Afla care este temperamentul tau si compatibilitatea dintre temperamente

Afla care este temperamentul tau si compatibilitatea dintre temperamente

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2018 in Spiritualitate

Faptul că aţi ajuns împreună nu e de ajuns ca să fiţi fericiţi, pur şi simplu. De multe ori întâlnirile tale ascund lecţii pe care ţi le dă viaţa, şi nu doar o dulce reverie… Cine spunea că relaţiile de cuplu sunt făcute pentru confort? Chiar dimpotrivă! Descoperi foarte repede că el în pijamale arată complet diferit de el în costumul de ginerică sau în ce costum o fi fost când te-a vrăjit.

Înţelegi că trebuie să laşi de la tine, să te pui în pielea lui, să încerci să intri într-o minte care nu-ţi aparţine, numai ca să descifrezi ce se ascunde în spatele comportamentului pe care îl are după ce te-a cucerit. Simţi nevoia să-l fascinezi ca-n prima zi? Se poate, dar cu efort – secretul este ca tu să te transformi întruna, pentru ca el să constate că are în faţă mereu o altă femeie. Întrebarea este: merită osteneala? Pentru că, dacă ceva nu merge, poate să fie vina lui, sau a ta, sau poate pur şi simplu nu vă potriviţi!

Când vine vorba de compatibilitatea dintre mine şi iubitul meu, mă interesează toate zodiile, temperamentele, arhetipurile şi tipologiile care există! Una din cele mai vechi împărţeli este aceea în cele patru temperamente, de la Hippocrate citire. Tu ce temperament eşti, şi cum te potriveşti cu iubitul tău?

Colerica – Nu-i uşor de trăit cu tine. Într-adevăr, îţi sare ţandăra imediat dacă nu se întâmplă cum vrei tu. Spui verde în faţă când ceva nu-ţi convine. Nu poţi să ţii în tine nici bucuria, nici tristeţea şi ai tendinţa să le faci tu pe toate. Partea bună este că eşti foarte întreprinzătoare, ai curajul să rişti şi preferi să acţionezi decât să aştepţi să-ţi pice lucrurile din cer. Nu te temi de schimbări şi în general ştii exact ce vrei şi cum se face aceasta.

Sangvinica – Simpatica mereu în centrul atenţiei. Nu ştiu cum, dar mereu faci oamenii să râdă. Nimic nu te doboară, şi tot ce e nou te fascinează şi te atrage. Nu întotdeauna se poate baza omul pe tine, dar nici nu poate să se supere pe tine, pentru că găseşti tu o modalitate să devii din nou irezistibilă. Îţi priveşti interlocutorul drept în faţă, gesticulezi larg şi vorbeşti tare… şi mult. Te împrieteneşti imediat cu toată lumea.

Flegmatica – Taci şi faci. Cu greu te scoate omul din ale tale. Dacă te-ai apucat să faci un lucru, e mai bine să fii lăsată în pace. O să iasă totul perfect, oricine se poate baza pe tine. Nu-ţi plac schimbările, nu-ţi plac surprizele, eşti serioasă şi preocupată. Îţi place să trăieşti în ordine şi crezi în „trebuie” foarte mult.

Melancolica – Timida singuratică. Să nu cumva să te ia cineva tare că te pierzi cu firea imediat. Nu se poţi hotărî dacă vrei la club sau la terasă, dacă vrei la teatru sau la film… După ce vorbeşti zece minute cu cineva, te trezeşti că îi copiezi gesturile fără să vrei. Dacă încearcă cineva să te încurajeze devii suspicioasă şi te superi… Dificil, foarte dificil…

Ei, te-ai recunoscut? O să spui că eşti în toate felurile de-a lungul unei singure zile – şi ai dreptate. E foarte puţin probabil să fii într-un singur fel, şi totuşi unul predomină. Cum te potriveşti cu alesul tău?

Colerică + Coleric

N-aveţi cum să aveţi amândoi dreptate, unul va trebui să cedeze la un moment dat – dacă nu eşti tu aceea, cu atât mai bine. Dacă vrei să ai pace cu el, mai bine să vă împărţiţi activităţile, şi nici unul să nu intre pe domeniul celuilalt. Iubitul tău coleric te cucereşte tocmai pentru că e capabil şi poţi să ai încredere în el. Ce trebuie să înţelegi tu este că nu sunteţi împreună ca să vezi cine e mai bun, ci ca să deveniţi amândoi mai buni.

