Afla in 4 pasi simpli cum poti scapa de griji si probleme

Afla in 4 pasi simpli cum poti scapa de griji si probleme

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2017 in Dezvoltare Personala

Îngrijoratul nu are nici un beneficiu asociat. Devii anxios, nervos, temător, gelos şi chiar ruşinat. Nu mai poţi dormi din cauza grijilor, starea ta de sănătate se deteriorează şi încerci să-ţi cauţi un refugiu.

Relaţiile tale au de suferit deoarece devii foarte uşor iritabil şi nerăbdător cu ceilalţi. Şi pierzi din vedere ceea ce este important în viaţă, deoarece eşti concentrat pe griji şi nu ţi le poţi scoate din cap.

Toată lumea se îngrijorează cu privire la anumite lucruri. „O să iau nota maximă la şcoală?”, „O să intru la facultatea dorită?”,„O să obţin bursa de care am nevoie?”, „O să-mi găsesc slujba potrivită?”, „Voi avea o soţie şi o familie?”, „Vor fi copiii mei sănătoşi şi fericiţi?”, „O să devin vreodată bogat?”… și lista poate continua.

E normal să te îngrijorezi, însă este important să recunoşti când se întâmplă asta, să te laşi pradă sentimentelor şi apoi să le depăşeşti. Este un proces îndelungat să scapi de griji repede. Aceştia sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi, pentru a duce o viaţă mai liberă şi mai puţin anxioasă, conform Huffingtonpost.com:

1.Renunţă!

Conştientizează în legătură cu ce anume eşti îngrijorat. Şi apoi renunţă la griji. Într-adevăr, este mai uşor de spus decât de făcut. Ajută foarte mult să te rogi şi să-i oferi controlul lui Dumnezeu. El va avea grijă de toate.

2.Fii recunoscător!

Mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru ceea ce ai. Dacă te îngrijorezi cu privire la o mărire de salariu, atunci fii recunoscător că ai o slujbă. Dacă te preocupă copilul, care este foarte obraznic, atunci fii recunoscător că ai un copil, căci mulţi părinţi ar da orice să aibă problemele tale. Fii mulţumit de ceea ce ai, chiar dacă nu se ridică la standardele tale ideale.

3.Fii prezent!

Trăieşte pentru clipa prezentă, nu pentru punctele de cotitură din viaţa ta. Astăzi eşti în viaţă, aşa că profită de acest lucru. Nu lua ziua de mâine drept garanţie, aşa că trăieşte ziua de astăzi. Ajută foarte mult dacă urmezi acest ghid simplu: opreşte-te, uite-te, ascultă, gândeşte-te şi apoi mergi mai departe.

Lasă surprizele plăcute să aibă loc!

Lucrurile se întâmplă cu un scop. Eşecurile, greşelile şi şansele ratate sunt de fapt ocazii de învăţare şi dezvoltare personală. Dacă n-a fost să fie, acceptă, mergi mai departe şi lasă destinul să-şi urmeze cursul. Permite lucrurilor bune să aibă loc şi fii încrezător că oamenii sunt buni la origini. Vei fi recompensat că rămâi autentic persoanei şi valorilor proprii.

Dacă te uiţi înapoi, îţi vei da seama că totul se întâmplă cu un scop. Toate grijile pe care ţi le-ai făcut în trecut sunt de fapt energie şi timp risipite. Lucrurile se vor aşeza atâta timp cât îţi urmezi instinctele.

„Nu te îngrijora că nu eşti recunoscut, ci străduieşte-te să fii demn de recunoaştere” – Abraham Lincoln.

Chiar dacă ştii toate aceste lucruri, tot te vei îngrijora. Este în natura umană să vrei ca totul să fie în regulă. Dar viaţa nu funcţionează astfel şi dacă accepţi atât succesele, cât şi eşecurile, devii mai recunoscător, mai mulţumit, mai prezent şi mai fericit. Aşa că nu te mai îngrijora sau măcar opreşte-te pentru puţin timp şi începe să crezi că totul se va rezolva într-un final.

Renunţă! Fii recunoscător! Fii prezent! Şi lasă surprizele plăcute să aibă loc!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!