Afla ce ganduri te distrug pe interior, alege o soseta si vezi rezultatul

Timpul este poate cea mai importantă resursă de care dispunem noi oamenii. Modul cum ne petrecem timpul este mult mai important decât modul în care ne cheltuim banii. Asta pentru că greșelile financiare pot fi corectate, însa timpul trece pentru totdeauna. „O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge, dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorată neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seamă vei vedea că cea mai mare parte a vieții noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viata, făcând altceva. „(Seneca) . Am aflat pe internet o frumoasă temă de meditație, nu știu cine a scris-o , dar merită citită. „Imaginează-ţi că există o bancă care îţi creditează în fiecare dimineaţă contul cu 86.400 lei. E un cont special. În fiecare seară şterge tot ceea ce nu ai reuşit să foloseşti în timpul zilei. Ce ai face? Nu ai scoate până la ultimul bănuţ din acel cont? Fiecare dintre noi avem un astfel de cont. Se numeşte TIMP. În fiecare dimineaţă te creditează cu 86.400 de secunde. În fiecare noapte trece la pierdere tot ceea ce nu ai reuşit să foloseşti în mod util. Nu are sold, nu transferă ce nu ai folosit de la o zi la alta. În fiecare zi îţi deschide un nou cont. Dacă nu foloseşti tot depozitul dintr-o zi, e pierderea ta. Nu există recuperare, nu se poate lăsa pe mâine. Trebuie să foloseşti tot timpul din depozitul zilei de azi. Investeşte-l în aşa fel încât să obţii maxim de sănătate, fericire şi succes. Ceasul ticăie. Profită din plin de fiecare zi. Pentru a realiza valoarea UNUI AN, întreabă un student care şi-a picat examenele. Pentru a realiza valoarea UNEI LUNI, întreabă o mamă care a dat naştere prematur copilului ei. Pentru a realiza valoarea UNEI SĂPTĂMÂNI, întreabă editorul unui ziar săptămânal. Pentru a realiza valoarea UNUI MINUT, întreabă o persoană care a pierdut trenul. Pentru a realiza valoarea UNEI SECUNDE, întreabă un şofer care tocmai a evitat un accident. Pentru a realiza valoarea UNEI FRACŢIUNI DE SECUNDĂ, întreabă persoana care a câştigat medalia de argint la Olimpiade. Preţuieşte fiecare moment pe care-l ai ! E timpul tău ! Preţuieşte-l şi mai mult pentru că ai pe cineva(sau ceva) drag alături cu care merită să îţi petreci timpul. Şi ţine minte: timpul nu aşteaptă pe nimeni ! „ Cum foarte bine spunea și Nicolae Iorga „Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă”.

Povara nimicului…

–Spune-mi, cât cântăreşte un fulg de nea ? L-a întrebat porumbelul pe piţigoi, care trecea drept un mare gânditor. –Ce altceva decât nimic? –Am să-ţi spun o întâmplare. Mă aflam pe creanga unui brad bătrân şi am început să număr fulgii de nea, care se aşezau pe creanga, pe care stam. Nu era vifor, iar ninsoarea cădea lină, ca în vis…Au căzut 98.765.432 de fulgi. Dar, când a căzut al 98.765.433 lea fulg, nimic altceva decât… nimic, aşa cum bine ai spus, ramura s a rupt… Spunând aceasta, piţigoiul plin de importanţă şi a luat zborul. Porumbelul, mare vestitor al păcii, a chibzuit o clipă şi a spus: –Poate că nu lipseşte decât un om, pentru ca întreaga omenire, să trăiască în pace… O conversație „păsărească” 🙂 , din care , noi oamenii , avem multe de învățat . Una importantă ar fi că lucrurile , aparent mărunte , ne pot schimba viața , a noastră, în primul rând, dar și a celor din preajma noastră . Ș-apoi orice schimbare ne dorim, începutul schimbării trebuie să fim chiar noi. Asta pentru că , nu-i așa, pic cu pic se face …oceanul. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Cu totii purtam si ne plac sosetele. Indiferent de tipul sosetelor preferate, astazi iti propunem un test inedit. Alege o soseta si vezi ce spune despre personalitatea ta.

Alege o soseta fara sa te gandesti prea mult!

Ai ales soseta nr. 1

Inseamna ca esti o persoana jucausa, plina de energie, cu simtul umorului, prietenoasa si care nu se teme sa se prosteasca in fata prietenilor.

Ai ales soseta nr. 2

Inseamna ca esti o persoana optimista, eleganta, recunoscatoare, norocoasa si gata sa-i multumeasca pe cei dragi.

Ai ales soseta nr. 3

Inseamna ca esti o persoana indrazneata, interesanta, sociabila si care nu se teme de noi aventuri.

