Adevăratul scop al Diavolului. De ce Dumnezeu nu îl distruge și îi permite să “distrugă” sufletele?

Adevăratul scop al Diavolului. De ce Dumnezeu nu îl distruge și îi permite să “distrugă” sufletele?

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 June 2023 in CredințăSpiritualitate

Pentru a înțelege adevăratul scop al Diavolului, trebuie să ne întoarcem la scena ispitirii lui Iisus Hristos descrisă în Biblie.

“1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. 2. Şi după ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.” (Matei 4: 1-2).

Citiți aceste cuvinte din nou, dar cu atenție. Iisus a fost dus de Duh în pustie pentru a fi ispitit de Diavol. Observați că nu Diavolul a venit la Iisus, ci Duhul l-a adus la el. De ce?

Voi explica mai jos de ce se întâmplă acest lucru.

Între timp, să vedem ce se întâmplă cu o persoană când urmează calea dezvoltării spirituale pe aceeași scenă a ispitirii.

O persoană care urmează calea dezvoltării spirituale nu numai că se iluminează și își cunoaște Creatorul, ci și dobândește puteri mistice. Despre asta ne vorbesc următoarele versete:

“Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.” (Matei 4: 3).

Acest lucru indică faptul că într-o persoană se trezesc abilități de a schimba structura materiei, de a materializa obiecte etc., cu alte cuvinte, el dobândește capacitatea de a controla energia.

Dar asta nu e totul:

“5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, 6. Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: “Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău”.” (Matei 4: 5-6).

Pe măsură ce avansează pe calea dezvoltării, persoana își dezvăluie abilități de a controla forțele naturii, de a controla entități și creaturi, de a-și schimba propria structură corporală.

“8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor. 9. Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.” (Matei 4: 8-9).

O persoană care are abilități de materializare a obiectelor, care controlează forțele naturii și alte ființe, poate deveni stăpânul lumii și poate obține toată slava.

Pentru asta, este nevoie doar de puțin – să folosească puterile ascunse în el. Adică, să declanșeze mecanismul karmei. Deoarece orice acțiune va avea anumite consecințe. Astfel, cel care urmează calea dezvoltării spirituale se va atinge de iluzie și va trage de firul mayei.

Aici constă secretul existenței Diavolului. Diavolul este “sistemul de securitate” al Lui Dumnezeu, care determină dacă vă eliberați de dependențele lumii materiale sau nu. El este un instrument în mâinile Lui Dumnezeu.

Prin trecerea acestui test, avansați la un nou nivel de dezvoltare. Dacă nu treceți testul, veți începe un nou ciclu de reîncarnare.

Iar atât timp cât va exista măcar o persoană pe Pământ, și Diavolul va exista.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!