Alimente care ne atacă articulațiile și ne provoacă dureri de încheieturi

Alimente care ne atacă articulațiile și ne provoacă dureri de încheieturi

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Artrita este o afectare articulară cauzată de inflamația în organism. Aceasta este o patologie destul de frecventă, principalul său simptom este durerea severă. O dietă corect aleasă vă va ajuta să vă mențineți o sănătate bună și să preveniți progresia bolilor.

Alimente de evitat pentru artrită și orice probleme articulare

1. Produse de origine animală

Carnea grasă – porc, carne de vită și rață, conține acid arahidonic. Atunci când este absorbit de organism, acesta este descompus în derivați oxidați ai acizilor grași, care provoacă procese inflamatorii și, de asemenea, înrăutățesc evoluția bolilor.

2. Produse lactate

Produsele lactate sunt principalele surse de micronutrienți esențiali precum calciu și vitamina D, care sunt necesare pentru formarea țesutului osos sănătos. Cu toate acestea, produsele lactate pot agrava evoluția artritei. Prin urmare, numai medicul curant ar trebui să decidă dacă este bine să consumați produse lactate.

3. Glucidele

Vorbim despre carbohidrați rafinați, care stau la baza băuturilor carbogazoase, a produselor de patiserie, dulciuri, maioneză, ketchup și a multor conserve. Aceste delicii gustoase, dar dăunătoare din toate punctele de vedere, cauzează creșterea în greutate. În plus, consumarea lor provoacă o îngreunare a circulației sângelui, îngreunează fluxul de oxigen și nutrienți către articulații. Astfel, agravarea stării lor.

4. Gluten

Substanța proteică gluten se găsește în toate culturile de grâu. Se crede că poate fi unul dintre factorii care provoacă boli inflamatorii. Studiile medicale au confirmat că eliminarea alimentelor din secară, grâu, orz, a contribuit la îmbunătățirea semnificativă a bunăstării pacienților cu poliartrită reumatoidă.

5. Familia roșiilor

Solanina, găsită în vinete, ardei, roșii și cartofi, poate avea un efect negativ asupra unor persoane. Afectează funcționarea sistemului nervos, poate provoca dureri de cap și modificări articulare. Unele persoane sunt hipersensibile la alimentele care conțin alcaloid solanină, inclusiv cele care au gută și artrită. Reducerea aportului acestor legume poate ajuta la rezolvarea multor probleme de sănătate. Există vești bune – în timpul tratamentului termic, legumele pierd până la 50% din substanțele nocive.

6. Sare

Utilizarea sării de masă în proporțiile corecte este necesară pentru sănătatea și funcționarea normală a corpului. Însă aportul crescut de sare poate provoca tulburări grave la nivelul organelor și țesuturilor și al aparatului articular al unei persoane. O persoană adună foarte multă sare din consumul produselor semifabricate, cârnați și conserve. Acest lucru contribuie la retenția de lichide în organism, la depunerea substanțelor nocive în articulații, la creșterea greutății corporale, la creșterea inflamației și a disconfortului.

7. Alimentele prăjite

Toată lumea știe despre efectele negative ale alimentelor prăjite! Da, este delicios, dar este absolut contraindicat pacienților cu artrită. În afară de aceasta, provoacă probleme cu inima, organele și sistemele digestive și afectează funcționarea întregului organism.

8. Ceai și cafea

Cofeina care se găsește într-o ceașcă de cafea dimineața duce la pierderea calciului din oase. Astfel, este unul dintre factorii care distrug țesutul osos și provoacă apariția artritei sau agravează severitatea acesteia.

9. Băuturi alcoolice

Consumarea băuturilor alcoolice nu aduce beneficii organismului. Niciodata. Și poate agrava semnificativ severitatea oricărei boli. Prin urmare, pentru orice probleme de sănătate, medicii sfătuiesc pacienții în primul rând să excludă alcoolul. În cazul artritei, chiar și cele mai slabe băuturi alcoolice cresc inflamația articulațiilor, provoacă umflături, distruge potasiul și contribuie la subțierea țesutului cartilajului. Și, de asemenea, previne recuperarea, deoarece nu permite substanțelor analgezice să atenueze starea pacientului.

Procesele inflamatorii la nivelul articulațiilor pot provoca dizabilități unei persoane. Prin urmare, este foarte important să vă monitorizați starea de sănătate, să consultați un medic la timp și să ajustați nutriția. Menținerea unui stil de viață sănătos este cea mai bună prevenire împotriva tuturor bolilor, inclusiv a artritei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!