Ai ajuns la maturitate emotionala? Iata care sunt semnele care iti arata ca ai capacitatea de a intelege si gestiona emotiile din viata ta!

Ca fiinte umane, corpurile noastre sunt incarcate cu energii care circula prin noi. Poate ca nu suntem constienti de aceste energii, dar trezitul repetat in miez de noapte, in acelasi timp, este un semn care vine din noi si pe care nu trebuie sa il ignoram…. Conform medicinii traditionale chineze, zenitul de energie din corp este conectat cu un sistem ceas, care energizeaza diferite parti ale corpului, in diferite intervale ale zilei. Asa ca problemele cu dormitul, din anumite perioade ale noptii, pot fi un semn ca ai probleme de sanatate si ca trebuie sa faci schimbari. Trezitul intre 9:00 pm si 11:00 pm Aceasta este cea mai comuna perioada de trezire pentru cele mai multe persoane. Daca ai probleme cu somnul in aceasta perioada, este un semn de stres si ingrijorare de pe parcursul zilei. Se recomanda exercitii successive de relaxare si detensionare a musculaturii, pentru a te ajuta sa adormi. In plus, meditatia si mantrele pozitive, sunt importante. Trezitul intre 11:00 pm si 1:00 am Treziul in acest interval este semn ca vezica biliara este activa, care conform medicinei traditionale chinezesti este asociat cu dezamagirile emotionale. Pentru a te culca la loc, trebuie sa practici iertarea celorlalti, precum si a propriei persoane, insa si acceptarea sinelui. Trezitul intre 1:00 am si 3:00 am Conform medicinei chinezesti, trezitul in timpul acestui interval este asociat cu boli ale ficatul, care este conectat cu emotiile provocate de furie. Bea apa rece si controleaza situatia care provoaca furia, lucru care te va ajuta sa dormi mai bine. Trezitul intre 3:00 am si 5:00 am Acorda atentie trezitului in intervalul orar 3 am si 5 am, deoarece poate fi un semn ca puterea divina iti trimite un mesaj pentru a te ajuta sa te conectezi la un tel mai inalt. Medicina chinezeasca presupune ca trezitul la aceasta ora este asociat cu energia zenitului, care circula prin plamani si este conectata cu emotiile provocate de tristete. Pentru a dormi mai bine, incearca sa respiri incet si adanc si roaga-te puterii divine sa te protejeze si sa te ajute. Trezitul intre 5:00 am si 7:00 am Trezitul de dimineata este asociat cu blocajele emotionale si problemele intestinelor mari. Pentru a putea dormi, incearca sa iti destinzi muschii, sau sa mergi la baie. Acest fenomen al trezitului brusc se numeste intertie a somnului. Noi nu suntem capabili de ganduri inteligente sau sa luam decizii importante, deoarece cortexul prefrontal nu este trezit mereu. Trezitul brusc in timpul noptii, in acelasi timp, este un semn de la puterea divina ca trebuie sa faci schimbari. Primesti un mesaj despre calatoria spirituala in care esti. Te afli pe pamant pentru a invata si pentru a dezvolta cea mai buna versiune a ta. O parte a acestui process este sa fii constient de rolul tau. Sursa: caplimpede.ro
Publicitate

“Pe lume există o mulţime de lucruri de neînţeles, chiar şi pentru mintea cea mai cuprinzătoare.” — Nikolai Gogol

Maturitatea emotionala se refera la capacitatea noastra de a ne intelege si de a ne gestiona emotiile. Maturitatea emotionala iti permite sa creezi viata pe care o doresti. O viata plina de fericire si de implinire. Tu iti definesti succesul in termeni proprii, nu in cei ai societatii si te straduiesti sa-l realizezi. Maturitatea emotionala este observata prin gandurile si comportamentul tau. Cand te confrunti cu o situatie dificila, nivelul tau de maturitate emotionala este unul dintre cei mai mari factori in determinarea abilitatii tale de a face fata.