Ai ales soseta nr. 4

Inseamna ca esti o persoana care are incredere in ea, care se poate adapta oricarei situatii, mereu draguta cu ceilalti si gata sa ajute orice prieten.

Ai ales soseta nr. 5

Inseamna ca esti o persoana curajoasa, indrazneata, originala si mereu in alerta la orice s-ar putea intampla cu tine sau cei dragi.

Ai ales soseta nr. 6

Inseamna ca esti o persoana uimitoare, calculata, serioasa, conservatoare, dar care se gandeste mereu la cum sa-si ajute prietenii

Ai ales soseta nr. 7

Inseamna ca esti o persoana sociabila, gratioasa, amuzanta, care se poate integra in orice mediul social si poate coopera cu oricine.

Ai ales soseta nr. 8

Inseamna ca esti o persoana multumita de sine, inteligenta, iubitoare si care poate insenina ziua oricui ii trece prin cale.

Ai ales soseta nr. 9

Inseamna ca esti o persoana seducatoare, plina de viata, captivanta, deschisa si calda.

Ai ales soseta nr. 10

Inseamna ca esti o persoana excentrica, superba, nebuna si care iese din tipare prin vestimentatie si comportament.

6 greșeli uriașe care te îndepărtează de succes

Drumul către succes nu este întotdeauna ușor. Și cu toate astea, unii obțin succesul mai devreme, alții mai târziu, însă alții, oricât de mult efort ar depune nu pot nicidecum să îl obțină. De ce? Poate că este vreun secret? Nu prea cred. Mai degrabă, unii oameni fac greșeli uriașe, dar în același timp banale, și se îndepărtează de succes.

1. Sunt extrem de independenți

Toți oamenii au nevoie de susținere. Indiferent dacă este vorba de business sau viață personală. Însă, sunt unii oameni care fac tot posibilul să-și rezolve singuri problemele. Se pare că nu cer acest ajutor din frica de a primi un refuz. Sau poate că își supraevaluează puterile și capacitățile.

În orice caz vor eșua și, mai devreme sau mai târziu, vor înțelege că fără sprijinul prietenilor, oamenilor cu aceeași gândire, oameni care știu și sunt competenți, drumul lor spre succes va fi mult mai lung sau vor ajunge să se oprească la jumătatea drumului.

Totuși, odată ce decizi să ceri ajutorul cuiva, trebuie să fii pregătit să îl oferi tu însuți.

Este foarte important să ai oameni alături pe drumul spre succes.

2. Nu sunt pregătiți pentru eșec și le este foarte frică

Publicitate

Orientându-te spre succes, nu trebuie să uiți și despre posibilele eșecuri. Lucrurile ar putea lua o întorsătură la care nici nu te-ai așteptat. Un plan de rezervă te va ajuta să treci peste fazele negative, care pot aduce eșec.

Unii oameni de afaceri au reușit să facă față provocărilor, în timp ce alții au ajuns în pragul falimentului, datorită acestui „plan pesimist”, pregătit din timp în cazul unor situații neprevăzute. Pentru ei eșecul nu este o înfrângere – dar un factor disciplinar.

3. Petrec prea mult timp analizând

Atenția, capacitatea de a analiza situația, prevăzând fiecare pas – sunt foarte importante pentru orice afacere. Pentru că pierzând o șansă, poți să pierzi și câștigul.

De foarte multe ori în spatele atenției se ascunde îndoiala și neîncrederea în forțele proprii, iar analiza minuțioasă a fiecărui pas făcut – perfecționism, dorința de a crea totul ideal. Perfecționismul este considerat dușmanul creativității, iar analizele îndelungate și îndoielile – cel mai mare dușman al oricărui business.

4. Le este frică de tot ce este nou

Lumea se schimbă incredibil de repede, la fel de repede cum se dezvoltă tehnologiile informaționale. Însă unii oameni nu prea acceptă aceste schimbări. Cu cât sunt mai maturi, cu atât le este mai greu să le înțeleagă rostul și să le utilizeze. Din acest motiv, ei continuă să utilizeze vechile metode de lucru, în detrimentul afacerii.

Tot mai mult angajatori care își caută specialiști tineri, susțin că aceștia au nevoi de creativitate. De ce? Pentru că un om creativ este deschis pentru toate schimbările, nu acceptă regulile stricte și este în căutarea soluțiilor neobișnuite. Anume un așa om este capabil să obțină succes în orice domeniu de activitate.

Incapacitatea de a trăi și activa în pas cu schimbările duce la falimentul oricărei afaceri.

5. Își dau dreptate doar sieși, fără să țină cont de părerile altora

Una dintre cheile succesului – munca în echipă. O echipă de oameni creativi pot face ceea ce nu este capabil un singur om. Și aici este importantă părerea fiecărui membru, indiferent de funcția pe care o are. Evident că în orice echipă există un lider, funcția căruia este să asigure activitatea echipei, de rezultatele căruia răspunde el și restul membrilor.

