm. Nici rău, nici bine – ceva mediu, fără emoții. Tu te relaxezi, iar apoi privești din plin lovitura sorții.

Îți sunt afectate toate sferele vieții. Dacă în locul norocului apare întunericul, atunci fortuna ți se întoarce cu spatele. Încep problemele și în dragoste și la muncă. Absolut toate te vor irita și de vor îngrijora.

Cauzele apariției zilelor negre

Cauza principală – energia negativă. Toate celelalte cauze duc anume la scăderea nivelului undelor pozitive din jurul tău. Atunci când câmpul bio slăbește, apar fisurile energetice. Din această cauză apar zilele negre.

1. EMOȚIILE NEGATIVE. Este vorba în primul rând de invidie, furie, dorința de a te răzbuna pe cineva. La prima vedere pare ceva banal, însă în jurul omului care invidiază și este furios se formează un inel de negativism. Iar acest lucru este foarte periculos. Energia nu poate pur și simplu să fie scăzută din cauza unor asemenea gânduri sau dorințe, ea pur și simplu se distruge.

Publicitate

2. IDEOLOGII NEGATIVE. Ideologiile diferă de gânduri prin faptul că ele sunt permanente. Chiar și când te gândești la altceva, ele acționează în subconștientul nostru. Practic fiecare persoană are asemenea ideologii, care sunt periculoase într-un fel anume. Să scapi de ele este posibil dacă îți vei aminti de fiecare dată că tu ești o persoană de succes și norocos.

3. PROBLEME DE SĂNĂTATE. Este unul dintre cei mai vizibili indicatori că zilele negre pot apărea în orice moment. Bolile ne scurg toate rezervele de energie din noi. Desigur, acestea depind de diferiți factori, însă în majoritatea cazurilor, starea negativă și stilul prost de viață au o mare influență asupra norocului.

4. SENTIMENTUL DE VINĂ. Este un sentiment îngrozitor, care distruge omul din interior expunându-l unui uriaș pericol. Cu acest sentiment de vină trebuie să lupți pentru că el nu va dispărea pur și simplu. Dacă ai făcut ceva rău, încearcă să te calmezi pentru că deja nu mai poți schimba nimic. Cere-ți scuze pentru acțiunile tale și încearcă să repari ceea ce ai stricat, însă nu te sacrifica pe tine.

5. ANTURAJUL GREȘIT. Oamenii alături de care trăiești sau muncești pot fi nu doar vampiri energetici, ci și dușmani ascunși. E o chestie când invidiezi tu și altceva este atunci când tu ești invidiat. Poți să nu observi asta, însă întotdeauna vor exista consecințe. Este aproape imposibil să identifici dușmanul sau persoana care te invidiază, din acest motiv alege-ți cu mare atenție anturajul.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Cateva curiozitati despre somn si vise pe care nu le realizam chiar daca se petrec in fiecare zi

Publicitate

Se crede că somnul este un mod de a procesa, aranja şi „depozita“ evenimentele de peste zi, existând multe studii care susţin această teorie. „Imaginaţi-vă creierul ca pe un al doilea stomac. Noaptea, creierul înghite, metaforic vorbind, digeră şi transmite informaţii. La fel ca şi stomacul, are şi un sistem de eliminare. Ce reţine creierul devine parte din personalitatea noastră.

Visele sunt un fel de sistem digestiv al creierului“, conform lui Rubin Naiman, psiholog clinician specializat în somnologie şi medicina viselor de la Universitatea din Arizona, SUA. „Huffington Post“ a realizat o listă cu nouă fapte mai puţin cunoscute despre vise.

Somnul este un teritoriu rămas, în mare parte, neexplorat. Anumite lucruri se ştiu, cum ar fi că în timpul visului au loc schimbări în creier sau că visăm mai mult în somnul REM. Dar specialiştii abia dacă au reuşit să emită câteva teorii despre multe aspecte ale somnului în general şi ale viselor în special.

1. Visăm toată noaptea – Se spune că visele au loc doar în etapa somnului numită „REM“ (rapid eye movement – mişcarea rapidă a ochilor). Dar, se pare, visele au loc în toate etapele somnului, şi REM şi non-REM, este de părere Naiman. În timpul somnului REM suntem mai conştienţi de vise, spre deosebire de non-REM, însă „dacă nu vezi visul, nu înseamnă că nu e acolo“, spune Naiman. Pe măsură ce noaptea înaintează, perioadele de somn REM se lungesc, aşa că multe dintre visele noastre au loc în ultima treime a nopţii.

