Alege oameni care au aceleași principii și valori ca tine și vei fi fericit!

Alege oameni care au aceleași principii și valori ca tine și vei fi fericit!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Obișnuiam să mă gândesc că o persoană poate fi orice: chiar hoț, înșelător, rău intenționat, că nu mă deranja atâta timp cât în preajma mea se comporta bine. Nu puteam să o judec, poate că așa a văzut în familie și, prin urmare, a crescut după acest principiu. Acesta a fost exemplul lui, neprimind educația de care avea nevoie.

Înțeleg asta în continuare, dar vreau să am în jurul meu oameni de altă clasă socială, complet diferiți, care să fie ca mine. Oameni pentru care contează onoarea, cuvântul, demnitatea, conștiința.

Mă îngrijorează atunci când văd un om care nu poate explica ce înseamnă pentru el onoarea și capacitatea de a-și ține cuvântul. Dacă își definește conștiința ca „decât să mint, mai bine tac”, atunci ca persoană, el reprezintă un caz trist. Conștiința este cu siguranță ceva mai mult. Dacă o persoană nu poate determina în mod independent categorii morale pentru sine, nu se poate controla, nu poate evalua acțiunile sale, atunci acest lucru este foarte trist.

Psihologii pot explica orice tip de comportament uman. Dacă vrei să găsești o scuză pentru comportamentul tău, această explicație a specialiștilor trebuie luată în considerare. Dacă o persoană are nenumărate relații, manipulează, evită să-și asume responsabilitatea, asta înseamnă că este un copil antipatic, că are o tulburare de atașament datorată unei relații traumatice cu familia sa și multe altele.

Însă dacă ai crescut, maturizează-te, educă-te! Caută-ți conștiința de sine! Poți găsi întotdeauna scuze pentru durerea pe care le-o provoci altor persoane, dar mai important este să analizezi ceea ce urmează ce faci, ca să nu mai ajungi să îi rănești. Dacă ai un creier sănătos (fără leziuni organice din copilărie), trebuie să poți analiza aceste lucruri.

Chiar dacă o forță necunoscută te împinge să furi sau să profiți de o persoană la un moment dat, trebuie să fii capabil să înțelegi, să vezi, să simți că o faci ceva rău. Iar în majoritatea cazurilor realizezi, dar preferi să împingi aceste îndoieli în colțul îndepărtat al conștiinței și să găsești o scuză.

Dacă o persoană este condusă de valori imorale: bani cu orice preț, lucruri materiale, aroganță, se transformă într-o creatură murdară, de nivel scăzut.

Inteligența, intelectul și educația singure nu determină valori de ordin înalt. Aceste valori se formează din puritatea interioară, se formează numai dacă lucrăm la dezvoltarea propriei noastre persoane. Ele fac ca o persoană să nu fie doar o ființă vie, ci un om. Numai valori de înaltă moralitate: demnitate, respect, respect de sine, voință și tărie, conștiința stabilește vibrații ridicate ale sufletului și fac o persoană pură și bună.

Astfel de oameni nu pot trăi, nu pot fi prieteni, nu pot lucra cu persoane rele. Personajele negative nu pot fi niciodată înțelese, în mod inevitabil vor căuta să suprime și să distrugă. Inconștientul este de multe ori mai puternic decât conștiința.

Alege oameni de nivelul tău de valoare și vei fi fericit!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!