Însă de foarte multe ori se întâmplă că liderul face parte din categoria de oameni care consideră că ei au întotdeauna dreptate. „Eu nu pot să greșesc!” – gândesc ei și spun: „Fă așa cum am spus eu!”. Rezultatul unui asemenea stil autoritar de conducere – angajați infantili, fără inițiativă. Și nici nu poate fi vorba de succes aici.

6. Cred că și-au atins scopul și acum au voie să se relaxeze

Există oameni cărora din copilărie le-au prorocit viitor neobișnuit. Despre ei spuneau că sunt inteligenți și curajoși de la natură. La grădiniță sau la școală ei se evidențiau de colegii lor prin modul de gândire și dezvoltare. Însă, întâlnindu-i la o vârstă matură, observăm că ei nu se deosebesc de restul oamenilor. Și cu toate acestea, unii dintre ei acuza „circumstanțele”, părinții – pe oricine, numai nu pe ei.

Se cunoaște bine că și talentul de la natură poate muri, dacă el nu este antrenat. O persoană mai puțin talentată, însă cu dorința arzătoare de a deveni mai bun – va deveni mai bun și va obține succes.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate
Deși la etapa actuală lumea este suficient de îndestulată, nu e greu să observăm că ceva totuşi îi lipsește. Acest ceva însă este esențial. E vorba de Dragoste. Oamenii nu mai iubesc! Nu știu cu ce se „mănâncă” această noțiune. Cel mult se iubesc pe sine. Nici nu prea au de unde să învețe dragostea. Acasă arareori le vorbește și le demonstrează cineva dragostea, la școală și în stradă și mai puțin se simte iubirea. Nici la televizor nu mai este prezentată… Sunt sigur că mulţi m-ar contrazice: oare nu-și iubesc părinții copiii, oare nu se cultivă în societatea de astăzi dragostea și respectul, oare nu suntem cei care urmărim zeci de telenovele care se axează tocmai pe dragoste… Faptul că oamenii au ajuns să-și iubească propriile pofte și porniri, că îi iubesc și chiar îi idolatrizează pe cei care sunt cu ei în același duh, pe odraslele lor, nu înseamnă că lumea a înțeles ce este cu adevărat iubire. Aceasta se testează altfel, la durere, la nevoie… În ultimele săptămâni mii de oameni migrează din orient spre țările europene. Fug de război, încearcă să-și salveze viața. Iar dragostea și ospitalitatea celor care se pretind desăvârșiți la acest capitol este destul de dozată… Aceeași realitate o trăim atunci când ne bate cineva la ușa inimii și ne cere ajutor. Nu avem timp, suntem prinși cu alte griji, îi avem pe ai noștri, de care ne îngrijim… Și chiar dacă uneori suntem deschiși spre a ajuta pe cineva, omitem dragostea… Oare Hristos nu ne spune că mai mult milă voiește, decât jertfă. Zilele acestea a venit la mine o doamnă de vreo 30 de ani care în discuţie mi-a mărturisit că a înțeles principala ei problemă: că nu s-a iubit decât pe ea însăși și cât de frumos e să poți iubi pe toți și pe toate, de la Dumnezeu până la aproapele. A iubi înseamnă a răbda, a accepta, a înțelege, a îndruma…şi încă atâtea altele înseamnă. Să începem a aduna mai multă iubire. Frumos ne spune scriitorul nostru Nicolae Dabija, că dacă scoatem cuvântul „dragoste” din Biblie, nu mai rămâne nimic din ea, nu folosește la nimic. Or, Hristos, ca Om și Dumnezeu adevărat, mereu își revarsă dragostea Sa plină de jertfă. Să râvnim tocmai această Dragoste, căci Dumnezeu este Iubire! Preot Octavian Moșin Învaţă Învaţă de la apă să ai statornic drum, Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum, Învaţă de la umbră să treci şi să veghezi, Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi. Învaţă de la soare cum trebuie s-apui, Învaţă de la piatră cât trebuie să spui, Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci Cum trebuie prin lume de liniştit să treci, Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori, Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori! Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat, Învaţă de la nufăr să fii mereu curat, Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi, Învaţă de la ape să nu dai înapoi, Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea, Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea, Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti, Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti. Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi, Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi, Învaţă de la vulturi, când umerii ţi-s grei, Şi du-te la furnică să-i vezi povara ei. Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea, Învaţă de la miel să ai blândeţea sa, Învaţă de la păsări să fii mereu în zbor, Învaţă de la toate, că totu-i trecător. Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci. Să-nveţi din tot ce piere, cum să trăieşti în veci. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!