Aceste principii budiste vă vor schimba viața

Aceste principii budiste vă vor schimba viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in De SufletLecții de viațăSpiritualitateViata

Budiștii au propriile reguli și principii după care sunt călăuziți în viață. Ei susțin că, dacă punem în practică aceste 6 principii ale lor în mod regulat, vom avea parte de o schimbare în viață.

Principiile budiste care îți vor îmbunătăți viața:

1. Consumă cu moderare

Fii atent la ceea ce urmează să mănânci, deoarece orice aliment îți poate afecta sau îmbunătăți sănătatea corpului. Fii recunoscător pentru mâncarea pe care o consumi și încearcă să n-o irosești. Gândește-te bine înainte de a cumpăra anumite alimente, întreabă-te dacă este cu adevărat ceva de care ai nevoie sau este doar o poftă de moment, care mai târziu va ajunge să se strice, pentru că uitați de ea.

2. Înainte să spui ceva, analizează

Înainte să spui ceva, oprește-te și analizează lucrurile pe care urmează să le spui. Cuvintele vor răni pe cineva sau vor aduce fericire? Acest lucru este foarte important, deoarece, uneori spunem lucruri pe care le regretăm mai târziu.  În acest mod vom putea reduce suferințele provocate altor persoane.

3. Respiră adânc și intră cu o atitudine pozitivă în casă, la locul de muncă sau la școală

Ascultați cu atenție oamenii cu care interacționați în diferite locuri. Dacă comunicăm bilateral, creăm o legătură de simpatie, înțelegere și toleranță reciprocă.

4. Fii recunoscător

Fii recunoscător pentru ceea ce ai în prezent. Practicarea recunoștinței duce la o conștientizare mai deplină a vieții pe care o avem. Fii recunoscător pentru oportunități și provocări. A fi recunoscător nu este nicidecum o negare a dificultăților vieții. Trăim în niște vremuri stresante și cu siguranță ai experimentat multe provocări, incertitudini și dezamăgiri.

Cu toate acestea, continuă să împărtășești bucurie, nu negativitate. Învață să te bucuri de fericirea altora și propria ta fericire se va amplifica, acesta este cel mai bun leac pentru invidie.

5. Hrănește compasiunea și bunătatea din tine

Acordă mereu ajutor, atunci când este nevoie. Încearcă în mod altruist să atenuezi suferința oamenilor, chiar dacă sunt cunoscuți sau străini. Dacă ți se pare greu să asculți cu compasiune și răbdare nevoile altora, poți fi sigur că acest lucru se datorează incapacității tale de a asculta vocea propriei inimi.

Încearcă să creezi armonie și pace cât mai mult posibil. Există un motiv pentru fiecare sentiment pe care îl aveți. Cu toate acestea, nu trebuie întotdeauna să înțelegem originea unei experiențe sau a unui sentiment pentru a realiza pacea.

6. Nu te oprii niciodată din învățat lucruri noi

Datorită înțelepciunii acumulate, oamenii își rezolvă mai bine problemele de viață și pot oferi altora un ghid perceptiv cu privire la modul prin care își pot face viața mai ușoară. În acest fel, cunoașterea transformată în înțelepciune aduce fericire celui care o împărtășește.

Fii deschis la orice. Mintea se poate concentra în atât de multe direcții: trecut, prezent, viitor, concepte abstracte sau rezolvarea problemelor analitice. Toate formele de gândire au un rol benefic.

Schimbarea trebuie să fie permanentă

Nepermanența și schimbarea sunt adevărurile incontestabile ale existenței noastre. Ceea ce este real este momentul prezent. Prezentul este un produs al trecutului sau rezultatul acțiunilor anterioare. Cu cât îți dai seama mai repede că schimbarea trebuie să fie permanentă, cu atât îți va fi mai ușor să trăiești.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!