Ai momente in viata cand vezi lucrurile pe dos? Citeste aceasta pilda care te va ajuta sa intelegi de ce se intampla aceste lucruri

Ai momente in viata cand vezi lucrurile pe dos? Citeste aceasta pilda care te va ajuta sa intelegi de ce se intampla aceste lucruri

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2018 in Pilde

Intr-o buna zi, satana descoperi un nou mod de a se distra. Inventa astfel o oglinda magica a carei caracteristica era aceea de a face sa se vada meschin si zbarcit tot ceea ce era bun si frumos, in vreme ce facea sa se vada mai mare si mai clar tot ceea ce era rau si urat.

Diavolul isi ducea ingrozitoarea oglinda peste tot unde mergea. Si toti cei care se uitau in ea se cutremurau: orice lucru aparea deformat si monstruos. Cel viclean se distra pe cinste cu oglinda aceea a sa: cu cat erau lucrurile mai respingatoare, cu atat ii placeau lui mai tare.

Intr-o zi, oglinda ii arata niste lucruri atat de placute vederii sale, incat el izbucni intr-un ras dezlantuit; oglinda ii scapa din maini si se sparse in mii si mii de cioburi. Un vant puternic si rau facu sa zboare cioburile acelei oglinzi in lumea larga. Unele dintre acestea, cele care erau mai marunte inca decat firele de nisip, intrara in ochii multor oameni. Acestia incepura sa le vada toate pe dos: nu bagau de seama decat ceea ce era urat si vedeau peste tot numai si numai rautati. Din alte cioburi se facura lentile pentru ochelari. Aceia care purtau acesti ochelari nu mai vedeau nimic din ce e drept, si nu mai puteau judeca lucrurile cu masura.

Cine oare dintre noi poate spune ca nu a intalnit niciodata astfel de persoane?

Unele cioburi ale oglinzii erau asa de mari, incat fura folosite pe post de geamuri. Amaratii care ajunsera sa aiba astfel de ferestre, uitandu-se prin ele, nu vedeau decat vecini antipatici, care isi petreceau timpul punand la cale rautati.

Atunci, cand Dumnezeu isi dadu seama de cele intamplate, se intrista. Se hotara sa le vina oamenilor in ajutor. El zise:

-Il voi trimite in lume pe Fiul meu. El este chipul Meu, oglinda Mea. In El se reflecta bunatatea, dreptatea si iubirea Mea. In El se reflecta chipul omului, asa cum l-am proiectat si l-am vrut Eu. Si Iisus veni sa fie o oglinda pentru oameni. Aceia care priveau la El redescopereau bunatatea si frumusetea si invatau sa le deosebeasca de egoism si minciuna, de nedreptate si dispret.

Cei bolnavi regaseau in El curajul de a trai, cei disperati redescopereau nadejdea. El ii mangaia pe cei intristati si ii ajuta pe oameni sa invinga frica mortii. Multi oameni iubeau aceasta oglinda a lui Dumnezeu si il urmara pe Iisus. Se simteau inflacarati de El. Altii fierbeau de manie: hotarara sa sparga aceasta oglinda a lui Dumnezeu. Iisus fu astfel ucis. Dar, in curand, se isca un alt vant puternic, al Duhului Sfant de asta data. El ridica de la pamant milioanele de cioburi ale oglinzii lui Dumnezeu si le imprastie in lumea intreaga.

Aceia in ai caror ochi intra, fie si cea mai micuta aschie din aceasta oglinda, incep sa vada lumea si oamenii asa cum ii vedea Iisus: in ochii lor se reflecta, inainte de toate, lucrurile bune si frumoase, dreptatea si generozitatea, bucuria si speranta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!