Afla in 4 pasi simpli cum poti scapa de griji si probleme

Publicitate

Îngrijoratul nu are nici un beneficiu asociat. Devii anxios, nervos, temător, gelos şi chiar ruşinat. Nu mai poţi dormi din cauza grijilor, starea ta de sănătate se deteriorează şi încerci să-ţi cauţi un refugiu.

Relaţiile tale au de suferit deoarece devii foarte uşor iritabil şi nerăbdător cu ceilalţi. Şi pierzi din vedere ceea ce este important în viaţă, deoarece eşti concentrat pe griji şi nu ţi le poţi scoate din cap.

Toată lumea se îngrijorează cu privire la anumite lucruri. „O să iau nota maximă la şcoală?”, „O să intru la facultatea dorită?”,„O să obţin bursa de care am nevoie?”, „O să-mi găsesc slujba potrivită?”, „Voi avea o soţie şi o familie?”, „Vor fi copiii mei sănătoşi şi fericiţi?”, „O să devin vreodată bogat?”… și lista poate continua.

E normal să te îngrijorezi, însă este important să recunoşti când se întâmplă asta, să te laşi pradă sentimentelor şi apoi să le depăşeşti. Este un proces îndelungat să scapi de griji repede. Aceştia sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi, pentru a duce o viaţă mai liberă şi mai puţin anxioasă, conform Huffingtonpost.com:

1.Renunţă!

Conştientizează în legătură cu ce anume eşti îngrijorat. Şi apoi renunţă la griji. Într-adevăr, este mai uşor de spus decât de făcut. Ajută foarte mult să te rogi şi să-i oferi controlul lui Dumnezeu. El va avea grijă de toate.

2.Fii recunoscător!

Mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru ceea ce ai. Dacă te îngrijorezi cu privire la o mărire de salariu, atunci fii recunoscător că ai o slujbă. Dacă te preocupă copilul, care este foarte obraznic, atunci fii recunoscător că ai un copil, căci mulţi părinţi ar da orice să aibă problemele tale. Fii mulţumit de ceea ce ai, chiar dacă nu se ridică la standardele tale ideale.

Publicitate

3.Fii prezent!

Trăieşte pentru clipa prezentă, nu pentru punctele de cotitură din viaţa ta. Astăzi eşti în viaţă, aşa că profită de acest lucru. Nu lua ziua de mâine drept garanţie, aşa că trăieşte ziua de astăzi. Ajută foarte mult dacă urmezi acest ghid simplu: opreşte-te, uite-te, ascultă, gândeşte-te şi apoi mergi mai departe.

Lasă surprizele plăcute să aibă loc!

Lucrurile se întâmplă cu un scop. Eşecurile, greşelile şi şansele ratate sunt de fapt ocazii de învăţare şi dezvoltare personală. Dacă n-a fost să fie, acceptă, mergi mai departe şi lasă destinul să-şi urmeze cursul. Permite lucrurilor bune să aibă loc şi fii încrezător că oamenii sunt buni la origini. Vei fi recompensat că rămâi autentic persoanei şi valorilor proprii.

Dacă te uiţi înapoi, îţi vei da seama că totul se întâmplă cu un scop. Toate grijile pe care ţi le-ai făcut în trecut sunt de fapt energie şi timp risipite. Lucrurile se vor aşeza atâta timp cât îţi urmezi instinctele.

„Nu te îngrijora că nu eşti recunoscut, ci străduieşte-te să fii demn de recunoaştere” – Abraham Lincoln.

Chiar dacă ştii toate aceste lucruri, tot te vei îngrijora. Este în natura umană să vrei ca totul să fie în regulă. Dar viaţa nu funcţionează astfel şi dacă accepţi atât succesele, cât şi eşecurile, devii mai recunoscător, mai mulţumit, mai prezent şi mai fericit. Aşa că nu te mai îngrijora sau măcar opreşte-te pentru puţin timp şi începe să crezi că totul se va rezolva într-un final.

