Ascultă-ți Sufletul! Cum să aflăm ce ne sfătuiește Universul

Ascultă-ți Sufletul! Cum să aflăm ce ne sfătuiește Universul

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2024 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitateViata

V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni au abilități mai speciale, în timp ce alții nu? De ce un om aparent simplu are abilități neobișnuite, în timp ce altul, foarte inteligent și bine pregătit, cu o mulțime de diplome, nu le are? Cum putem găsi răspunsul la această întrebare?

Cu toate complexitățile aparente ale acestei întrebări, nu există niciun secret special. Adevărul se află în sinea unei persoane, în conștientizare. Conștientizarea de sine – asta trebuie să ne străduim să atingem.

Sufletul este conectat la corpul uman prin anumite energii.

Pentru a înțelege mai bine această conexiune, vom face o analogie cu funcționarea unui computer: computerul este corpul uman, placa de bază este inima, hard disk-ul este memoria, procesorul este creierul.

Tu ești utilizatorul – conștiința pură, sufletul. La fel cum utilizatorul rezolvă diversele sale probleme cu ajutorul programelor de calculator, sufletul nostru rezolvă sarcinile stabilite pentru persoana noastră și dezvoltarea ei în fiecare moment prezent, cu ajutorul programelor universale similare.

Corpul fizic, fiind un obiect material, vibrează la frecvențe mai scăzute, în timp ce sufletul vibrează la frecvențe superioare. Corpul nu este familiarizat cu vibrațiile superioare și îi este foarte greu să creadă în ceea ce nu a văzut sau simțit, astfel că adesea dorește ceva cu totul diferit față de ceea ce cere programul sufletului nostru.

Oamenii din vremurile străvechi aveau abilități pe care, în etapa actuală a dezvoltării umane, le-am numi supranaturale. Acest lucru se întâmpla pentru că, în trecut, nu existau bariere între suflet și corp. Cu cât omenirea se dezvoltă mai mult, cu atât prăpastia dintre minte și suflet devine mai mare.

Oamenii din vremurile străvechi au înțeles natura, au cunoscut vibrațiile profunde ale acesteia și au înțeles Legile sale și toate manifestările ei într-un mod natural.

Cu timpul, civilizația a urmat calea dezvoltării tehnologice și a abilităților intelectuale, nu a spiritualității, și majoritatea oamenilor au pierdut aceste capacități extraordinare. Cu toate acestea, ele au continuat să fie susținute și dezvoltate în centrele spirituale ale Pământului.

Mintea noastră are o memorie care creează propria sa realitate. Cu ajutorul minții, interpretăm informațiile acumulate și creăm propria noastră realitate.

Cu toate acestea, mintea poate fi în același timp un obstacol în dezvoltarea conștientizării superioare. S-a întâmplat vreodată să doriți cu ardoare să faceți ceva, dar să vă convingeți singuri: “Pentru ce am nevoie de asta?”. Acesta este un conflict între sufletul vostru autentic și mintea analitică.

Continuând analogia cu calculatorul, se poate spune că se întâmplă aproximativ la fel atunci când verificați un program de calculator pentru viruși: aveți instalat un program care este foarte util, chiar dacă nu este licențiat, iar apoi antivirusul îl detectează și încearcă să-l elimine, văzându-l ca pe un virus. La fel și mintea noastră (antivirusul) “dezactivează” programele sufletului nostru, ale adevăratului nostru “Eu”.

Astfel, manifestările sufletului sunt suprimate de minte. După un anumit timp, pierdem capacitatea de a recunoaște adevărata noastră cale a destinului, și, în cele din urmă, ne pierdem sensul vieții.

Sufletul nostru este un dar neprețuit. Existând în domeniul celor mai înalte vibrații, știe întotdeauna clar ce ne așteaptă în viitor și cum trebuie să acționăm într-un anumit moment. Din păcate, mulți au uitat cum să folosească acest dar.

Există o practică minunată numită “Conversația cu sufletul”.

Atunci când nu puteți găsi răspunsul la o anumită întrebare sau sunteți în dilemă cu privire la două variante de rezolvare a unei probleme dificile, purtați o conversație cu propriul suflet, lăsându-l pe el să decidă. Tot ce trebuie să faceți este să adresați sufletului vostru întrebarea care vă macină, apoi să fiți atenți la starea voastră interioară și la emoțiile voastre.

În mintea voastră, încercați să luați o decizie, apoi opriți complet gândurile, intrând într-o stare de tăcere mentală și urmărind doar emoțiile voastre. Timp de o zi sau două, comportați-vă ca și cum acea decizie este cea finală. Cum vă simțiți? Dacă vă simțiți inconfortabil, înseamnă că ați ales greșit. Dacă vă simțiți bine, atunci aceasta este alegerea corectă, sugerată de propriul vostru suflet.

Cu siguranță ați avut parte de situații în care, după ce s-a întâmplat ceva, v-ați spus: “Știam în interiorul meu că așa se va întâmpla!” Aceasta este manifestarea conștientizării superioare, a adevărului nostru autentic, exprimată prin intuiție.

Pentru a înțelege sufletul nostru, propria noastră conștiență superioară, trebuie să ne străduim să fim mereu conștienți de intențiile, dorințele și acțiunile noastre. Abia atunci veți descoperi calități care au fost prezente la toți strămoșii noștri.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!