Ai pățit să te apuce un sughiț și să nu se mai oprească? Iată10 metode eficiente pentru a scăpa de sughiț

Ai pățit să te apuce un sughiț și să nu se mai oprească? Iată10 metode eficiente pentru a scăpa de sughiț

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in CuriozitățiRemedii NaturisteSanatate

Sughițul, cunoscut și sub denumirea de hipo sau hiccups în limba engleză, este o contracție involuntară și repetată a diafragmei, care este un mușchi important pentru respirație. Aceste contracții ale diafragmei sunt însoțite de închiderea bruscă a glotei, care este deschizătura între corzile vocale din partea superioară a traheei. Acesta este motivul pentru care, atunci când aveți sughiț, apare un sunet caracteristic “hic” sau “hiccups”.

Sughițul este un fenomen comun și, de obicei, inofensiv. Apare adesea spontan și poate dura de la câteva minute la câteva ore. Cu toate acestea, în cazuri rare, sughițul persistent sau sever poate fi un simptom al unei probleme medicale subiacente, cum ar fi o iritație a nervilor diafragmei sau a altor factori.

Din păcate, nu există un singur remediu universal pentru sughiț, pe care medicii să-l poată prescrie. Prin urmare, suntem nevoiți, cei obișnuiți, să folosim metode tradiționale testate de-a lungul secolelor. Încercați-le – sunt foarte simple! Multe dintre ele pot fi aplicate atât în confortul casei, cît și în timpul călătoriilor la muncă sau în oraș.

1. Țineți-vă respirația cât mai mult

Acesta este cel mai simplu mod de a scăpa de sughiț, recomandat nu numai de vindecătorii tradiționali, ci și de medici. Nu se știe de ce, dar se pare că funcționează la majoritatea oamenilor. Dacă nu merge din prima, încercați de mai multe ori.

2. Consumați ceva acru

Se crede că aciditatea care ajunge în esofag “dezorientează” sughițul și aduce alinare. Important este să nu exagerați.

3. Strângeți nasul cu degetele

Strângeți nasul cu degetele și beți câte u gură de apă înghițită în porții mici. Dacă nu aveți un pahar de apă la îndemână, încercați să înghițiți saliva de mai multe ori cu nasul închis. Este dificil, dar eficient.

4. Mâncați zahăr

Dacă aveți posibilitatea, consumați o lingură mare de zahăr (puteți înlocui cu miere), fără să beți nimic. Ar trebui să scăpați de sughiț în câteva secunde, însă dacă nu trece, nu folosiți această metodă din nou, încercați altă variantă.

5. Cereți unei persoane să vă gâdile

Dacă sunteți în preajma unei persoane apropiate, cereți-le să vă gâdile. Pentru cineva care se teme de gâdilat, aceasta este cea mai bună modalitate de a vă concentra atenția asupra altei senzații decât sughițul.

6. Folosiți tehnica balerinei

Aplecați-vă în față, întindeți mâinile în spate și, arcuind gâtul, încercați să beți dintr-un pahar ținut de altcineva. Dacă nu aveți pe nimeni în apropiere, așezați paharul pe masă și încercați să faceți acest lucru singuri. Se crede că această metodă este folosită de balerine (ele au tot timpul pieptul strâns cu un corset, ceea ce duce des la apariția sughițului).

7. Trageți-vă de limbă

Medicul personal al președintelui Kennedy a recomandat următoarea metodă pentru tratarea sughițului: trageți-vă de limbă timp de câteva secunde. Conform opiniei medicului, această metodă funcționează fără eșec.

8. Apăsați în zona concavă a pieptului

Apăsați în zona în care se unesc claviculele și sternul timp de câteva secunde.

9. Folosiți metoda fricii, a sperieturii

Teama este considerată una dintre cele mai bune metode populare de eliminare a sughițul. Dacă sunteți sigur că cunoașteți bine fricile prietenului dvs., nu va fi greu să-l ajutați să scape de sughițul! Puteți să faceți orice zgomot care l-ar speria pentru a scăpa de sughiț.

10. Apelați la ajutorul degetelor

Pentru a opri sughițul, apăsați cu degetul mare al mâinii stângi pe degetul mic al mâinii drepte, iar degetul mare al mâinii drepte pe degetul mic al mâinii stângi, creând astfel forma cifrei opt. Aceasta este o modalitate excelentă dacă nu aveți un pahar cu apă sau zahăr la îndemână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!