Renunţă! Fii recunoscător! Fii prezent! Şi lasă surprizele plăcute să aibă loc!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

“Nimic nu face o femeie mai frumoasa decat propria sa convingere ca este frumoasa.” 15 sfaturi de viata de la Sophia Loren, femeia elegantei si rafinamentului

Publicitate

“Nu te duce acolo unde calea te poate duce, du-te în schimb acolo unde nu este nici o potecă și lasă o urmă.” — Ralph Waldo Emerson

Exista o fantana a tineretii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci in viata ta si in vietile celor pe care ii iubesti. Daca inveti sa folosesti aceasta sursa, atunci poti invinge intr-adevar varsta.

Sofia Villani Scicolone Ponti (cu numele de scena Sophia Loren) este o actrita italiana de film, devenita cunoscuta in intreaga lume datorita talentului sau actoricesc, elegantei si rafinamentului sau. In 1961 ea a castigat Premiul Nobel pentru interpretarea din filmul La ciociara.

Am adunat cele mai frumoase citate ale frumoasei actrite care pot fi adevarate lectii de viata pentru noi toti:

1. Sa reusesti intr-o profesie dificila necesita o incredere oarba in tine insuti. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiti de talent, dar care cred in ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu incredere.

2. Exista o fantana a tineretii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci in viata ta si in vietile celor pe care ii iubesti. Daca inveti sa folosesti aceasta sursa, atunci poti invinge intr-adevar varsta.

3. Nimic nu face o femeie mai frumoasa decat propria sa convingere ca este frumoasa.

4. Seductia si senzualitatea constau 50% din ceea ce ai si 50% din ceea ce oamenii cred ca ai.

5. Inconjoara-te intotdeauna de oamenii pe care ii placi, oameni cu care poti avea o conversatie placuta, de la care ai ce sa inveti.

6. Rochia unei femei ar trebui sa fie precum un gard de sarma ghimpata: sa-si atinga scopul fara sa obstructioneze vederea.

7. Greselile sunt pretul pe care il platim pentru o viata plina.

Publicitate

8. Trebuie sa faci niste alegeri in viata si sa continui din acel punct. Nu-mi place sa ma uit in urma. Te-ar duce in pragul nebuniei si n-ar avea niciun rost, caci nu poti schimba trecutul. Nu mai exista.

9. Daca nu ai plans, n-ai cum sa ai ochii frumosi.

10. Dintotdeauna am privit lucrurile intr-un mod pozitiv si acum fac acelasi lucru. Am fost mereu capabila sa depasesc problemele din viata mea, sa merg mai departe si sa ma gandesc la viitor.

11. N-am incercat niciodata sa imi reprim amintirile din trecut, chiar daca unele sunt dureroase. Nu ii inteleg pe cei care fug de trecutul lor. Toate lucrurile prin ceea ce treci te ajuta sa devii persoana care esti.

12. Atunci cand esti mama, nu esti cu adevarat niciodata singura in gandurile tale. O mama trebuie sa gandeasca intotdeauna de doua ori, o data pentru ea si o data pentru copilul ei.

13. Nu frumusetea hotaraste pe cine iubim, ci iubirea hotaraste pe cine consideram frumos.

14. O viziune trecuta prin filtrul gandirii unui pesimist poate sa afecteze deoarece pesimistii tind sa fie depresivi.

15. Frumusetea este ceea ce te simti in interior si ea este cea care se reflecta in ochii tai. Nu este ceva care tine de fizic.

Ai grija de tine! Cand esti tanara arati bine oricum. Dar vin si vremuri mai „grele” cand nu mai poti iesi din casa fara un rimel si fond de ten! Inrijeste-ti corpul, pastreaza-ti silueta svelta, tenul curat si mintea deschisa.

tai doar in relatii care te sustin, care iti aduc bucurie si implinire. Nu pierde timp cu oameni care nu iti ofera nimic din cele de mai sus. Nu te lega de prietenii din copilarie care azi nu mai sunt reala, ci doar de „conjunctura”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala