Actorul Jim Carrey a explicat ce este depresia. Iar asta e cea mai bună părere pe care am auzit-o!

Actorul Jim Carrey a explicat ce este depresia. Iar asta e cea mai bună părere pe care am auzit-o!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Inima frântă a unei legende a comediei. Jim Carrey a explicat ce este depresia. Jim Carrey, în vârstă de 59 de ani, care suferă de depresie de mulți ani, a vorbit despre bătălia sa cu ea. Știe cât de gravă poate fi suferința și cât de greu este să scapi de ea.

Actorul a devenit popular în anii ’90, dar anii în care era la vârf de faimă, a trecut și prin perioade grele. Tatăl lui Carrey, un muzician care lucra ca contabil, și-a pierdut slujba când Jim avea 12 ani. În ziua în care a împlinit 16 ani, a renunțat la școală pentru a-și întreține familia.

La vârsta de 20 de ani, a experimentat prima depresie. Dar Carrey a găsit o modalitate de a-și canaliza depresia în ceva constructiv. La vârsta de 21 de ani, a apărut pentru prima dată la The Tonight Show.

„Disperarea este un ingredient necesar pentru a învăța ceva sau pentru a crea ceva.”.

„Momentan nu am depresie. Nu există depresie ”, spune el. „Acum că plouă, nu mă tem că mă voi îneca. Doar plouă și știu că se va termina. »

Carrey exprimă o concluzie, la care a ajuns după mulți ani de faimă: este absolut inutil să-și petreacă întreaga viață pe formarea și hrănirea imaginii „sinelui ideal”.

„Totul este ego-ul: dorința de a fi important, de a fi cineva, de a conta. De fapt, această căutare lacomă a unicității noastre ne aduce doar durere și suferință din trei motive principale.

În primul rând, introduce o diviziune între noi și toate celelalte ființe care devalorizează caracterul nostru presupus unic.

În al doilea rând, el ne induce în eroare cu gândul că circumstanțele nu ar trebui să se schimbe – noi nu ar trebui să ne schimbăm.

În al treilea rând, această căutare nesfârșită de sine ne privează de pace, deoarece ne face să simțim că ne lipsește în mod constant ceva.

Antidotul împotriva acestei suferințe este de a renunța la această dorință de a fi „cineva”. Carrey spune: „Un sentiment al integrității nu are nicio legătură cu EGO”. Pentru a ne simți întregi, trebuie să renunțăm la încercarea de a păstra imaginea „noi înșine”.

Oamenii vorbesc tot timpul despre depresie. Diferența dintre depresie și tristețe este că tristețea este doar o coincidență – indiferent ce faci sau se întâmplă. Depresia este corpul tău care spune „du-te tu”, nu mai vreau să fiu acest personaj, nu vreau să susțin această imagine pe care ai creat-o în lume. Iar în cele din urmă vă scoateți această mască!

Ar trebui să vă gândiți la cuvântul „depresie” ca „odihnă profundă”.

Corpul tău are nevoie de o odihnă profundă de la personajul pe care încercai să îl joci.

Nu mai există depresie în viața mea – efectiv nu mai există. Am tristețe și bucurie, plăcere și recunoștință “.

Se pare că există un adevăr în asta! Uneori toată lumea ar trebui să-și scoată masca, așa cum a făcut Jim Carrey.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!