Ai un spirit liber? Iata cum iti poti da seama “a fi un spirit liber nu înseamnă a te feri de responsabilități sau a aspira la o libertate nesăbuită, ci a fi sincer cu tine însuți”

Noi nu avem darul de a prevedea viitorul, insa avem o posibilitate extraordinara – sa atragem de partea noastra lucrurile bune. Nu intotdeauna ceea ce ni se pare ca este rau, e intr-adevar asa. De aceea, ar fi bine sa ne invatam sa fim multumiti pentru toate – atat pentru bine, cat si pentru rau. Aceasta pilda iti va arata cum uneori ghinionul se poate transforma in noroc: Mergea un baiat in drumul sau. Soarele lumina. Dintr-odata s-a impiedicat si a cazut. si-a ranit picioarele si si-a zgariat fruntea. Baiatul, suparat pe Dumnezeu, i-a spus: „Ce fel de pazitor esti Tu, daca m-ai facut sa cad atat de dureros?” Atunci a hotarat sa mearga pe un alt drum. insa baiatul nu stia ca pe drumul unde a cazut, mai departe il astepta un sarpe veninos care avea sa-i aduca moartea. Mergea baiatul pe noul drum si a inceput sa ploua. El a fugit spre un copac unde a vrut sa se ascunda de ploaie, dar iarasi a cazut si s-a lovit, spunandu-i indignat lui Dumnezeu: „Tu nu mi-ai piermis nici sa ma ascund de ploaie, ce fel de pazitor esti Tu?” Si a cotit pe al treilea drum. insa nu a vazut baiatul cum un fulger a strabatut copacul, unde vroia sa se ascunda si a acesta fost momentan cuprins de flacari. Mergand foarte atent pe al treilea drum, baiatul se uita sub picioare si isi spunea: „Nu ma mai bazez pe tine Doamne, Tu nu ma pazesti si nu-mi permiti sa merg pe drumul pe care-l aleg.” Si dintr-o data a cazut din nou si si-a fracturat mana. O durere cumplita l-a apucat si baiatul s-a infuriat si mai mult pe Dumnezeu, spunandu-i: „ Nu mai cred in ceea ca Tu existi! Nu voi mai merge pe drum, voi merge prin munti. Nu ma ajuti, doar ma incurci!” Dar nu stia baiatul ca al treilea drum ducea spre nicaieri, el se termina cu o prapastie. Atunci baiatul a inceput sa urce prin munti. ii era foarte greu, picioarele nu-l mai tineau, dar cand a ajuns in varful muntelui, de la inaltime, el a vazut cele 3 drumuri: cu sarpele veninos de pe primul drum, cu arborele ars de pe al doilea drum si cu prapastia de la ultimul drum. si a inteles, ca de fiecare data cel de Sus l-a salvat de la moarte. De atunci, baiatul a crezut cu toata fiinta sa in Dumnezeu si avea incredere in El. Nu tot ce la prima vedere pare a fi ghinion, este intr-adevar asa. Posibil ca acest mic ghinion te scapa de o nenorocire ce nu o vei putea suporta. Nu te grabi sa te plangi pe destin: posibil el este mult mai favorabil pentru tine decat crezi. Nu intotdeauna ochii pot vedea tot ce te asteapta mai departe. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Un spirit liber este o persoană care a atins un anumit nivel de maturitate și abilitate psihologică, bazat pe siguranță și independență. Nu este ușor să ajungi în acest punct culminant al dezvoltării personale.

În plus, vorbim despre o dimensiune care s-ar putea încadra în ierarhia nevoilor pe care Abraham Maslow a prezentat-o în 1943 în articolul său „O teorie a motivației umane.”

În ciuda opiniei multor persoane, a fi un spirit liber nu înseamnă a te feri de responsabilități sau a aspira la o libertate nesăbuită, ci a fi sincer cu tine însuți. Tu ești un spirit liber?

A fi un spirit liber nu înseamnă a te debarasa de toate responsabilitățile. Aceasta este o concepție greșită. Un adevărat spirit liber se remarcă printr-un set de însușiri, atitudini și modalități de a interacționa cu realitatea care îl face mai capabil de a înfrunta dificultățile vieții.