Cele 12 semne ale maturitatii emotionale:

Fiecare persoana are un nivel diferit de maturitate emotionala. Este ceva la care poti lucra in mod constant si pe care-l poti imbunatati in timp. Poti folosi urmatoarele semne de maturitate emotionala pentru a-ti masura nivelul propriu.

1. Flexibilitatea

Poti vedea fiecare situatie ca fiind unica si iti poti adapta stilul in consecinta.

2. Responsabilitatea

Iti asumi responsabilitatea pentru propria ta viata. Intelegi ca circumstantele curente sunt rezultatul deciziilor de viata pe care le-ai luat pana in acest moment. Cand ceva nu merge potrivit planului, nu te grabesti sa dai vina pe altii. Poti identifica ce poti face diferit data viitoare si poti dezvolta un plan pentru a implementa acele schimbari.

3. Intelegi ca viziunea este mai importanta decat cunoasterea

Intelegi faptul ca nu trebuie sa ai toate raspunsurile. Atata timp cat poti identifica problema, poti vizualiza o solutie si sa gasesti cea mai buna modalitate de a o implementa.

4. Dezvoltarea personala

Indeplinirea provocarilor de maine necesita invatare si dezvoltare astazi. Ai dorinta de a invata si o dorinta pentru cunoastere. Activitatile de invatare si de dezvoltare reprezinta o parte esentiala a programului tau.

5. Cauti alte opinii

Intelegand faptul ca modul in care faci lucrurile poate fi intotdeauna imbunatatit, esti dispus sa cauti sa afli alte opinii si perceptii. Nu te simti amenintat atunci cand oamenii nu sunt de acord cu tine. Daca simti ca modul lor de abordare a unei situatii, de exemplu, este mai bun, esti fericit sa o alegi.

Publicitate

6. Nu judeci

Varietatea face din lume un loc mai frumos. Chiar si atunci cand nu esti de acord cu oamenii, nu simti nevoia sa-i critici. In schimb, le respecti dreptul si credintele proprii.

7. Rezilienta

Intotdeauna vor exista lucruri care merg prost. Intotdeauna vor exista intarzieri si dezamagiri minore. In timp ce initial ai putea fi un pic suparat, maturitatea emotionala iti permite sa-ti exprimi acele sentimente, sa identifici actiunile pe care le vei lua si sa mergi mai departe.

8. Comportament calm

Este greu sa fii calm in proportie de 100% din timp, dar poti sa ramai calm in majoritatea timpului.

9. Optimism realist

Nu esti inselat. Ai inteles faptul ca succesul are nevoie de efort si de rabdare. Cu toate acestea, ai o dispozitie optimista in care crezi ca poti sa faci fata la tot ceea ce-ti va scoate viata in cale. De asemenea, crezi ca exista oportunitati pentru tine, asa ca le cauti.

10. Abordabilitate

De obicei iti este usor sa te intelegi cu oamenii si esti o persoana abordabila. Construirea de relatii nu este niciodata o problema, iti este usor.

11. Incredere in sine

Apreciezi cand altii te lauda si iti ofera complimente. Te simti bine cand te aproba. Cu toate acestea, stii ca vor exista intotdeauna oameni care te vor dezaproba, dar care vor avea incredere in cine esti si in ceea ce faci. Daca crezi ca un anumit mod de actiune este mai potrivit pentru tine, vei face acel lucru, indiferent daca ceilalti il aproba sau nu.

12. Umorul

Nu te ei pe tine insuti prea in serios. Ai capacitatea de a te bucura si de a rade impreuna cu colegii, chiar si atunci cand te afli la capatul glumei.

