Ati observat coincidenta dintre vise si viata reala? Iata ce ne transmit visele si de ce nu trebuie sa ignoram aceste semne

Publicitate

Toate popoarele din toate timpurile au fost impresionate de vise și de coincidențele ce le-au observat adesea între obiectul viselor și evenimentele ulterioare.

Care dintre noi nu a cunoscut personal coincidențe tulburătoare?

Visele nu sunt valoroase dacă se petrec în primele ore de somn când digestia este în curs, după o lectură sau spectacol dramatic. La fel putem spune și despre visele după vizionarea unui film de groază, care ne-a marcat sau cele provenite dintr-o stare maladivă sau dintr-o cauză exterioară: zgomote puternice, accidente sau știri proaste.

Adevăratul vis, cu semnificații, este acela din mijlocul somnului, între 3 – 7 dimineața, în somnul profund, când digestia este sfârșită și spiritul nu este sub stăpânirea nici unei excitații iar poziția de repaos normală nu cauzează nici o tulburare a organelor.

Cum să-ți interpretezi singur visele

În general, este bine să vă notați visele imediat ce vă treziți pentru că ulterior chiar dacă vi se pare că vi-l amintiți întocmai, fără să vreți, adăugați peste el gânduri , emoții, așteptări, îndoieli care nu fac parte din vis și vă pot încurca să vedeți adevarata semnificație.

Interpretările din cărțile de vise sunt foarte generale, deoarece visele au o valoare atât de personală încât același simbol, poate însemna lucruri total diferite pentru două sau mai multe persoane.

Atunci când vreți să interpretați un vis, ele fiind mesaje ale inconștientului, este bine să cunoașteti semnificația simbolurilor din vise, cele care aparțin inconștientului colectiv ca să puteți interpreta corect.

Vă recomand pentru acest lucru următoarele cărți: Ruth Berry – Întâlnirea cu visele, în care veți găsi cum să vă înțelegeți visele și să le folosiți în dezvoltarea personală; Dicționarul de simboluri – Jean Chevalier – care cuprinde foarte detaliat și bine structurat mituri, vise, obiceiuri, gesturi, forme, figuri, culori și numere; iar pentru cei care se încumetă să înțeleagă alchimia sufletească C.G. Jung – Simboluri ale Transformarii.

Analiza viselor va urmări informații legate de situația existențială curentă, de problemele cele mai presante din prezent, de personajele din vis. Studiind visul și emoțiile din vis și cele pe care ni le trezește amintirea viselor, aflăm date importante despre transformarea noastră interioară.

Visele care derivă din realitate

În visele compensatorii, acționăm așa cum nu o facem în realitate, altcineva rezolvă problemele noastre sau primim ceea ce nu știm să cerem sau să ne oferim. Dacă privim toate aceste mesaje ca un cadou, vom reuși mai lesne să înțelegem ce ne lipsește, care sunt nevoile noastre, care sunt luptele la care e vremea să renunțăm și chiar și cum să o facem.

Publicitate

Visul nu ne spune niciodată ceea ce știm deja, el indică ce nu știm, un anume punct orb, compensează perspectivele limitate ale eu-lui conștient, anunțându-ne astfel că eu-l este pregătit să se schimbe în direcția sănătații. Vechile componente ale eu-lui sunt eliminate în vis și se deschide spațiul pentru o configurație interioară nouă, pentru cine suntem acum, în prezent, mai aproape de cine vrem și ce ne face fericiți.

În acest scop, personajele din vis, cunoscuți din viața reală, sunt subpersonalitățile noastre neexplorate până acum. Sunt oameni pe care îi cunoaștem, îi admirăm sau nu, am creat sau vrem să avem legături cu ei și visul îi folosește să ne arate noi modalități prin care să creștem și pe care încă nu le-am asimilat sau încercat.

Visul nu ne este dușman ci un sfătuitor, un prieten, iar el reprezintă mereu o oportunitate de autocunoaștere.

autor: Corina Ivan

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

De ce oamenii devin nefericiti atat de des

1. Au asteptari prea mari. De cele mai multe ori ne imaginam cum vor evolua lucrurile si la finalul povestii suntem dezamagiti pentru ca nimic nu a iesit asa cum ne-am dorit. Cheia este sa iei lucrurile asa cum vin intotdeauna si sa nu iti faci asteptari prea mari!

