Alcalinizați-vă corpul și luptați împotriva bolilor cu aceste 10 alimente naturale!

Alcalinizați-vă corpul și luptați împotriva bolilor cu aceste 10 alimente naturale!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului este crucială pentru menținerea sănătății. Când consumăm produse acide, organismul încearcă să echilibreze nivelul pH-ului din sânge prin eliberarea de minerale alcaline bogate precum magneziu, fosfor și calciu. Dacă nu mâncăm suficiente alimente alcaline, organismul este obligat să extragă aceste minerale din oase, dinți și organe.

Alimentele care formează acid includ fasole, carne, pește, fast-food, alimente procesate, produse lactate și cereale. O dietă echilibrată este considerată a fi 20-40% din produsele care formează acid și 60-80% din produsele care formează alcalii.

Iată o listă cu cele mai bune 10 alimente alcaline pe care le puteți include în dieta zilnică pentru conservarea mineralelor esențiale.

Avocado

Avocado are un pH care alcalinizează organismul și neutralizează orice aliment acid din stomac. Puteți să îl adăugați la salată, să faceți guacamole de casă sau să îl faceți cremă și să îl întindeți pe o felie de pâine prăjită / sandwich.

Banană coaptă

Consumul unei banane necoapte poate duce la constipație, absorbția slabă a nutrienților și aciditatea stomacului. Pe de altă parte, consumul unei banane coapte oferă organismului alcalinitate, precum și vitaminele și mineralele necesare.

Migdalele

Migdalele și laptele de migdale sunt surse excelente de alcalinitate.

Usturoi

Adăugarea usturoiului în feluri de mâncare nu numai că le revigorează, ci și neutralizează aciditatea alimentelor precum peștele, brânza, ouăle și carnea.

Lămâi

În timp ce lămâile au un gust acru, ele se transformă în substanțe alcaline atunci când sunt digerate. Adăugarea de suc de lămâie sau câteva felii de lămâie în apă este o idee minunată.

Broccoli

Broccoli este un aliment bogat în calorii, care oferă o gamă largă de nutrienți. Ajută la controlul alcalinității și conferă sațietate.

Papaya

Papaya este adesea folosită pentru ameliorarea problemelor digestive. Acestea conțin apă, vitamine, minerale și fibre pentru a spori sănătatea generală. Cel mai important, sunt o sursă excelentă de alcalinitate!

Pepene

Pepenele roșu are un pH de 9,0 și conține o gamă largă de vitamine, minerale și apă, care ține electroliții sub control.

Sparanghel

Sparanghelul este, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice produse, cu un pH de 8,5. Este o sursă de vitamine, minerale, apă și fibre.

Ardei roșu

Și nu în ultimul rând: Ardeiul cayenne oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv fiind o sursă excelentă de alcalinitate pentru organism. Are un pH de 8,5, are proprietăți antibacteriene, crește funcția creierului, elimină toxinele, îmbunătățește circulația sângelui, scade tensiunea arterială.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!