Posibilitățile acestor semințe te vor surprinde! Semințele de in sunt foarte hrănitoare și ne oferă numeroase beneficii. Sunt foarte bogate în omega-3, fibre și proteine. În general, semințele oricărei plante sunt foarte bogate în nutrienți. Cu toate acestea, semințele de in sunt mult mai benefice decât alte semințe folosite în tratament. Putem spune că sunt unice din mai multe motive.
Vitaminele F, A, E, B. Semințele de in sunt o sursă externă excelentă de vitamina F, care este importantă pentru organism și este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit drumul în multe rețete cosmetice.
Caracteristicile semințelor de in
Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3. Printre altele, sunt considerate super-alimente datorită bogăției lor în grăsimi sănătoase. Acestea conțin și un acid gras numit acid alfa-linoleic, care este foarte important pentru funcționarea membranelor celulare.
O altă caracteristică a acestor semințe este că, conțin lignani. Lignanii sunt antioxidanți și, împreună cu izoflavonele, compuși naturali care se comportă ca estrogenul atunci când sunt ingerați. Nu există alimente consumate de oameni care să conțină mai mulți lignani decât semințele de in.
Lignanii („hormonii vegetali”), care sunt de 100 de ori mai prezenți în semințele de in decât în alte alimente vegetale, sunt bine cunoscuți ca antioxidanți anti ca n cer. De asemenea, au efecte antibacteriene și antivirale.
De asemenea, sunt foarte bogate în mucus. Mucusul este un tip de fibre solubile în apă care se transformă în gelatină. Această fibră este foarte utilă pentru combaterea constipației.
Pe lângă acizi grași, lignani și fibre, aceste semințe conțin doze excelente de proteine, vitamine B1 și B6, mangan, magneziu, fosfor, seleniu, fier, potasiu, cupru și zinc.
Beneficiile semințelor de in
Conțin multe fibre și puține calorii
Conțin mult mucus. Această fibră solubilă în apă este una dintre modalitățile naturale de a evita constipația. De asemenea, conține fibre insolubile, care normalizează nivelul zahărului din sânge.
Reducerea nivelului de colesterol.
Consumând doar două linguri de semințe de in pe zi, ne putem reduce în mod natural nivelul colesterolului. Drept urmare, conținutul de fibre împiedică în mare măsură absorbția grăsimilor și a colesterolului.
Îmbunătățește părul și pielea.
Părul, pielea și unghiile vor fi mai sănătoase dacă luați aceste semințe în fiecare zi. Grăsimile sănătoase din aceste semințe ajută la eliminarea oricărei probleme ale pielii. În plus, vitaminele B ajută la evitarea uscăciunii și descuamării pielii. Este deosebit de important să le consumați cu multă apă.
Au putere antioxidantă
De asemenea, au o capacitate antioxidantă ridicată. Lignanii sunt responsabili pentru furnizarea acestor efecte antioxidante care susțin o sănătate bună în celulele noastre. Drept urmare, echilibrul hormonal este normalizat și îmbătrânirea corpului nostru încetinește. De asemenea, susțin creșterea probioticelor în intestinul nostru, cu toate beneficiile pe care le aduc.
Ajută la pierderea în greutate
Senzația de sațietate pe care o oferă acestea te va împiedica să mănânci mai mult decât ai nevoie. Și, de asemenea, aceste semințe sunt foarte bogate în nutrienți și nu permit organismului să necesite în mod constant hrană.
Îmbunătățește sistemul digestiv
Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii ale sale. Acidul alfa-linolenic conținut în semințe servește ca protector al tractului digestiv. Drept urmare, menține sănătatea întregului nostru organism.
Reduc simptomele menopauzei
Semințele de in pot fi folosite ca o alternativă naturală la terapia de substituție hormonală și, de asemenea, reduc riscul de osteoporoză.
Se recomanda consumul a 1-4 linguri de seminte pe zi. De asemenea, măcinați-le înainte de utilizare. Se pune o lingura de seminte de in intr-un pahar cu apa si se lasa 2-4 ore. Se macină apoi împreună cu apa într-un blender. Puteți adăuga diverse fructe, ierburi, condimente și miere. Se consumă între mese de 2-3 ori pe zi.
Poftă bună și multă sănătate!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.