2. Cred ca sunt speciali, insa nu stiu sa explice de ce. Cei mai multi oameni simt ca sunt speciali, insa ignora acest sentiment si de multe ori aleg sa il inhibe. Din pacate acest obicei nu este sanatos pentru psihicul tau, asa ca ai face bine sa accepti faptul ca esti diferit si special!

3. Masoara fericirea gresit. Fericirea nu sta in lucrurile materiale si, desi suna ca un cliseu, este perfect adevarat. Atunci cand masori fericirea eronat, ai impresia ca esti nefericit!

4. Se obisnuiesc cu ceea ce au si isi doresc mai mult. Nu este nimic gresit in a-ti dori sa progresezi, insa oamenii percep ideea de “mai mult” in mod diferit. Este in regula sa iti depasesti limitele, insa nu este ok sa visezi la lucruri care nu te completeaza in niciun mod, doar de dragul de a le avea.

5. Confunda a nu fi rau cu a fi bun. Sa nu faci rau nu inseamna ca faci bine. Si, desigur, binele pe care il faci iti aduce multa fericire. Ar trebuis a iei asta in considerare!

6. Spera ca alti oameni ii vor face fericiti. Fericirea este numai in mainile tale si asta ar trebui sa te puna pe ganduri. Atunci cand cauti bucurie in ceilalti este foarte probabil sa nu o primesti.

7. Nu se gandesc la fericire, ci se tem de dezamagiri. Sa faci un obiectiv din a te feri de lucrurile rele din viata ta poate fi foarte obositor. Ai face mai bine sa cauti tot ceea ce te bucura!

8. Nu vad impactul pe care munca lor il are si asta ii face nefericiti. Tot ceea ce faci este important! Daca alte persoane nu te fac sa simti asta, nu inseamna ca tot ceea ce faci e in zadar. Tu chiar poti schimba lucrurile in bine!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Greselile care ne impiedica sa fim fericiti – “Oricat ai incerca in viata ta sa fie bine.. sunt momente si sentimente ce nu tin de tine”

Publicitate

“Intre o palma si o jignire, suportam mai bine palma.”

Un om nu are nevoie să stea după gratii ca să se simtă prizonier. Oamenii pot fi captivi propriilor idei, alegeri sau idealuri. Așa că spune-i consiliului de gânduri negative din capul tău să înceteze și să-și închidă gura.

Dacă visezi – lasă-ți visul să fie mare. Dacă te gândești la ceva – gândește-te la ceva uriaș. Dacă iubești – iubește cu tot sufletul. Fericirea este o alegere și nu există justificări pentru a o alunga din viața noastră. Nu avem nici o justificare dacă alegem să fim permanent nefericiți.

Iată 10 greșeli care te împiedică să fii fericit:

1.Nu crede că ai ratat o șansă. – În viața fiecăruia dintre noi există urcușuri și coborâșuri, și de regulă, așa este viața. Ea este exact așa cum trebuie să fie. Nu crede că ai ratat momentul potrivit. Fiecare moment trăit, chiar și cele rele, înveți ceva. Dacă ai curajul să recunoști că îți este frică, dacă poți să râzi chiar și atunci când plângi și să vorbești, chiar dacă vocea îți tremură, dacă ai destulă putere să ceri ajutor atunci când ai nevoie de el, dacă cineva îți oferă acel ajutor, înseamnă că ai totul pentru ca să îți faci viața mai bună.

2.Nu utiliza eșecurile suferite ca justificări. – Viața nu întotdeauna ne face cunoștință cu oamenii pe care ne-am dori să îi întâlnim. De regulă, viața ne aduce în cale oameni pe care trebuie să îi întâlnim – oameni care ne vor ajuta, ne vor răni, ne vor părăsi… oameni care ne vor ajuta să creștem și să devenim acea persoană care trebuie să devenim.

