Ai probleme cu nervii? Iată 6 metode care te vor ajuta sa te calmezi mai ușor dacă ești nervos!

Ai probleme cu nervii? Iată 6 metode care te vor ajuta sa te calmezi mai ușor dacă ești nervos!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 June 2017 in Personalitate

Majoritatea experimentam emotii negative in momentele in care simtim ca lucrurile nu stau asa cum ne-am dori sa fie. Este o emotie pe care cu totii o traim dar sunt anumite lucruri care te pot ajuta sa treci mai usor peste aceste sentimente. Iata zece metode prin care poti trece mai usor peste momentele neplacute de nervozitate

1. Recunoaste nervozitatea

Nu incerca sa te faci sa crezi in acele momente ca nu esti nervos, accepta sentimentul deoarece in caz contrat acestea se vor intoarce impotriva ta fix atunci cand o sa-ti fie lumea mai draga. Recunoaste ceea ce te face sa ai acel sentiment si simte sentimentul in interiorul tau. Alege sa nu spui nimic sau sa faci ceva pana in momentul in care vei reveni la normal, in acest fel vei fi sigur ca nu vei face ceva de care o sa-ti para rau cateva momente mai tarziu.

 

 

2. Relaxeaza-te

In momentele in care simti ca te cuprin aceste sentimente incearca sa te relaxezi. Cel mai bun mod prin care poti face acest lucru este prin meditatie. Inspira adanc de cateva ori si concentreaza-te doar pe respiratie. Acest lucru te va ajuta sa-ti indepartezi atentia de la lucrul care te deranjeaza si sa te relaxezi. Daca suferi de probleme de temperare a furiei poti urma un curs de yoga, iar acest lucru te va ajuta sa-ti canalizezi toata energia in exces. Deasemenea te poti relaxa desenand sau facand ceva cu placere, orice iti poate distrage mintea de la situatia cauzatoare.

 

3. Asculta muzica

Personal, muzica ma ajuta sa trec cel mai usor peste aceste momente dificile. Muzica iti ajuta mintea sa se relaxeze si este foarte ajutatoare in managerierea emotiilor negative precum furia sau nervozitatea.

4. Plimba-te

In anumite situatii in care simti ca nu poti face fata, cel mai bine este sa parasesti imprejurimile cat mai repede. Plimba-te si incearca sa afli ce a declansat aceste emotii. Deasemenea poti merge la sala de forta sau sa alergi pana sentimentele negative te parasesc.

5. Razi

De fiecare data cand simti ca ceva te enerveaza poti incerca sa faci haz de necaz. Chiar daca nu simti pe moment acest lucru poti incerca, pana la urma o sa razi in mod natural. Terapia cu ras este foarte benefica si este folosita de o multime de terapeuti in intreaga lume pentru rezolvarea problemelor precum controlarea furiei si a stresului.

6. Gaseste o solutie

Atunci cand suntem foarte nevosi nu gandim in timp ce comunicam cu celalta persoana, iar mai tarziu regretam ceea am spus. Poti distruge viata unei persoane datorita unei simple si stupide decizii luate intr-un moment de nervozitate. Atunci cand realizezi problema care cauzeaza acest sentiment, incearca sa gasesti o solutie pentru a evita repetarea episoadelor.

 Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!