Antibiotice naturale pentru infecții ușoare

Antibiotice naturale pentru infecții ușoare

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Antibioticele naturale pentru infecțiile ușoare sunt cea mai bună alegere, deoarece nu afectează organismul. Din păcate, după inventarea penicilinei și a antibioticelor moderne, omenirea a uitat de aceste metode naturale de tratament, dar ele sunt foarte eficiente în combaterea infecțiilor minore.

Ce trebuie să știți despre antibiotice

După cum am scris mai sus, utilizarea lor inadecvată, de lungă durată, a dus la faptul că multe microorganisme au dezvoltat mecanisme de apărare persistente. De aceea acum, în multe țări, acestea pot fi cumpărate numai cu prescripție medicală. Mai mult, multe infecții nici măcar nu necesită antibiotice pentru a fi tratate, cum ar fi infecțiile virale.

În plus, aportul necontrolat de antibiotice provoacă leziuni grave microflorei intestinale . Faptul este că, împreună cu bacteriile rele, distrug bacteriile bune. Adesea, din această cauză procesul de vindecare este întârziat semnificativ.

Iată care sunt antibioticele naturale pentru infecții ușoare:

1. Hrean

Această legumă rădăcină este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale . În plus, datorită gustului său rafinat, este excelent pentru salate, precum și pentru sosuri pentru preparate din carne sau pește.

În ceea ce privește proprietățile medicinale, hreanul este un remediu eficient pentru sinuzită, este benefic pentru tratarea oricărei afecțiuni respiratorii, cum ar fi gripa, răceala sau când îți curge nasul. În plus, combate eficient infecțiile tractului urinar.

2. Salcâm

Florile de salcâm ajută la combaterea infecțiilor pielii, precum și a problemelor căilor respiratorii și urinare. În plus, salcâmul este cunoscut ca agent de vindecare a rănilor. Efectul antibiotic al unui spectru atât de larg se datorează faptului că florile sale conțin alcaloizi .

Pentru a profita de acest antibiotic natural, puteți prepara ceai de flori de salcâm sau puteți face o cremă pentru piele cu el. Atenție: semințele și scoarța acestei plante sunt otrăvitoare , așa că asigurați-vă că nu intră accidental în medicament.

3. Eucalipt

Uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale pentru tratarea infecțiilor respiratorii. Faptul este că acest ulei este bogat într-o substanță numită cineol. Are un spectru larg de acțiune împotriva virușilor și bacteriilor . În plus, uleiul de eucalipt este util în tratarea cariilor dentare și a gingivitei. La urma urmei, aceste probleme sunt cauzate și de bacterii.

În plus, uleiul de eucalipt este un calmant natural și agent antipiretic și stimulează sistemul imunitar. În plus, când amesteci acest ulei cu oțet de cidru de mere, primești un antiseptic pentru răni, furuncule și mușcături de insecte .

4. Lemn dulce

Lemnul dulce este un remediu popular pentru tratarea infecțiilor orale. Prin urmare, extractul său ajută la menținerea sănătății dinților și a gingiilor. Este, de asemenea, un puternic agent antiviral. De exemplu, lemnul dulce ajută la combaterea virusului herpes, HIV și hepatitei.

Acest remediu este utilizat pe scară largă în medicina tradițională chineză. Este folosit ca profilaxie împotriva ulcerelor gastrice, deoarece combate bacteriile helicobacter pylori. Cu toate acestea, nu trebuie suprautilizat, deoarece efectele secundare includ dureri de cap, oboseală și hipertensiune arterială.

5. Extract din semințe de grepfrut

Acest extract se obține din semințe prin metoda presării directe la rece . Este un dezinfectant puternic, precum și un antibiotic natural cu spectru larg. Extractul de semințe de grepfrut este deosebit de eficient împotriva ciupercilor, bacteriilor, virușilor și paraziților intestinali.

Poate fi utilizat atât intern cât și extern . În primul caz, crește imunitatea. Și atunci când este utilizat extern, ajută la evitarea infecțiilor rănilor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!