2. Insectele şi peştii nu au somn REM – Deşi unele vise au loc în afara etapei REM, identificarea acestei perioade a somnului la alte specii este foarte grea. Însă, toate mamiferele şi reptilele, chiar şi anumite păsări, trec prin stadiul REM, aşadar este posibil să şi viseze, notează „Popular Science“.

3. N-o să-ţi aminteşti visul dacă alarma ceasului te trezeşte forţat – „Trauma“ sunetului alarmei ceasului te forţează să intri în lumea reală şi e posibil să uiţi pe unde „pluteai“ cu câteva secunde înainte. Cel mai bun mod de a-ţi aminti visele, ne sfătuieşte Naiman, este să te trezeşti treptat, în timpul a câteva minute şi să nu încerci din greu să te agăţi de amintirea viselor. „Dacă alergi după un vis, cel mai probabil va fugi de tine“, spune Naiman.

4. Dacă îţi aminteşti visele, se vede în creier – Un studiu din 2014 a descoperit activitate în joncţiunea temporo-parietală la cei care îşi aminteau cu regularitate visele. Diferenţele din activitatea cerebrală a celor care îşi amintesc visele şi a celor care nu reuşesc asta nu se înregistrau doar în timpul somnului, ci şi în timp ce participanţii la studiu erau activi. Cercetări anterioare au descoperit că oamenii care îşi amintesc visele sunt mai receptivi la sunete în timpul somnului, dar şi în timpul zilei, decât oamenii care nu-şi prea pot aminti ce visează.

Publicitate

5. Corpul reacţionează la vise ca şi cum ar fi treaz – Nu ţi s-a întâmplat să te trezeşti supărat pe cineva pentru ceva ce a făcut într-unul din visele tale? Nu ţi-ai dat seama că dacă îi spui persoanei de ce eşti supărat pe ea, o să pari nebun? Însă, din punct de vedere biologic, e normal ca sentimentele din vis să vină după tine în realitate. „Experienţele din vis se înregistrează în corp şi în creier aproape la fel ca cele reale“, spune Naiman. Tensiunea sanguină şi bătăile inimii se pot înteţi, la fel ca într-o situaţie stresantă reală, ajutând la înregistrarea acestor experienţe emoţionale ale visului.

6. Visul are loc în timp real – În ciuda mitului care spune că visele au loc într-o fracţiune de secundă, în realitate visele pot dura 20, 30 şi chiar 60 de minute. Durata viselor este de doar câteva minute doar la începutul nopţii, când perioadele REM sunt mai scurte. Pe măsură ce înaintăm în noapte, perioadele REM se lungesc, şi la fel şi visele.

7. Coşmarurile nu dau naştere numai la frică – Visele rele sunt înspăimântătoare, dar există şi alte emoţii implicate în „trăirea“ unui asemena coşmar. Cercetătorii au studiat jurnalele de vise ale 331 de participanţi la studiul lor şi au descoperit că multe coşmaruri sunt stăpânite de sentimente de eşec, de îngrijorare, confuzie sau tristeţe şi vină. Cercetătorii au mai descoperit că bărbaţii au vise urâte concentrate pe agresivitate, violenţă, iar visele femeilor se concentrează pe conflictele din relaţii.

8. Visele nu sunt ciudate decât când le numeşti ciudate – „Când visezi, chiar dacă joci poker cu o veveriţă uriaşă şi verde şi Regina Maria, nu e nimic ciudat. Totul devine ciudat atunci când te trezeşti la realitate şi priveşti visul din punctul de vedere al lumii înconjurătoare. Abia atunci pare ciudat“, spune Naiman. Să compari „ciudăţenia“ viselor cu lumea reală este ca şi cum ai compara două obiceiuri culinare din părţi ale lumii diferite. „Ar trebui să ne abţinem să interpretăm visele în contextul realităţii“, ne sfătuieşte Naiman. Adică, e timpul să aruncăm dicţionarele de vise, nu ne ajută la nimic.

9. Poţi muri în vis, dar vei trăi să spui povestea în realitate – Mulţi oameni cred mitul conform căruia dacă mori în vis, mori şi în realitate. De fapt, se întâmplă chiar opusul. Naiman sugerează chiar că explorăm acest sentiment. „Dacă ai ocazia să mori în vis, nu sta pe gânduri! E o experienţă drăguţă. Unii oameni cred că moartea în vis ne dovedeşte faptul că o conştiinţă este nemuritoare, independentă de trup. Dar, oricum ai privi această experienţă, rămâne una interesantă“, spune Naiman.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități