Alimente care dăunează creierului, evită consumarea lor pentru o minte sănătoasă

Alimente care dăunează creierului, evită consumarea lor pentru o minte sănătoasă

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Probabil știți ce alimente sunt considerate sănătoase. Dar ce zici de acele alimente care îți pot afecta grav memoria, bunăstarea și starea de spirit, mai ales pe măsură ce îmbătrânești? Poți numi un aliment potențial problematic care ar trebui să apară în alimentația ta cât mai puțin posibil?

Margarina și frișca

Aceste alimente, ca multe gustări ambalate, sunt bogate în grăsimi trans. Este posibil să știți că grăsimile trans sunt dăunătoare pentru inimă și vasele de sânge. Cercetările au arătat că pot afecta și creierul.

Alcool

Deși este puțin probabil ca un pahar de vin sau bere să vă afecteze mintea, consumul de alcool este mai rău pentru creier. Cu cât beți mai mult, cu atât vă devine mai dificil să procesați informații noi sau să vă amintiți lucrurile. Alcoolul te poate face să te simți obosit și deprimat.

Băuturi dulci

Dacă doriți să rămâneți sănătos chiar și la bătrânețe, abțineți-vă de la băuturile dulci din magazin. Studiile au arătat că persoanele care beau mult suc, ceai dulce și omologii lor au mult mai multe șanse de a avea probleme de memorie la bătrânețe. Nivelurile ridicate de fructoză din ele pot chiar să reducă anumite zone ale creierului.

Mâncare prăjită

Oamenii care mănâncă o mulțime de alimente prăjite și prelucrate tind să răspundă greșit la testele de gândire. Aceste alimente provoacă inflamații, care pot deteriora vasele de sânge care alimentează creierul cu sânge și astfel îi afectează funcția.

Gogoși și alte produse de patiserie similare

Aceste delicii delicioase sunt prăjite și dulci în același timp, ceea ce reprezintă o combinație foarte proastă pentru sănătatea creierului. Veți obține o porție dublă din sursele de inflamație: procesul de prăjire și excesul de zahăr.

Cercetătorii au descoperit de mult timp o legătură între glicemia crescută și demența. Mai rău, majoritatea gogoșilor conțin grăsimi trans, un alt ingredient de care creierul tău cu siguranță nu are nevoie.

Pâine albă și orez alb

Glucidele rafinate, chiar și cele care nu sunt îndulcite la gust, pot crește nivelul zahărului din sânge. Cercetările arată că cantități excesive de carbohidrați rafinați pot crește riscul bolii Alzheimer, în special la cei care sunt predispuși genetic la aceasta.

Carne roșie

Este bogată în grăsimi saturate, ceea ce este rău atât pentru inimă, cât și pentru creier. De fapt, limitarea cărnii roșii este un principiu cheie al unei diete sănătoase pentru a vă menține memoria și gândirea sănătoase. Vrei o sursă de proteine ​​care să fie mai bună pentru creierul tău? Acestea sunt pești, păsările și fasolea.

Sosurile, marinatele și siropurile

Citiți cu atenție ingredientele de pe etichetă. Multe dintre aceste alimente conțin cantități surprinzător de mari de sirop de porumb bogat în fructoză (la fel ca sucul!). Acestea sunt legate de o serie de probleme de sănătate, inclusiv pierderea memoriei și scăderea performanței creierului. Încercați să vă faceți propriile sosuri naturale pentru salate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!