Astăzi îți prezentăm caracteristicile unui spirit liber. Ce zici, te definesc și pe tine?

1. Alegi, gândești și acționezi fără să ai nevoie de aprobarea nimănui

Dacă ai ajuns în acel punct al drumului tău personal în care nu ai nevoie de aprobarea altor persoane, înseamnă că ai făcut un pas uriaș.

De-a lungul vieții, simți de multe ori nevoia de a fi „validat” de societate. Mai întâi este vorba despre părinți, apoi despre colegi, iar ulterior de șefii tăi.

Nu ajungi peste noapte să te dezvălui așa cum ești și să vorbești din inimă, cu sinceritate. Numai un spirit liber poate ajunge la acest nivel.

2. Trăiești fără teamă și ai încredere în tine însuți

Experții în sfera dezvoltării personale și a psihologiei motivaționale știu bine că frica este inamicul marilor oportunități. Dacă încetezi să îți mai faci griji și să vizualizezi viitorul în culori sumbre, vei reuși să faci pași mult mai mari.

Fericirea se află întotdeauna chiar dincolo de temeri. Însă pentru a depăși acest prag, ai nevoie de încredere în tine.

3. Ești o persoană sinceră, îndrăzneață și spontană

Ești definit de sinceritate, dar și de un tip de „impertinență” care smulge zâmbete și priviri înțelegătoare din partea celor din jur. Ești spontan pentru că nu îți pasă ce spun sau ce cred oamenii.

Persoanele autentice sunt spirite libere, deoarece sinele lor nu mai este cenzurat. Acestea sunt fidele propriei esențe interioare și propriilor valori și pot arăta lumii cum simt ele că trebuie trăită viața: cu pasiune.

Publicitate

4. Știi de ce merită să lupți

În ciuda opiniei multor persoane, a fi un spirit liber nu înseamnă a te feri de responsabilități sau a aspira la o libertate nesăbuită. Nu este deloc așa.

Spiritele libere știu bine pentru ce luptă: pentru ceea ce iubesc, pentru ceea ce îi definește, pentru fericirea lor. Restul nu mai contează.

5. Un spirit liber nu cunoaște dependențele emoționale

Dependențele sentimentale sunt un alt inamic al dezvoltării personale. O relație bazată pe dependență emoțională îți distruge identitatea, integritatea și expresia sinelui.

O persoană care se consideră un spirit liber știe să iubească un om fără să depindă de el. Aceasta oferă ce-i mai bun din ea, însă continuă să fie o ființă completă.

6. Un spirit liber știe să aprecieze lucrurile mărunte

A fi liber înseamnă a nu te lega de ceva care te împiedică să crești sau să iubești viața. Libertatea o obții dacă știi să îți stabilești un set de priorități și dacă înțelegi că lucrurile cele mai importante în viață nu sunt lucruri de fapt, ci sentimente.

Emoțiile se nasc din experiențele cele mai simple, de zi cu zi. Poate fi vorba despre o conversație, o plimbare pe plajă, o întâlnire, o excursie, a merge cu picioarele goale, a-ți îmbrățișa animalul de companie, a alerga prin parc fără nicio grijă pe suflet…

Oamenii ocupați și îngrijorați nu pot aprecia aceste detalii ale experienței de zi cu zi pe care spiritele libere le promovează și le prețuiesc.

7. Viața te inspiră, iar atitudinea ta îi inspiră pe ceilalți

Poate mulți oameni te-au întrebat care este secretul tău. „Ești toată ziua cu zâmbetul pe buze, ai mereu timp pentru tot. Faci atât de multe lucruri și mereu mă faci să râd… Cum reușești?

Probabil nu știi ce să răspunzi, deoarece filosofia de viață ți-ai creat-o de-a lungul timpului. Uneori, un spirit liber iese la suprafață după ce a fost ținut captiv. Atitudinea sa se clădește în timp, în urma depășirii anumitor provocări și a trecerii printr-un proces de maturizare.

Libertatea este o atitudine care se adoptă cu determinare și perseverență, conștientizând, de asemenea, că este necesar să lași anumite lucruri în urma ta.

Tu ești un spirit liber?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole