Am pierdut multe in viata, dar niciodata nu mi-am pierdut respectul fata de cei care il merita!

Am pierdut multe in viata, dar niciodata nu mi-am pierdut respectul fata de cei care il merita!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 October 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitate

Respectul înseamnă atât de multe. La nivel practic, am putea spune că respectul înseamnă să iei în considerare sentimentele, nevoile, ideile, dorințele și preferințele cuiva. Putem spune, de asemenea, că aceasta înseamnă să luăm toate cele de mai sus, în serios. Să le facem să fie valoroase și să merite. De fapt, a avea respect pentru cineva este similar cu a-l prețui pe el ca persoană, gândurile sale, sentimentele. Acest lucru include faptul că trebuie să îl cunoști foarte bine, să îl asculți, să fii sincer cu el și să îi accepți individualitatea, capriciile.

Respectul se arată prin comportament și poate fi simțit

Ne putem purta în așa fel încât să fim considerați respectuoși. Putem simți respect față de cineva. Putem să simțim că suntem respectați. Pentru că este posibil să ne purtăm astfel încât să nu arătăm ceea ce simțim cu adevărat. Sentimentul de respect este mai important decât comportamentul fără acest sentiment. Când apar sentimentele, comportamentul va deriva de aici.

De ce este important respectul?

Haideți să aruncăm o privire înapoi. În trecut, respectul juca un rol important pentru a supraviețui. Dacă ne gândim la un mic trib care merge prin deșert. Ne putem imagina că o persoană care nu era respectată de nimeni, putea fi lasată în urmă și să moară. O astfel pe persoană era considerată ca nesemnificativă, fără importanță și fără valoare pentru grup. Aceasta cred că este ideea de bază a sentimentului de a fi respectat.

În ziua de azi, pare mult mai ușor să supraviețuiești dacă nu ești respectat. De exemplu, o persoană care are foarte mulți bani, mulți angajați și servitori, o mulțime de oameni de afaceri care îl suna în fiecare moment, nu înseamnă că este o persoană respectată. Cineva ar putea să facă bani deoarece are un talent deosebit, pentru care este valoros, într-un domeniu, de exemplu, să zicem, sport. Nici despre el nu putem spune că este un om respectat.

Nu putem spune că cineva este respectat doar pentru că are o situație financiară bună sau pentru anumite talente înnăscute într-un domeniu. Există încă, totuși, ceva ce banii nu pot cumpăra: respectul! De asemenea, putem simți dacă suntem respectați sau nu. Când suntem respectați, câștigăm mai ușor ajutorul voluntar al acelor persoane. Nu va trebui să cheltuim la fel de multă energie și resurse pentru a convinge oamenii să ne ajute.

De unde vine respectul?

Eu cred că respectul se câștigă! O persoană câștigă respectul celeilalte în mod automat atunci când se îndeplinesc considerațiile de mai sus, când ia în considerare sentimentele, nevoile și gândurile acelei persoane. Respectul nu se obține cu forța!

Respectul înseamnă:

Să asculți pe cineva fără să îl întrerupi,

Să iei în considerare sentimentele partenerului,

Să nu ai idei preconcepute despre cineva/ceva,

Să încerci să înțelegi punctul de vedere al partenerului,

Să te iubesti pe tine însuți,

Încredere și corectitudine,

Să acorzi spațiu și libertate celuilalt,

Comunicare directă,

Să îl ajuți pe un om să se ridice, să construiască ceva în loc să îl tragi în jos,

Prietenie,

Să nu-l grăbești pe celălalt.

“Când ești mulțumit să fii pur și simplu tu însuți și să nu te compari cu ceilalți, toți te vor respecta!” Lao Tse



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!