De multe ori aruncam notiunea de „Feng Shui” in discutie fara sa stim ce inseamna cu adevarat. Intuim ca este ceva de bine, mai banuim ca are legatura cu decorarea casei sau a spatiului de lucru, dar mai stim ca este vorba si despre ceva ce ne poate aduce noroc. Noroc in dragoste, dar si noroc in legatura cu finantele. Doar ca nu tot ce am auzit este si adevarat.
Feng Shui inseamna, in traducere exacta, „vant – apa”. Numele ne spune ca are de-a face cu natura si energiile ei. Disciplina a fost creata in China antica acum cateva mii de ani, iar in ultima perioada s-a raspandit deja in America si, de acolo, in Europa si la noi. Este o arta complexa care ia in calcul mai multi factori.
Cand ne gandim la Feng Shui, ne gandim la celebra broscuta cu banutul in gura care ne aduce bogatii si ne mai gandim la cum trebuie sa ne pozitionam canapeaua si tablourile in anumite parti ale casei. Unele lucruri le intuim bine, altele sunt doar mituri. Miruna Macavei, expert in Feng Shui traditional, spune ca prin Feng Shui studiem, de fapt, modul in care interactionam cu mediul inconjurator si ce efect are acesta asupra noastra. Iar acest efect este calculat doar in privinta unui spatiu construit.
Adica nu avem astrologie Feng Shui, numerologie Feng Shui, gastronomie Feng Shui etc. Ne raportam strict la locuinta sau spatiul unde lucram. Poti apela la un expert Feng Shui care sa te ajute cand iti construiesti locuinta de la zero. Te poate ajuta in alegerea orientarii casei, crearea planului si, bineinteles, in alegerea designului interior. Daca ai deja o locuinta, nu-i problema. Se pot face ajustari si in acest caz.
Fiind o arta complexa, nu se poate face de la distanta; trebuie sa vii la fata locului si sa faci observatii, masuratori cu busola speciala Luo Pan, sa calculezi configuratia energetica si apoi sa o analizezi. Ca sa aplici Feng Shui real, autentic, ai optiunea sa il studiezi, de preferat cu un profesor cunoscut si despre care stii ca aplica arta traditionala Feng Shui, nu ritualuri, afumari cu betisoare si care iti vinde talismane sau alte obiecte din magazinul lui. Miruna Macavei, expert in Feng Shui traditional.
Energii activate pentru succes
„Feng Shui real nu inseamna in nici un caz folosirea de talismane, animalute chinezesti fantastice sau betisoare parfumate magice. De asemenea, e bine sa uiti de zona prosperitatii, a copiilor sau a casatoriei – acestea nu exista. Ele au rezultat in urma simplificarii artei Feng Shui de catre occidentali interesati sa castige cat mai mult, vanzand un Feng Shui simplificat, usor de invatat in 10 lectii simple sau chiar la minut.
Cine iti vinde corabia Feng Shui a bogatiei uita sa iti spuna ca prosperitatea vine la el prin faptul ca tu ii dai bani pe acel obiect minunat, fantastic si magic, dar care nu are de-a face cu Feng Shui”, explica Miruna Macavei. Daca tu crezi cu adevarat, poate ca te vei imbogati, dar aici nu mai vorbim de Feng Shui, ci de legea atractiei sau de puterea gandirii pozitive.
Prin Feng Shui afli de fapt cum sa eviti zonele negative din casa in care nu este indicat sa-ti pui patul sau biroul. Expertii te invata ce energii sa activezi pentru succes la serviciu sau in afaceri si o sa intelegi de ce o casa iti ofera posibilitatea de a avea o relatie armonioasa cu partenerul sau de ce alte locuinte indeamna la divort sau relatii extraconjugale. Suna ciudat, dar cine vrea sa urmeze adevarata cale Feng Shui, trebuie sa se increada in ce spun specialistii. Sa iti aranjezi singur casa in stil Feng Shui poate fi o provocare dificila, dar poti apela oricand De multe ori aruncam notiunea de „Feng Shui” in discutie fara sa stim ce inseamna cu adevarat. Intuim ca este ceva de bine, mai banuim ca are legatura cu decorarea casei sau a spatiului de lucru, dar mai stim ca este vorba si despre ceva ce ne poate aduce noroc.
Noroc in dragoste, dar si noroc in legatura cu finantele. Doar ca nu tot ce am auzit este si adevarat. Feng Shui inseamna, in traducere exacta, „vant – apa”. Numele ne spune ca are de-a face cu natura si energiile ei. Disciplina a fost creata in China antica acum cateva mii de ani, iar in ultima perioada s-a raspandit deja in America si, de acolo, in Europa si la noi. Este o arta complexa care ia in calcul mai multi factori. la consultanti. Specialistii spun ca preturile variaza de la un consultant la altul, incepand de la 5 euro pe metru patrat si ajungand la 9-10 euro. Pot exista si preturi fixe pentru un raport mai concis: 250 de euro pentru un apartament si 400 de euro pentru un birou. Desigur, un consultant care vrea intr-adevar sa-i ajute pe ceilalti va lua in calcul si situatia fiecaruia si va oferi un cost care sa intre in posibilitatile financiare ale clientului.