Antibiotice naturale care te vor proteja de 90% din boli !!!

Antibiotice naturale care te vor proteja de 90% din boli !!!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Este foarte important pentru sănătatea umană ca antibioticele să intre în organism. Antibioticele pot distruge bacteriile dăunătoare care cauzează boli grave. Primul antibiotic sintetic a fost creat în 1909. Salvarsan, care a fost destinat tratamentului sifilisului. A fost folosit până în anii 40. Mai târziu, medicamentul a fost înlocuit cu penicilina.

Mult mai târziu, medicina a început să utilizeze pe scară largă antibioticele pentru a trata diferite infecții, a căror origine nu este legată de bacterii.

Cu toate acestea, nu toți oamenii știu că antibioticele sunt eficiente numai împotriva bacteriilor, nu afectează virușii sau ciupercile. Din păcate, utilizarea masivă și necontrolată a antibioticelor le-a redus semnificativ eficacitatea. De aceea microbii au devenit rezistenți la medicamente.

Ca orice alt organism viu, bacteriile se adaptează oricărei situații pentru a supraviețui. Moartea datorată bacteriilor rezistente la antibiotice nu este un caz izolat. În acest scop, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau antibiotice, dar naturale.

Deci, în acest articol vă oferim o listă de antibiotice care pot fi găsite în natură. Te vor ține departe de toate infecțiile!

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că ierburile și condimentele pe care le menționăm mai jos pot interfera cu unele medicamente, deci trebuie să aveți grijă când le utilizați. În orice caz, este mai bine să consultați un medic.

1. Ghimbir

Acest produs parfumat are o listă întreagă de proprietăți curative. Ghimbirul este un antibiotic natural care poate combate infecțiile mult mai bine decât ampicilina, tetraciclina și cloramfenicolul. Cercetătorii italieni au descoperit că ghimbirul poate distruge chiar și acele bacterii care nu răspund la tratamentul cu medicamente tradiționale.

2. Usturoiul

Usturoiul conține sulf (responsabil pentru mirosul puternic), care afectează sistemul imunitar. Usturoiul este eficient în combaterea bacteriilor care au dezvoltat deja rezistență la antibiotice. Usturoiul este un agent antifungic, antiviral și antiparazitar.

3. Eucalipt

Eucalipt – un remediu eficient pentru răceli, gripă, tuse. Această plantă are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, analgezice, imunomodulatoare și antispastice. Eucaliptul poate fi administrat pe cale orală pentru a ameliora astmul bronșic, bronșita, bolile pulmonare cronice.

4. Frunze de măslin

Probabil știți despre proprietățile benefice ale uleiului de măsline, dar cel mai probabil nu aveți idee despre beneficiile frunzelor de măsline!

Extractul de frunze de măslin normalizează zahărul din sânge, acționează ca un antioxidant și controlează colesterolul. Conținutul de compuși fenolici din acesta previne și ucide în mod eficient bacteriile și virușii dăunători.

5. Ceapă

Ceapa, ca și usturoiul, are aceleași proprietăți fitochimice. Ameliorează perfect febra, tratează infecțiile urechii, greața și ameliorează problemele de respirație. Dacă se aplică un bulb subțire pe rană, puteți ameliora durerea, opri sângerarea și distruge toți germenii.

6. Vitamina C.

Vitamina C este unul dintre cei mai eficienți nutrienți în lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. Vitamina C întărește sistemul imunitar și stimulează formarea de anticorpi naturali.

Vitamina C se găsește în cantități mari în fructe de pădure, mazăre, roșii, ardei, broccoli, citrice, kiwi, papaya, legume cu frunze de culoare verde.

7. Extract din semințe de grepfrut

Extractul din semințe de grepfrut a fost utilizat cu succes pentru tratarea infecțiilor virale sau bacteriene. În plus, extractul de semințe de grapefruit este utilizat cu succes în agricultură pentru a controla paraziții, bacteriile, ciupercile și pentru a dezinfecta apa.

8. Oțet de mere

Oțetul de mere este fabricat din mere fermentate și este excelent pentru eliminarea „Staphylococcus aureus”, precum și „Pseudomonas aeruginosa”, unele bacterii și ciuperci. Din fericire, oțetul de mere nu distruge membrana mucoasă, deci este un remediu excelent pentru durerile de gât cauzate de agenții patogeni.

9. Miere din Noua Zeelandă – miere de Manuka

Este renumită pentru pH-ul scăzut și conținutul ridicat de zahăr. Această miere este excelentă pentru tratarea rănilor și arsurilor, așa că este adesea folosită chiar și în spitale.

În plus, este utilizată pentru tratarea „Staphylococcus aureus” și „Helicobacter pylori”, care provoacă ulcere gastrice. Mierea de Manuka combate alte bacterii, cum ar fi Salmonella și chiar bacteriile rezistente la antibiotice.

Cu toate acestea, ar trebui să fii atent la falsuri!

10. Hrean

Hreanul aparține familiei muștarului. Se folosește de obicei pentru a trata plămânii, gripa și răcelile. În plus, poate fi folosit pentru vindecarea rănilor, (dar poate provoca iritații ale pielii).

Pe de altă parte, hreanul se descurcă bine cu bacterii precum “Escherichia coli”, “Salmonella” și “Yersinia”.

11. Echinacea

Aceasta este una dintre cele mai renumite plante din centrul și estul Americii de Nord, ideală pentru tratarea răcelilor, gripei și a altor boli respiratorii.

Planta poate fi utilizată pentru a trata: herpes, infecții ale nasului și gâtului, infecții ale tractului urinar, infecții cu sânge, infecții vaginale cu ciuperci, infecții streptococice, amigdalite, negi, infecții ale urechii, gripă porcină.

Este important de știut că echinacea este un tratament excelent pentru oboseala cronică, migrene, anxietate, artrita reumatoidă și altele.

12. Scorțișoara

Condimentul aromatic este utilizat în medicina ayurvedică pentru tratarea diareei, ciupercilor și vărsăturilor. În plus, stimulează circulația sângelui și scade glicemia.

Aceste plante conțin, de asemenea, un antibiotic natural:

  • muştar,
  • mentă,
  • ardei gras,
  • oregano,
  • pătrunjel,
  • mărar,
  • cimbru,
  • nucşoară,
  • busuioc,
  • ardei iute,

Probabil că sunteți deja convins că există o mulțime de antibiotice naturale!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!