Alimente care dăunează creierului

Alimente care dăunează creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 March 2021 in SanatateSfaturi

Probabil știți ce alimente sunt considerate sănătoase. Dar ce zici de acele alimente care îți pot afecta grav memoria, bunăstarea și starea de spirit, mai ales pe măsură ce îmbătrânești? Poți numi un aliment cu potențial problematic care ar trebui să apară în alimentația ta cât mai puțin posibil?

Margarina și glazură

Aceste alimente, ca multe gustări ambalate, sunt bogate în grăsimi trans. Este posibil să știți că grăsimile trans sunt dăunătoare pentru inimă și vasele de sânge. Cercetările au arătat că pot afecta și creierul.

Alcool

Deși este puțin probabil ca un pahar de vin sau bere să vă afecteze mintea, consumul de alcool este cel rău pentru creier. Cu cât beți mai mult, cu atât vă devine mai dificil să procesați informații noi sau să vă amintiți lucrurile. Alcoolul te poate face să te simți obosit și deprimat.

Băuturi dulci

Dacă doriți să rămâneți sănătos chiar și la bătrânețe, abțineți-vă de la băuturile dulci din magazin. Studiile au arătat că persoanele care beau mult suc, ceai îndulcit au mult mai multe șanse să aibă probleme de memorie la bătrânețe. Nivelurile ridicate de zahăr din ele pot chiar să reducă anumite zone ale creierului.

Mâncare prăjita

Oamenii care mănâncă o mulțime de alimente prăjite și prelucrate tind să analizeze mai prost la testele de gândire. Aceste alimente provoacă inflamații, care pot deteriora vasele de sânge care alimentează creierul cu sânge și astfel îi pot afecta funcția.

Gogoși și alte produse de patiserie similare

Aceste delicii sunt prăjite și dulci în același timp, ceea ce reprezintă o combinație foarte rea pentru sănătatea creierului. Veți obține o porție dublă din sursele de inflamație: procesul de prăjire și excesul de zahăr. Cercetătorii au găsit de mult timp o legătură între glicemia crescută și demența. Mai rău, majoritatea gogoșilor conțin grăsimi trans, un alt ingredient de care creierul tău cu siguranță nu are nevoie.

Pâine albă și orez alb

Glucidele rafinate, chiar și cele care nu sunt îndulcite la gust, pot crește nivelul zahărului din sânge. Cercetările arată că, cantități excesive de carbohidrați rafinați pot crește riscul bolii Alzheimer, în special la cei care sunt predispuși genetic la aceasta.

Carne roșie

Este bogată în grăsimi saturate, ceea ce este rău atât pentru inimă, cât și pentru creier. De fapt, limitarea cărnii roșii este un principiu cheie al unei diete sănătoase pentru a vă menține memoria și gândirea ascuțită. Vrei o sursă de proteine ​​care să fie cea mai bună pentru creierul tău? Le găsești în carnea de pește, păsări slabe și fasole.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!