Adesea sufletul nostru este neglijat în goana după averi, bunăstare şi putere. Totuşi, el este singurul care ne va urma oriunde vom merge…

Publicitate

Un negustor bogat avea 4 neveste. Cea de-a patra sotie era preferata lui si intotdeauna ii facea cadouri minunate si o umplea de aur. El avea grija de ea si ii oferea tot ce isi dorea.

Isi iubea si a treia sotie foarte mult. Era mandru de ea si voia intotdeauna sa se laude cu ea prietenilor lui. Cu toate acestea, statea tot timpul cu frica in san ca aceasta sa nu fuga cu alti barbati.

Isi iubea si a doua sotie. Ea era o persoana foarte atenta, rabdatoare.. era cea careia ii spunea toate secretelele lui. De fiecare data cand negustorul se confrunta cu o problema, el venea la ea pentru ca stia ca, indiferent de situatie, impreuna vor gasi o solutie pentru a trece peste momentele dificile.

Prima sotie a negustorului era o femeie loiala, care il ajutase foarte mult sa isi creasca averea; in plus, ea avea grija de gospodarie. Cu toate acestea, barbatul nu o iubea… aproape daca o observa.

Într-o zi, negustorul simţi că sfârşitul îi este aproape. Se gândi la viaţa lui plina şi îşi spuse:

“Acum am 4 soţii cu mine, dar când voi muri, voi fi singur.”

O întrebă pe cea de-a patra nevastă:

“Te-am iubit cel mai mult, ti-am dăruit cele mai frumoase haine şi ti-am arătat cea mai mare grija. Acum, eu am să mor, vrei să vii cu mine şi să-mi ţii companie?”

“Nici vorbă!” replica cea de-a patra soţie, şi plecă fără un alt cuvânt.

Răspunsul ei străpunse inima negustorului ca un cuţit.

Negustorul o întrebă şi pe cea de-a treia soţie:

“Te-am iubit toată viaţa mea. Acum ca mor, vrei sa vii cu mine şi să-mi ţii companie?”

“Nu!” veni răspunsul celei de-a treia soţii.

Publicitate

“Viaţa e prea bună! Când vei muri, mă voi recăsători!”

Inima negustorului se strânse de durere.

Apoi o întrebă şi pe cea de-a două soţie:

“Întotdeauna am găsit la tine înţelegere şi ajutor şi mereu ai fost acolo pentru mine. Când voi muri, vrei să vii cu mine şi să-mi ţii companie?”

“Îmi pare rău, nu te pot ajuta de data aceasta!” replică cea de-a doua soţie. “Te pot doar înmormânta şi veni la mormântul tău.” Negustorul fu devastat şi de acest răspuns.

Apoi se auzi o voce:

“Eu te voi urma oriunde vei merge!”

Negustorul se uita împrejur şi văzu că cea care rostise aceste cuvinte era prima soţie. Era atât de slabă, pentru că suferise mult din cauza foamei şi a neglijării sale. Adânc îndurerat, negustorul spuse:

“Trebuia să fi avut mult mai multă grija de tine când am avut ocazia!”

În realitate, noi toţi avem 4 soţii în viaţa noastră:

Cea de-a patra soţie este TRUPUL nostru. Indiferent cât timp şi efort investim în a-l face să arate bine, el ne va lăsa când murim.

Cea de-a treia soţie este AVEREA noastră. Când murim, merge la alţii.

Cea de-a doua soţie este FAMILIA ŞI PRIETENII. Indiferent cât de apropiaţi ne-au fost în timpul vieţii, ei nu pot decât să vină la mormântul nostru după ce nu mai suntem.

Prima soţie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat în goana după averi, bunăstare şi putere. Totuşi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Fericirea vine din lucruri marunte insa noi o cautam in lucrurile mari!

Publicitate

Ca sa transformam lumea, trebuie sa inecepem cu noi insine; si ceea ce este important atunci cand incepem cu noi insine, este intentia. Intenita trebuie sa fie aceea de a ne intelege pe noi insine si nu de a-i lasa pe altii sa transforme fie printr-o revolutie de dreapta sau de stanga. Trebuie sa intelegem ca schimbarea este si responsabilitatea mea si a ta…

Când am fost copii viața a fost mai simplă, așa-i? Cred că nu sunt singura care crede uneori acest lucru. Adevărul este că viața a fost, este și va fi mereu simplă, doar că noi o complicăm. Să te bucuri de lucrurile simple e aproape o garanție a fericirii .

Suntem într-o permanentă grabă prin viață, într-o concurență unul cu celălalt. Mergem pe stradă dând din coate încercând să îi depășim pe cei din fața noastră. Dar oare unde ne grăbim? Când am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple din jurul nostru?

Dimineața ne bem cafeaua pe fugă, ne plângem mereu de vreme indiferent dacă e cald sau frig, uităm să ne bucurăm de oamenii din jurul nostru și de fiecare dată îi respingem sau îi exepediem, deoarece tindem să credem că ne opresc din atingerea idealurilor. Am devenit precauți și stăm de fiecare dată cu garda sus când cineva ne zâmbește sau ne vorbește frumos, bănuindu-l de intenții ascunse.

Am ajuns să facem lucrurile mecanic, ne trezim dimineața și fără să ne dăm seama și fără să simțim ajungem la locul de muncă, ne întoarcem obosiți, ne aruncăm în pat pentru a o lua mâine din nou de la capăt. Trecem prin viață superficial, iar în puținele momente de meditație ne gândim la fericire ca la un obiect pe care trebuie cândva să îl găsim. Tânjim dupa fericire fără să ne dăm seama că aceasta vine din sentimente și trăiri.

Publicitate

Știm exact ce nu ne place, ce ne deranjează, ce ne scoate din sărite, inventariem cu exactitate toate neplăcerile, dar oare știm cu adevarat și ce ne place?

În graba noastră zilnică dupa beneficiile materiale, lucrurile simple au ajuns să nu ne mai atragă atenția. Unde oare am pierdut simplitatea? Pentru că în momentul în care o vom redescoperi, ne vom regăsi pe noi înșine.

Un apus sau un răsărit de soare, gustul cafelei de dimineață, o plimbare într-o zi însorită prin parc, cititul unei cărți frumoase sau un zâmbet oferit. Acestea sunt doar câteva din bucururile simple care nu costă nimic, dar fiind prea împovărați de griji uităm să le trăim.

A venit timpul să investim în oameni, în dragoste și în bucuria produsă de lucrurile mărunte. Să încetăm să vânăm himere și să ne oprim din această goană prin viață și să ne bucurăm de lucurile mărunte și simple și de fericirea care se află exact în fața noastră.

A venit timpul să ne regăsim fericirea uitată. Te rog, bucură-te de lucrurile mici din viață. Într-o zi vei realiza că acestea au fost într-adevăr lucrurile mari!

Sursa: dragaviata.ro

Trebuie sa intelegi intreaga viata, nu doar o mica parte a ei. De aceea trebuie sa citesti, de aceea trebuie sa privesti cerul, de aceea trebuie sa canti si sa dansezi, sa scrii poeme, sa suferi, pentru toate acestea este viata.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet