Aerul toxic al orașelor de umple plămânii cu substanțe nocive. Cum poți face detoxifiere pulmonară utilizând remediile naturiste din bătrâni

Aerul toxic al orașelor de umple plămânii cu substanțe nocive. Cum poți face detoxifiere pulmonară utilizând remediile naturiste din bătrâni

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Când plămânii sunt slăbiți sau funcționează greu, ei încep să acumuleze deșeuri, compuși inutili sau substanțe chimice. Dacă aveți nevoie de o detoxifiere pulmonară, este important să evitați temperaturile scăzute, care pot afecta negativ sănătatea. De asemenea, există unele remedii care pot îmbunătăți funcționarea plămânilor.

Iată o serie de simptome care pot indica faptul că o persoană are nevoie de detoxifiere pulmonară:

  • piele uscată sau ternă;
  • apariția mătreței;
  • pori sunt dilatați;
  • spută excesivă sau ochi care curg;
  • miros corporal caracteristic;
  • umflături;
  • probleme pulmonare, astm, alergii, tuse, boli ale gingiilor, răceli.

Pentru a menține sănătatea organismului, este extrem de important să vă protejați plămânii. După un timp, ei pot acumula bacterii, care afectează negativ sistemul respirator și corpul în ansamblu.

Detoxifierea pulmonară poate fi foarte eficientă, ea promovează funcționarea normală a acestui organ, îi redă forța și îi normalizează funcțiile.

Prin curățarea plămânilor, veți elimina, de asemenea, mucusul din căile respiratorii și veți îmbunătăți circulația sângelui . Din fericire, curățarea plămânilor se face destul de ușor cu ajutorul unor remedii casnice. Cu toate acestea, un astfel de tratament ar trebui să fie însoțit de modificări ale stilului de viață, adică o alimentație sănătoasă și exerciții fizice adecvate.

Cele mai bune remedii pentru detoxifierea organismului

1. Detoxifierea plămânilor cu ceai de eucalipt

Ceaiul de eucalipt este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru curățarea plămânilor și a căilor respiratorii. Aceasta este o plantă cu proprietăți medicinale excelente, ea ajută la reducerea simptomelor bolilor respiratorii, acționează ca expectorant, antiseptic și antiinflamator.

Eucaliptul promovează excreția sputei care s-a acumulat în căile respiratorii, reduce inflamația în căile nazale și facilitează circulația aerului în plămâni. Acest remediu este foarte bun atunci când aveți răceală, tuse, faringită, bronșită sau gripă.

Ingrediente
1 pahar de apă (250 ml)
jumătate lingură de eucalipt (7 g)
1 linguriță miere (7,5 g)

Mod de preparare:
Mai întâi, puneți ceaiul la fiert. După ce apa începe să fiarbă, opriți aragazul și lăsați ceaiul la infuzat timp de 5-7 minute. Turnați ceaiul într-un pahar și îndulciți-l cu o linguriță de miere. Este foarte important să beți acest ceai înainte de culcare și să evitați întotdeauna aerul rece pe timpul nopții.

2. Usturoiul deschide căile respiratorii și îmbunătățește respirația

Usturoiul este un produs excelent care poate fi consumat pentru curățarea plămânilor, mai ales dacă ați obișnuit să fumați în trecut.

Usturoiul conține un compus activ numit alicină, care este excelent pentru tratarea bolilor respiratorii (inclusiv răceli și gripă) și ajută la deschiderea căilor respiratorii. În acest fel, plămânii vor putea elimina componentele dăunătoare care sunt blocate acolo, iar respirația se va îmbunătăți.

Ingrediente
2 pahare de apă (500 ml)
4 căței de usturoi tocat
1 linguriță miere (7,5 g)

Mod de preparare
La fel ca la remediul de mai sus, puneți apa și usturoiul la fiert, iar după ce fierbe, opriți aragazul și lăsați amestecul la infuzat timp de 5-7 minute. La sfârșit, se pune într-un pahar, se adaugă o linguriță de miere și se amestecă bine. Beți un pahar din această infuzie dimineața pe stomacul gol și unul seara înainte de culcare.

3. Remediu cu ghimbir, ceapă și curcumă

Mai jos vă prezentăm o băutură minunată pentru curățarea naturală a plămânilor. Ea conține cele mai eficiente trei produse (ghimbir, ceapă și turmeric), care sunt extrem de utile pentru sistemul respirator. Această băutură este una dintre cele mai bune remedii casnice pentru curățarea plămânilor și a căilor respiratorii.

Iată câteva dintre beneficiile sale:

Ghimbirul îndepărtează sputa, deschide căile respiratorii și tratează tusea. Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice care curăță perfect plămânii de tutun.

Ceapa deschide căile respiratorii și stimulează excreția mucusului și a compușilor dăunători.

Curcuma conține curcumină, care reduce inflamația și stresul oxidativ din plămâni. În plus, reduce riscul de infecții pulmonare și previne insuficiența respiratorie.

Ingrediente
3 pahare de apă (750 ml)
1 rădăcină de ghimbir rasă
jumătate linguriță de turmeric (2 g)
1 ceapă feliată inele
1 linguriță miere (7,5 g)

Mod de preparare
Mai întâi, puneți apa la fiert. Adăugați curcuma, rădăcina de ghimbir și inelele de ceapă feliate și așteptați până când fierbe totul. Când amestecul începe să fiarbă, opriți aragazul și lăsați la infuzat timp de 5-7 minute. La sfârșit, se strecoară într-o cană, se adaugă o linguriță de miere și se bea. Este foarte important să beți acest ceai de două ori pe zi timp de 3 zile.

Plămânii sunt unul dintre cele mai importante organe, pur și simplu nu putem trăi fără ele. Problema este că mulți oameni nu iau detoxifiere suficient de serios, dar detoxifierea pulmonară îmbunătățește activitatea organismului în ansamblu, ajută organele să primească mai mult oxigen și să își îndeplinească funcțiile mai eficient.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!