Colerică + Sangvinic

Mai bine nu se poate! Omul e optimist, bineintenţionat, şi are destul tact să te lase pe tine să faci toate lucrurile importante, aşa cum ai nevoie. S-ar putea să te simţi uneori în competiţie cu el, dar numai când e vorba de succesul lui la public, şi numai când ţi se pare ţie că ai avea nevoie de asta… Dar, în general, vă înţelegeţi bine pentru că amândoi ştiţi să spuneţi lucrurilor pe nume.

Colerică + Flegmatic

Dacă vă puneţi în gând să faceţi ceva, veţi reuşi! Cu condiţia să-ţi placă şi ţie să faci „to do list”-uri şi să nu intenţionezi să depăşeşti litera lor… Îţi place el, pentru că e de încredere, chiar dacă e puţn cam taciturn şi nu-i place să-l deranjezi când are ceva de făcut.

Colerică + Melancolic

Când îl vezi cum zace pe canapea şi nu ştie ce are de gând să facă în următoarele zece minute, simţi că explodezi de furie. Dacă vrei să ştii părerea mea sinceră, îţi spun: nu-i de tine! Decât dacă te-ai hotărât să-ţi iei copil de crescut…

Sangvinică + Coleric

Te trezeşte uneori din visele tale de artistă în centrul atenţiei, dar până la urmă, e bine să fie cineva care să-ţi pună şi ţie un pic de ordine în viaţă. Şi uneori e bine că el poate să descurce lucrurile… Nu că tu le-ai încurca, dar, până la urmă, la ce sunt buni bărbaţii?

Sangvinică + Sangvinic

Ce-ai putea să-ţi doreşti mai mult? Străluciţi amândoi ca două staruri de cinema, şi idila voastră e demnă de cel puţin şase filme de umplut batistele spectatotilor din sălile arhipline… Rămâne de văzut cât poate dura aşa ceva. Dacă reuşiţi, toată lumea şi-ar dori să fie ca voi.

Sangvinică + Flegmatic

Dacă el ar fi tatăl tău, sau bunicul, ar face exact ca el. Prea multa lui rigoare s-ar putea să nu-ţi placă. Şi cum să se supere de fiecare dată când îi faci o surpriză? Aşa ceva chiar că e foarte greu de înţeles pentru tine!

Sangvinică + Melancolic

Tu ai zâmbetul mereu pe buze, iar el are mare nevoie de asta. Lui îi place să fie retras şi nu are obiceiul să se bage în treburile altora, ceea ce ţie s-ar putea să-ţi convină foarte mult. Şi nu îl deranjează nici că tu eşti mereu în centrul atenţiei…

Flegmatică + Coleric

Tu eşti femeia viselor sale! Eşti genul de femeie care e fericită să fie în umbra bărbatului ei puternic, iar el e fericit că are alături o femeie pe care se poate baza şi care va şti mereu cum să-l susţină atunci când are nevoie.

Flegmatică + Sangvinic

El e greierele – tu, furnica. Ce nu înţelege el este că nu sunteţi tot timpul în vacanţă, şi că, chiar dacă e irezistibil, măcar din când în când chiar trebuie să facă ce spune.

Flegmatică + Flegmatic

S-ar putea să te plictiseşti. El serios, tu serioasă… Dar totul în relaţia voastră va fi cum scrie la carte. Sau exact cum aţi stabilit amândoi de comun acord de la început.

Flegmatică + Melacolic

Unde-l pui, acolo stă! Nici nu te deranjează, dar nici nu mişcă un deget să te ajute când ai nevoie. Cam plictisitor…

Melancolică + Coleric

Tipul ăsta chiar nu se relaxează niciodată! Tot timpul are ceva de făcut, tot timpul e nemulţumumit, aşa că tot timpul eşti în tensiune cu el. Să ştii că există şi altfel de oameni…

Melancolică + Sangvinic

E fascinant spectacolul pe care ţi-l oferă în fiecare moment, iar el adoră să fie privit şi admirat. Totul e să faci şi tu unele mici eforturi – altfel s-ar putea să se plictisească repede şi cine va rămâne cu inima rănită?

Melancolică + Flegmatic

Un mariaj de bătrânei – no offense, dar aşa arătaţi: el tacticos, tu liniştită… În principiu, vă potriviţifoarte bine. La urma urmei, vouă aşa vă place.

Melancolică + Melancolic

Aş vrea să fiu şi eu de faţă când staţi amândoi, gânditori, în faţa frigiderului deschis, în timp ce nici unul nu se poate hotărâ ce vrea să mănânce… ca să râd. Sunt rea, nu? Adevărul e că şi mie mi-ar plăcea să mi se răspundă la toate întrebările cu: „cum vrei tu” şi „mi-e egal”…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!