„Ajută-ți soția la toate treburile gospodărești, numai născutul este treabă de femei, restul sunt treburi pe care le poate face oricine!” – 15 adevăruri despre căsătorie pe care fiecare tată ar trebui să i le spună fiului său

„Ajută-ți soția la toate treburile gospodărești, numai născutul este treabă de femei, restul sunt treburi pe care le poate face oricine!” – 15 adevăruri despre căsătorie pe care fiecare tată ar trebui să i le spună fiului său

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2021 in Lecții de viațăRelatiiSfaturi

Căsătoria schimbă foarte mult oamenii. Unii dintre soți se apropie și devin oameni fericiți și iubitori. Alții se îndepărtează. La urma urmei, este important să trăiți și să vă suportați unul pe altul, în ciuda la tot felul de neajunsuri și, de asemenea, să nu uitați că sunteți departe de ideal!

Trăind împreună, înveți să te bucuri de o persoană, de prezența sa, în ciuda tuturor defectelor, înveți nu doar să primești, ci și să dăruiești. Îți descoperi adevărata identitate.

Căsătoria ne învață să facem compromisuri, chiar dacă nu ne place. Foarte des, după câțiva ani de conviețuire, „cortina” romantică cade, iar oamenii încep să caute trăsături negative unul în celălalt.

Să te căsătorești este ușor, dar menținerea căsniciei în viață este o sarcină destul de dificilă. Și numai cu timpul, cu experiența, vine înțelepciunea. Orice lucru care nu ți-a stricat relația o va întări.

Iată câteva adevăruri importante pe care bărbații trebuie să le transmită fiilor săi!

1. Dacă cheltuiești bani pe femeia iubită, dar pe ea nici măcar nu o interesează de unde îi iei, ci pur și simplu se bucură de viață, nu te căsători cu ea! Când vei rămâne fără bani, va pleca de lângă tine.

2. O femeie poate fi o soție bună, alta o mamă bună, dar dacă găsești o femeie care poate fi o mamă bună pentru tine, copiii tăi, familia ta, nu o lăsa să plece.

3. Când vei fi șeful casei, nu urmări cât de gol este portofelul, ci dacă soția ta zâmbește. Dacă nu zâmbește, atunci este cazul să faci ceva!

4. Dacă vrei să trăiești o viață de căsătorie lungă și fericită, ai încredere în soția ta că va gestiona bine finanțele. Îi va fi destul de greu să cheltuiască tot atunci când își va da seama de valoarea facturilor neplătite și a nevoilor gospodăriei. Iar, dacă ești responsabil de finanțe, atunci soția va face astfel încât vei începe să ai nevoie de orice.

5. Nu-ți lovi niciodată soția. Durerea din corp va fi incomparabilă cu durerea din inimă. Asta înseamnă că vei avea probleme în viața de familie și vei regreta cât vei trăi.

6. Nu te lăsa dus de cap dacă ai început să câștigi mulți bani. Nu începe să le cheltui banii cu amante tinere, cheltuiește-i mai bine cu familia ta și cu femeia care este mereu alături de tine și te-a susținut mereu. Plăcerile sunt temporare, însă o femeie cu care să faci casă vei găsi greu.

7. Ai grijă de tine și de sănătatea ta. Sănătatea ta este sănătatea și bunăstarea întregii tale familii.

8. Dacă crezi că soția ta s-a schimbat, ai grijă mai întâi de tine. Cu toții ne schimbăm în timp, pentru că nici tu nu mai ești cine erai înainte.

9. O femeie ar trebui să fie alături de tine de la bun început, de când nu aveai multe. Înainte de a urca în mașină, ea trebuie să meargă cu autobuzul sau să cu bicicleta alături de tine. Nu o lua de nevastă pe cea care a venit și a găsit totul gata, nu are dreptul să se bucure de averea ta.

10. Nu-ți compara soția cu nicio altă femeie. Soția ta îți cunoaște toate defectele, dar nu se uită la alți bărbați.

11. Ai grijă de părinții tăi și nu uita să-i înveți pe copiii tăi acest lucru, ca să nu te abandoneze la bătrânețe.

12. O soție fericită înseamnă o familie și o casă fericită, ține cont acest lucru!

13. Când îți alegi o soție, nu te uita la cât e de frumoasă, frumusețea nu înlocuiește restul calităților pe care trebuie să le aibă o femeie.

14. Nu-ți lăsa soția să stea supărată, caută mereu un motiv pentru a o face fericită, ești bărbat, ăsta este scopul tău principal.

15. Ajută-ți soția la toate treburile gospodărești, numai născutul este treabă de femei, restul sunt treburi pe care le poate face oricine!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!