Ati observat coincidenta dintre vise si viata reala? Iata ce ne transmit visele si de ce nu trebuie sa ignoram aceste semne

Ati observat coincidenta dintre vise si viata reala? Iata ce ne transmit visele si de ce nu trebuie sa ignoram aceste semne

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2018 in Spiritualitate

Toate popoarele din toate timpurile au fost impresionate de vise și de coincidențele ce le-au observat adesea între obiectul viselor și evenimentele ulterioare.

Care dintre noi nu a cunoscut personal coincidențe tulburătoare?

Visele nu sunt valoroase dacă se petrec în primele ore de somn când digestia este în curs, după o lectură sau spectacol dramatic. La fel putem spune și despre visele după vizionarea unui film de groază, care ne-a marcat sau cele provenite dintr-o stare maladivă sau dintr-o cauză exterioară: zgomote puternice, accidente sau știri proaste.

Adevăratul vis, cu semnificații, este acela din mijlocul somnului, între 3 – 7 dimineața, în somnul profund, când digestia este sfârșită și spiritul nu este sub stăpânirea nici unei excitații iar poziția de repaos normală nu cauzează nici o tulburare a organelor.

Cum să-ți interpretezi singur visele

În general, este bine să vă notați visele imediat ce vă treziți pentru că ulterior chiar dacă vi se pare că vi-l amintiți întocmai, fără să vreți, adăugați peste el gânduri , emoții, așteptări, îndoieli care nu fac parte din vis și vă pot încurca să vedeți adevarata semnificație.

Interpretările din cărțile de vise sunt foarte generale, deoarece visele au o valoare atât de personală încât același simbol, poate însemna lucruri total diferite pentru două sau mai multe persoane.

Atunci când vreți să interpretați un vis, ele fiind mesaje ale inconștientului, este bine să cunoașteti semnificația simbolurilor din vise, cele care aparțin inconștientului colectiv ca să puteți interpreta corect.

Vă recomand pentru acest lucru următoarele cărți: Ruth Berry – Întâlnirea cu visele, în care veți găsi cum să vă înțelegeți visele și să le folosiți în dezvoltarea personală; Dicționarul de simboluri – Jean Chevalier – care cuprinde foarte detaliat și bine structurat mituri, vise, obiceiuri, gesturi, forme, figuri, culori și numere; iar pentru cei care se încumetă să înțeleagă alchimia sufletească C.G. Jung – Simboluri ale Transformarii.

Analiza viselor va urmări informații legate de situația existențială curentă, de problemele cele mai presante din prezent, de personajele din vis. Studiind visul și emoțiile din vis și cele pe care ni le trezește amintirea viselor, aflăm date importante despre transformarea noastră interioară.

Visele care derivă din realitate

În visele compensatorii, acționăm așa cum nu o facem în realitate, altcineva rezolvă problemele noastre sau primim ceea ce nu știm să cerem sau să ne oferim. Dacă privim toate aceste mesaje ca un cadou, vom reuși mai lesne să înțelegem ce ne lipsește, care sunt nevoile noastre, care sunt luptele la care e vremea să renunțăm și chiar și cum să o facem.

Visul nu ne spune niciodată ceea ce știm deja, el indică ce nu știm, un anume punct orb, compensează perspectivele limitate ale eu-lui conștient, anunțându-ne astfel că eu-l este pregătit să se schimbe în direcția sănătații. Vechile componente ale eu-lui sunt eliminate în vis și se deschide spațiul pentru o configurație interioară nouă, pentru cine suntem acum, în prezent, mai aproape de cine vrem și ce ne face fericiți.

În acest scop, personajele din vis, cunoscuți din viața reală, sunt subpersonalitățile noastre neexplorate până acum. Sunt oameni pe care îi cunoaștem, îi admirăm sau nu, am creat sau vrem să avem legături cu ei și visul îi folosește să ne arate noi modalități prin care să creștem și pe care încă nu le-am asimilat sau încercat.

Visul nu ne este dușman ci un sfătuitor, un prieten, iar el reprezintă mereu o oportunitate de autocunoaștere.

autor: Corina Ivan

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

De ce oamenii devin nefericiti atat de des

1. Au asteptari prea mari. De cele mai multe ori ne imaginam cum vor evolua lucrurile si la finalul povestii suntem dezamagiti pentru ca nimic nu a iesit asa cum ne-am dorit. Cheia este sa iei lucrurile asa cum vin intotdeauna si sa nu iti faci asteptari prea mari!

2. Cred ca sunt speciali, insa nu stiu sa explice de ce. Cei mai multi oameni simt ca sunt speciali, insa ignora acest sentiment si de multe ori aleg sa il inhibe. Din pacate acest obicei nu este sanatos pentru psihicul tau, asa ca ai face bine sa accepti faptul ca esti diferit si special!

3. Masoara fericirea gresit. Fericirea nu sta in lucrurile materiale si, desi suna ca un cliseu, este perfect adevarat. Atunci cand masori fericirea eronat, ai impresia ca esti nefericit!

4. Se obisnuiesc cu ceea ce au si isi doresc mai mult. Nu este nimic gresit in a-ti dori sa progresezi, insa oamenii percep ideea de “mai mult” in mod diferit. Este in regula sa iti depasesti limitele, insa nu este ok sa visezi la lucruri care nu te completeaza in niciun mod, doar de dragul de a le avea.

5. Confunda a nu fi rau cu a fi bun. Sa nu faci rau nu inseamna ca faci bine. Si, desigur, binele pe care il faci iti aduce multa fericire. Ar trebuis a iei asta in considerare!

6. Spera ca alti oameni ii vor face fericiti. Fericirea este numai in mainile tale si asta ar trebui sa te puna pe ganduri. Atunci cand cauti bucurie in ceilalti este foarte probabil sa nu o primesti.

7. Nu se gandesc la fericire, ci se tem de dezamagiri. Sa faci un obiectiv din a te feri de lucrurile rele din viata ta poate fi foarte obositor. Ai face mai bine sa cauti tot ceea ce te bucura!

8. Nu vad impactul pe care munca lor il are si asta ii face nefericiti. Tot ceea ce faci este important! Daca alte persoane nu te fac sa simti asta, nu inseamna ca tot ceea ce faci e in zadar. Tu chiar poti schimba lucrurile in bine!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!