„Aikido psihologic” – 20 de sfaturi înțelepte de la un psihoterapeut pentru fiecare zi care o vor face mult mai bună!

„Aikido psihologic” – 20 de sfaturi înțelepte de la un psihoterapeut pentru fiecare zi care o vor face mult mai bună!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dr. Mihail Litvak, unul dintre psihologii și psihoterapeuții recunoscuți la nivel internațional, a dezvoltat și a fost primul care a început să aplice în practică un sistem de rezolvare a conflictelor din relațiile umane, care a fost numit „aikido psihologic”.

Concluziile la care a ajuns ca urmare a numeroaselor studii și a practicii sale pe termen lung și de succes, uneori injectate într-o stupoare, ne uimesc și ne scot din rutina obișnuită. Scopul principal al acestui concept este să înveți să înțelegi oamenii și pe tine însuți.

20 de sfaturi de la un psiholog renumit care vă vor ajuta în rezolvarea multor probleme de viață:

1. Nimeni nu lasă pe nimeni, doar cineva merge înainte. Cel care a rămas în urmă crede că a fost abandonat.

2. Învârte gâtul științei, nu gâtul vecinului tău, dacă vrei cu adevărat să învârți ceva.

3. Depresia este dată unei persoane pentru a se gândi mai mult la sine.

4. Dacă o persoană nu are ce spune nimic bun despre sine, dar vrea să vorbească, începe să spună lucruri rele despre ceilalți.

5. Dacă gândești bine despre tine, de ce ai avea nevoie de altcineva care să gândească bine despre tine.

6. Fă ceea ce vrei și nu cere permisiunea. Poate vor refuza.

7. Este mai bine să comunici cu o carte bună decât cu o persoană goală.

8. Capacitatea de a iubi și de a tolera bine singurătatea este un indicator al maturității spirituale. Facem tot ce e mai bun atunci când suntem singuri.

9. Nu cunosc calea spre succes. Dar știu că, calea spre eșec este dorința de a mulțumi pe toată lumea.

10. Nu există logică masculină sau feminină, există capacitatea sau incapacitatea de a gândi competent.

11. Vrei să-ți cunoști inamicul principal? Privește in oglinda. Ai de-a face cu el – restul se vor risipi.

12. Este plăcut să comunici cu prietenii, dar este util să comunici cu dușmanii.

13. Există un singur motiv valid pentru întreruperea relațiilor și priceperea la muncă – imposibilitatea dezvoltării personale în condițiile actuale.

14. O persoană imatură știe ce trebuie, dar nu știe cum. O persoană matură nu numai că știe ce trebuie, dar știe și cum. Prin urmare, o persoană imatură critică și o persoană matură face.

15. Împărtășiți doar bucurie prietenilor și dușmanilor. Prietenul se va bucura, dușmanul va fi supărat.

16. Nu urmăriți fericirea, ci căutați locul în care se află. Și fericirea însăși te va găsi. Pot să-ți spun locul unde se găsește fericirea – în tine. Și calea către aceasta este dezvoltarea maximă a tuturor abilităților tale.

17. Fericirea este un produs secundar al activității bine organizate.

18. Dacă vrei să demonstrezi ceva cuiva, înseamnă că trăiești de dragul celui căruia vrei să-i demonstrezi. Dacă trăiești pentru tine, atunci nu este nevoie să demonstrezi nimic nimănui.

19. Visele sunt vocile abilităților noastre. Nu visez să cânt la operă. Fără voce, fără ureche muzicală. Iar dacă am visa, atunci, prin urmare, acest vis mi-ar crește abilitățile. Prin urmare, aș încerca să intru la operă.

20. Trebuie doar să ne gândim cum să realizăm acest vis. Principalul lucru este să nu vă grăbiți, și atunci veți obține mult mai repede.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!