3.Nu te schimba pentru a fi pe placul cuiva. – Oricât de răsunătoare ar fi ideile altor persoane, nu le permite ca ei să decidă cine să devii tu. Nu te întreba cu ce nu le placi, mai bine te-ai întreba de ce îți pierzi timpul făcându-ți griji pentru ce gândesc ei despre tine. Dacă acțiunile tale nu rănesc pe nimeni, înseamnă că faci totul corect. Mergi mai departe. Fii fericit. Fii tu însuți. Și dacă cuiva ceva nu îi place, e problema lui. Nu trebuie să fii pe placul tuturor.

4.Nu tolera oamenii și gândirea negativă. – A venit timpul să dai la o parte toate conflictele și toate gândurile negative împreună cu cei care le provoacă. Înconjoară-te de oameni care te fac să zâmbești. Iubește-i pe cei care îți fac bine, roagă-te pentru cei care nu fac asta. Uită de negativism și orientează-te spre pozitiv. Viața este prea scurtă pentru a fi nefericit. Cu toții facem greșeli și facem un pas înapoi, însă după asta ne ridicăm și continuăm să merge – pentru că acesta este SENSUL VIEȚII.

Publicitate

5.Nu-ți fixa gândurile pe alte momente și alte locuri. – Această zi nu se va mai repeta. Trăiește-o din plin. Savurează fiecare secundă. De multe ori, noi nu înțelegem cât de prețioase sunt aceste momente pe care le trăim, până în momentul când acestea devin amintiri. Și vom ajunge într-o zi când vom realiza că, de fapt, acestea au fost cele mai importante momente din viața noastră. Prețuiește ceea ce ai acum, până când nu ai ajuns să-ți amintești de ceea ce ai avut.

6.Gândește-te mai puțin la ceea ce nu ai și mai mult la ceea ce ai. – Majoritatea oamenilor se mint și, înainte de toate, acordă mult prea multă atenție lucrurilor care, spun ei, le lipsesc, decât celor pe care le a. Înainte de a te gândi ce nu îți ajunge, gândește-te ce le lipsește altora.

7.Nu încerca să schimbi ceva ce este imposibil de schimbat. – Dacă niciodată nu ai fi căzut, niciodată nu ai fi învățat să te ridici de jos. Dacă nu ai fi fost nevoit să lași pe cineva să meargă singur mai departe, atunci nu ai fi înțeles niciodată că ești puternic și poți să mergi mai departe singur. Dacă nu ți-ai fi pierdut vreodată speranța, nu ai fi început să crezi. Și de foarte multe ori, cele mai bune lucruri din viața noastră se întâmplă imediat după cele mai rele. Ai putea să mergi înainte sau să îți amintești permanent de ceea ce nu ai putut să schimbi. Ține minte – viața oricum merge înainte, vrei tu sau nu. Fiecare durere te face mai puternică – dacă nu îi permiți să te distrugă.

8.Nu îți sacrifica fericirea pentru fericirea altora. – Nu îți omorî propria fericire, încercând să luminezi viața altuia. Sensul vieții tale nu este să îi faci pe alți fericiți, dar să fii tu fericit și să împarți această fericire cu alții.

9.Nu-ți călca în picioare scopurile și idealurile. – Să știi cine este, este un lucru, altceva este să crezi în tine și să îți trăiești viața. Societatea are o influență mare asupra noastră, încât uneori uităm că, întâi de toate, trebuie să fim fideli nouă înșine. Nu te rătăci pe drumul vieții. Străduiește-te să fii mereu tu însuți.

10.Nu minți. – Dacă spui că vei face ceva, fă! Dacă spui că vrei să mergi undeva, du-te! Dacă spui că simți niște sentimente deosebite – ele trebuie să fie sincere! Însă dacă nu este așa – nu minți. Trăiește așa încât nimeni să nu se îndoiască de sinceritatea ta.
Și ține minte: viața nu va fi niciodată perfectă. Chiar dacă depui efortul maxim, ea nu va ajunge niciodată aproape de ideal. Întotdeauna vor exista momente când vor exista îndoieli, când nu vei mai avea puteri să mergi mai departe. Însă tu vei merge sigur pe drumul tău și vei înțelege că oricât de neagră va fi o zi, trebuie să zâmbești, iar ziua va deveni mai veselă.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala