Acidul succinic îmbunătățește respirația tisulară, adică transferul de oxigen din sânge în celule. Efectul antioxidant al „chihlimbarului” este că neutralizează radicalii liberi care dăunează structurilor celulare și duc la moartea acestora. În plus, datorită efectului antioxidant, acidul succinic încetinește creșterea tumorilor maligne.
De asemenea, acidul succinic și compușii săi (succinații) au proprietăți de adaptogeni, adică îmbunătățesc rezistența generală a organismului la influențele negative ale mediului, cum ar fi stresul, virușii, bacteriile, stresul psiho-emoțional și fizic puternic etc.
Acidul succinic are efectele de mai sus asupra celulelor oricăror organe și țesuturi fără excepție și, prin urmare, îmbunătățește starea și funcționarea întregului organism în ansamblu.
Cu toate acestea, cea mai pronunțată îmbunătățire a procesului de administrare a acidului succinic se observă în activitatea creierului și a inimii, deoarece aceste organe folosesc cele mai mari cantități de oxigen și energie.
Prin urmare, preparatele de acid succinic sunt folosite cu succes pentru a preveni modificările senile ale sistemului nervos central și în terapia complexă a bolilor cardiovasculare.
Ficatul, sub influența „chihlimbarului” neutralizează rapid diverse substanțe toxice, din cauza cărora orice intoxicație trece în scurt timp, inclusiv cea de alcool și nicotină.
Efectele acidului succinic:
1. Îmbunătățește alimentația creierului și a inimii, creând condiții optime pentru activitatea acestora;
2. Accelerează neutralizarea diferitelor substanțe toxice din ficat, astfel încât orice intoxicație în timpul administrării acidului succinic durează mult mai puțin decât în mod normal;
3. Reduce rata de creștere a tumorilor;
4. Crește rezistența organismului la infecții, stres și alte influențe negative ale mediului;
5. Stimulează producția de insulină;
6. Crește eficiența muncii și crește aportul de oxigen către celulele sistemului nervos;
7. Îmbunătățește efectele terapeutice ale medicamentelor, datorită cărora este posibil să se reducă semnificativ doza și durata tratamentului pentru diferite boli;
8. Oprește dezvoltarea și menținerea procesului inflamator, inclusiv alergic, accelerând astfel recuperarea după bolile cronice;
9. Îmbunătățește microcirculația sângelui în țesuturile periferice (brațe, picioare etc.);
10. Are proprietăți antidepresive excelente, ajutând la ameliorarea stării de iritare, anxietății, fricilor și emoțiilor negative;
11. Oprește procesele inflamatorii cronice la nivelul organelor genito-urinale.
Beneficiile acidului succinic în diferite boli
Pe baza studiilor clinice efectuate, s-a constatat că preparatele de acid succinic utilizate ca parte a terapiei complexe a diferitelor boli cresc eficacitatea principalelor medicamente, prelungesc perioada de remisiune și reduc doza și durata tratamentului.
Acidul succinic în bronșita cronică și astmul bronșic
Utilizarea preparatelor cu acid succinic pentru bronșita cronică și astm bronșic în perioadele de remisie în doză de 0,5 – 1,5 g pe zi a dus la o îmbunătățire a stării de bine și a prelungit intervalele interictale. Pentru a obține un rezultat pozitiv, acidul succinic trebuie luat în decurs de o lună.
Acidul succinic pentru infecții respiratorii acute și răceli
Luarea unui comprimat de acid succinic de 2 ori pe zi timp de 2-3 săptămâni în perioadele de epidemii sezoniere de boli respiratorii previne infecția umană și, chiar dacă aceasta apare, boala este mult mai ușoară, iar recuperarea este mai rapidă.
Acidul succinic în boala coronariană, hipertensiunea și ateroscleroza vaselor picioarelor
Adăugarea de preparate cu acid succinic la schemele de tratament pentru boala coronariană cronică, hipertensiunea arterială și ateroscleroza vaselor picioarelor poate reduce semnificativ numărul și doza de medicamente, precum și scurtarea duratei terapiei.
De regulă, resorbția tabletei de acid succinic oprește în mod eficient atacurile de angina pectorală la majoritatea pacienților, ceea ce face posibilă reducerea cantității și frecvenței de utilizare a nitraților.
Includerea comprimatelor de acid succinic în regimul de tratament pentru hipertensiune arterială îmbunătățește semnificativ sănătatea generală, reduce frecvența și durata atacurilor de angină pectorală, creșterilor de presiune, tahicardiei și, de asemenea, reduce severitatea dificultății de respirație și a edemului.
În prezent, se recomandă includerea acidului succinic în schemele de tratament pentru boala coronariană, hipertensiunea arterială și ateroscleroza vaselor extremităților inferioare în următoarea cantitate: 1 comprimat de 1-2 ori pe zi după mese. La 15-20 de zile după începerea administrării acidului succinic, este necesar să se facă o reexaminare pentru a ajusta dozele de medicamente și pentru a le anula pe cele inutile în funcție de starea persoanei.
Acidul succinic în osteocondroză și osteoartrită deformantă
La aceste boli, chiar și utilizarea izolată a preparatelor cu acid succinic îmbunătățește semnificativ starea articulațiilor și bunăstarea generală.
Astfel, durerea și umflarea articulațiilor scad, deformarea devine mai puțin pronunțată și gama de mișcare crește. În cazul acestor afecțiuni, se recomandă să luați 1 comprimat acid succinic de 2 ori pe zi timp de 2 până la 3 luni.
Acid succinic în ateroscleroza cerebrală și encefalopatia discirculatoare
Când vine vorba despre ateroscleroza vaselor cerebrale și encefalopatia discirculatorie, preparatele de acid succinic în combinație cu alte medicamente pot îmbunătăți semnificativ rezultatele tratamentului.
Cel mai bun efect terapeutic în aceste boli a fost dezvăluit prin utilizarea acidului succinic în combinație cu medicamentele. Primele îmbunătățiri apar după 3-5 zile, iar după un tratament complet de 2-3 luni, manifestările simptomelor sclerotice sunt semnificativ reduse la oameni, astfel amețelile și durerile de cap apar mult mai rar și au o intensitate mai mică.
Este bine să luați 1 comprimat de acid succinic de 1-2 ori pe zi în combinație cu alte medicamente pe tot parcursul tratamentului. În plus, medicamentele pentru tratamentul encefalopatiei și aterosclerozei cerebrale nu pot fi luate continuu; după finalizarea unei perioade de terapie, trebuie să faceți o pauză înainte de a o repeta.
În timpul unor astfel de pauze, bunăstarea oamenilor se deteriorează semnificativ. Așadar, între perioadele de terapie, se recomandă să luați 1 tabletă de acid succinic o dată pe zi.
Acest articol are doar scop informativ și educațional și nu înlocuiește diagnosticul, sfatul sau tratamentul prescris de medic. Întrebați întotdeauna medicul înainte de a lua suplimente alimentare.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.