Alimente naturale care conțin estrogen – hormonul tinereții feminine

Alimente naturale care conțin estrogen – hormonul tinereții feminine

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

O femeie vrea întotdeauna să arate tânără și frumoasă. Dar frumusețea vine din interior și cel mai important lucru pentru asta este sănătatea. Și sănătatea femeilor este influențată de fondul hormonal, conținutul de hormoni din organism.

Un grup de astfel de hormoni feminini este numit „estrogen”. Acțiunea principală a estrogenului vizează funcția de reproducere a unei femei.

Prin urmare, deficitul de estrogen se manifestă prin:

  • – depresie și schimbări de dispoziție;
  • – creștere în greutate;
  • – oboseala rapida;
  • – stima de sine scăzută;
  • – pierderea interesului față de aspectul exterior.

De aceea se mai numește și hormonul tinereții. Atâta timp cât o femeie se simte feminină și atractivă, vârsta nu contează. Dar aceste motive nu sunt de ajuns pentru a diagnostica o cantitate redusă de estrogen. Atât depresia, cât și oboseala pot fi rezultatul multor alte boli.

Pentru a determina nivelul de fond hormonal trebuie efectuate anumite teste. După realizarea acestor teste, medici prescriu terapie hormonală terapeutică sau curativă, în funcție de nevoie. Dar toată lumea a confirmat și a dovedit că hormonii artificiali acționează mult mai greu și mai puternic decât fitoestrogenii, hormoni vegetali.

Principala problemă cu terapia hormonală este că, cu un aport pe termen lung de hormoni artificiali, propriul corp al unei femei încetează de fapt să îi producă (în ciuda faptului că erau deja puțini). Și este imposibil să reluăm acest proces după aceea.

Prin urmare, dacă aveți un nivel scăzut de estrogen, este mai bine să mențineți nivelul acestora consumând alimente și ierburi care conțin hormoni vegetali. Aceasta este o modalitate bună de a uniformiza fundalul hormonal după naștere, când o scădere accentuată a nivelului de estrogen duce la depresie postpartum și căderea severă a părului.

Există 3 tipuri de hormoni vegetali cu activitate estrogenică: izoflavonoizi, lignani și kumestani.

Alimentele care conțin estrogeni:

Semințe de in

Acesta este cel mai bun produs pentru formarea de hormoni vegetali (un grup de lignani care au activitate estrogenică). În plus, pe lângă acțiunea hormonală, semințele de in au multe alte proprietăți utile pentru corpul feminin (antitumorale, de curățare, proprietăți antioxidante). Semințele de in se adaugă deseori în salate, în terci sau se mănâncă cu miere. Doza terapeutică (maximă) este de 2 linguri pe zi. Hormonul vegetal lignano se găsește și în semințele de susan și floarea soarelui.

Leguminoasele (mazărea verde, fasolea, năutul și mai ales soia)

Medicii spun din ce în ce mai mult că cantități mari de soia nu sunt bune pentru organism. Mai mult, potrivit ultimelor date, 90% din soia este modificată genetic. Și de aceea vrem să evidențiem și să adăugăm o altă leguminoasă: lintea. Acesta este un produs benefic pentru femei: lintea conține cantitatea maximă de proteine ​​pentru un produs vegetal; gătiți lintea doar 15-20 de minute. Lintea conține și triptofan, care este transformat în serotonină și ameliorează depresia.

Cafea

Un studiu realizat recent a arătat că 90% dintre femeile care au băut până la 500 ml de cafea pe zi au avut niveluri mai ridicate de estrogen cu 70%. Acordați atenție acestui lucru, deoarece este un nivel ridicat de estrogen care împiedică femeile să piardă în greutate în abdomenul inferior și în coapse.

Caise

Dintre toate fructele, caisele au cel mai mare conținut de hormoni lignani. Puteți mânca caise proaspete sau uscate.

Estrogenul este prezent și în următoarele plante: salvie, rădăcină de ginseng, muşeţel, tei, rădăcină de lemn dulce.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!