Aminteste-ti una dintre legi: oricarui lucru vei da atentie, acesta va creste. De ce se pune accentul atat de mult pe suferinta? De ce i se acorda atata importanta?

Aminteste-ti una dintre legi: oricarui lucru vei da atentie, acesta va creste. De ce se pune accentul atat de mult pe suferinta? De ce i se acorda atata importanta?

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2019 in De Suflet

“ste important sa iti recunosti progresul si sa fii mandru de implinirile tale. Impartaseste-ti realizarile cu ceilalti. Lauda-te putin. Recunoasterea si sprijinul celor din jur te ajuta sa evoluezi.” – Rosemarie Rossetti

Daca o persoana te iubeste, atunci incepi sa tanjesti dupa ea. Daca cineva iti acorda atentie, prinzi din nou viata. Atentia este viata, elan vital. Daca ai putea sa te iubesti, atunci ai putea sa ai grija de tine si nu ai mai avea nevoie de atentia nimanui.

Fragmentul vorbeste despre singuratate, suferinta si nevoia de atentie, care, desi rareori realizam acest lucru, este vitala:

“Toata lumea vorbeste despre propria suferinta. De ce se pune accentul atat de mult pe suferinta? De ce i se acorda atata importanta? Aminteste-ti una dintre legi: oricarui lucru vei da atentie, acesta va creste.

Atentia este mancare – daca ii vei da atentie unui lucru, va creste tot mai mult.

Astfel, biologii sustin ca un copil se va dezvolta armonios daca este iubit pentru ca astfel primeste mai multa atentie.

Chiar si o planta creste mai bine atunci cand gradinarul ii acorda atentie. Daca este neglijata, atunci nu mai conteaza nici pamantul, ingrasamantul, ploaia sau razele soarelui; daca i se va oferi orice, dar nu si atentie constanta, atunci va creste mai greu.

Acesta este un lucru dovedit stiintific, care a fost observat si despre care s-a spus ca este un fapt real. Daca iubesti planta si ii acorzi atentie si uneori ii spui ca o iubesti, atunci ea va creste frumos.

Atentia este un fel de vitamina. Atentia este esentiala in viata. Daca nu te iubeste nimeni incepi sa te ofilesti.

Daca nimeni nu iti acorda atentie, moartea isi face loc; vrei sa mori.

Daca o persoana te iubeste, atunci incepi sa tanjesti dupa ea.

Daca cineva iti acorda atentie, prinzi din nou viata. Atentia este viata, elan vital.

Daca nu te iubeste nimeni, atunci te vei sinucide, pentru ca nu esti capabil sa te iubesti.

Daca ai putea sa te iubesti, atunci ai putea sa ai grija de tine si nu ai mai avea nevoie de atentia nimanui.

Un Buddha poate trai singur pe acest pamant, dar tu nu poti. Daca esti singur, imediat te gandesti cum sa te sinucizi. Vei spune: „Ce rost are? De ce sa traiesc? Cine sa ma iubeasca? Eu pe cine sa iubesc?“

Aceleasi legi se aplica la interior, la nivel psihologic.

Daca dai prea multa atentie suferintei, atunci nu vei face altceva decat sa o sporesti.

Daca dai multa atentie fericirii, atunci ea va spori.

Sa nu te transformi in propriul dusman. Daca esti cuprins de suferinta, atunci acest lucru nu se datoreaza decat faptului ca ai dat atentie unor lucruri gresite. Schimba centrul atentiei tale. Chiar daca nu ai decat o singura amintire a unui moment de binecuvantare, aceasta iti va fi de ajuns. Da-i atentie si se va dezvolta. Samanta se va dezvolta si din ea va creste un copac.”

Fragment extras din cartea ‘ABCul Iluminarii‘, scrisa de Osho si publicata laPro Editura si Tipografie, 2008.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!