Maturitatea emotionala iti permite sa te ocupi de viata ta. Ai propria viziune pentru viata ta si propriile tale ambitii de succes. Esti concentrat pe realizarea viziunii tale si iti poti crea o viata fericita, sanatoasa in care ai respect pentru tine si pentru ceilalti. Cand dezvolti maturitatea emotionala, viata devine o bucurie, in loc sa fie o corvoada. Fericirea si implinirea sunt in mainile tale.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
La un bătrân călugăr, a venit într-o zi un tânăr pentru a se spovedi şi a-i cere sfat. Din vorbă în vorbă, tânărul îi spuse: – Părinte, sunt destul de rău. Aş vrea să mă schimb, dar nu pot. Îmi pierd uşor răbdarea. Atunci când mă enervez, vorbesc urât şi multe altele. Am încercat să mă schimb, dar nu am putut. Totuşi, eu sper că după ce voi mai creşte, voi putea să mă schimb, nu-i aşa? – Nu, i-a răspuns bătrânul. Vino cu mine! L-a dus pe tânăr în spatele chiliei, unde începea pădurea, şi i-a spus: – Vezi acest vlăstar, ştii ce este? – Da, părinte, un puiet de brad. – Smulge-l! Tânărul a scos brăduţul imediat. Mergând mai departe, călugărul s-a oprit lângă un brăduţ ceva mai înalt, aproape cât un om. – Acum, scoate-l pe acesta. S-a muncit băiatul cu pomişorul acela, dar cu puţin efort a reuşit până la urmă să-l scoată. Arătându-i un brad ceva mai mare, călugărul i-a mai spus: – Smulge-l acum pe acela. – Dar e destul de mare, nu pot singur. – Du-te şi mai cheamă pe cineva. Întorcându-se tânărul cu încă doi flăcăi, au tras ce-au tras de pom şi, cu multă greutate, au reuşit, în sfârşit, să-l scoată. – Acum scoateţi bradul falnic de acolo. – Părinte, dar acela este un copac mare şi bătrân. Nu am putea niciodată să-l smulgem din rădăcini, chiar de-am fi şi o sută de oameni. – Acum vezi, fiule ? Ai înţeles că şi relele apucături din suflet sunt la fel? Orice viciu sau orice neputinţă pare, la început, inofensivă şi fără mare importanţă, dar, cu timpul, ea prinde rădăcini, creşte şi pune stăpânire din ce în ce mai mult pe sufletul tău. Cât este încă mică, o poţi scoate şi singur. Mai târziu, însă, vei avea nevoie de ajutor, dar fereşte-te să laşi răul să ţi se cuibărească adânc în suflet, căci atunci nimeni nu va mai putea să ţi-l scoată. Nu amâna niciodată să-ţi faci curăţenie în suflet şi în viaţă, căci mai târziu, va fi cu mult mai greu. Morala - “Degeaba tăiem crengile păcatului în afara noastră, dacă în noi rămân rădăcinile care vor creşte din nou”. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Doamne, vorbeste-mi!

Omul a şoptit: Doamne, vorbeşte-mi! Şi o ciocârlie a început să cânte, dar omul nu a auzit. Aşa că omul a strigat: Doamne vorbeşte-mi! Şi bubuitul tunetului a răsunat de la o margine a cerului la cealaltă, dar omul nu a ascultat. Omul a privit în jurul său şi a spus: Dumnezeule, dă-mi voie să Te văd! Şi o stea a strălucit scânteietoare, dar omul nu a observat-o. Şi omul a strigat: Doamne, arată-mi o minune! Şi o viaţă s-a născut, dar omul nu a ştiut. Aşa că omul a strigat în disperare: Doamne, atinge-mă ca să ştiu că eşti aici! La care Dumnezeu s-a aplecat şi l-a atins pe om. Însă omul a dat cu mâna alungând fluturele, şi şi-a văzut mai departe de drum… Nu lăsa să-ţi scape vreo binecuvântare, numai fiindcă nu o primeşti în felul în care o aştepţi! Cerul ne vorbeste...suntem noi capabili sa ii intelegem cuvintele? Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!