Aceste 7 diferențe dintre religie și spiritualitate te vor ajuta să înțelegi ce este cu adevărat spiritualitatea.

Aceste 7 diferențe dintre religie și spiritualitate te vor ajuta să înțelegi ce este cu adevărat spiritualitatea.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 September 2018 in CuriozitățiDezvoltare Personala

Muți oameni confundă adesea spiritualitatea cu religia sau cu întâmplările misterioase și paranormale. Unii chiar o consideră o sectă, însă toate acestea se întâmplă din cauza lipsei cunoașterii și a fricii de a fii manipulați.

Însă, dacă depășim această fază și încercăm să studiăm și să înțelegem ce este de fapt spiritualitatea, vom înțelege că nu este nimic misterios sau supranatural la mijloc și mai ales nu este în nici un fel legată de vreo sectă.

Aceste 7 diferențe dintre religie și spiritualitate te vor ajuta să înțelegi ce este cu adevărat spiritualitatea.

Religia te face să te supui – Spiritualitatea te eliberează

Religia te învață să urmezi o ideologie și să respecți anumite reguli, altfel vei fi pedepsit. Spiritualitatea te lasă să îți urmezi inima și să te încrezi că ceea ce simți este bine. Te eliberează pentru a putea fi cea ce ești cu adevărat, fără a fi nevoie să te supui nici unei idei care nu rezonează cu tine. Este la latitudinea ta ce vei onora într-atât încât îl vei considera divin.

Religia te face să te temi – Spiritualitatea te face să fi curajos

Religia îți spune de ce să te temi și îți spune care vor fi consecințele. Spiritualitatea te face conștient de consecințe însă nu te face să te concentrezi asupra fricii. Îți arată cum să mergi mai departe în ciuda fricii, cum să continui să faci ceea ce simți că trebuie în ciuda consecințelor care ar putea apărea. Îți arată cum să acționezi cu dragoste și nu cu frică, îți arată cum să controlezi frica și să o folosești cât mai bine.

Religia îți spune adevărul – Spiritualitatea te lasă să-l descoperi singur

Religia îți spune ce să crezi și ce este corect. Spiritualitatea te lasă să descoperi și să înțelegi singur, în felul tău unic. Te lasă să te conectezi cu sinele tău superior și să vezi cu propria minte care este adevărul, întrucât adevărul universal este același pentru fiecare dintre noi. Te lasă să crezi în propriul adevăr prin intermediul propriei simțiri a inimii.

Religiile se separă între ele – Spiritualitatea le unește

Sunt nenumărate religii în lume și toate te învață că, credința lor este cea corectă. Spiritualitatea vede adevărul din toate religiile și le unește, întrucât adevărul este același pentru noi toți, în ciuda diferențelor și unicității noastre. Se concentrează asupra calității mesajului divin pe care îl răspândesc și nu asupra diferențelor de nuanță a învățăturii lor.

Religia te face dependent – Spiritualitatea te face independent

Ești văzut ca o persoană religioasă care merită fericirea, doar atunci când mergi la întrunirile religioase. Spiritualitatea îți arată că nu ai nevoie să depinzi de nimic pentru a fi fericit. Fericirea se află întotdeauna înăuntru nostru, iar noi suntem singurii responsabili pentru a o atinge. Ne aflăm mereu exact acolo unde ar trebui să fim și nu doar datorită participării noastre la anumite evenimente. Divinitatea este în fiecare dintre noi și de aceea suntem mereu vrednici.

Religia aplică pedepse – Spiritualitatea aplică Karma

Religia spune că, dacă nu ne supunem anumitor reguli, există o pedeapsă care ne așteaptă conform credinței noastre. Spiritualitatea ne lasă să înțelegem că fiecare acțiune are o reacțiune și să realizăm că pedeapsa pentru acțiunile noastre, va fi reacțiunea a ceea ce noi am pus în mișcare. Se bazează exclusiv pe forțele fundamentale ale Universului și nu este necesar ca tu să crezi în această forță pentru a fi adevărată.

Religia te face să urmezi calea – Spiritualitatea te lasă să ți-o creezi singur

Fundamentul religiei se bazează pe o poveste despre una dau mai multe deități și drumul lor spre iluminare și adevăr, făcându-te să le urmezi calea. Spiritualitatea te lasă să îți urmezi propria cale spre iluminare, și te îndeamnă să descoperi adevărul în felul tău, urmând ceea ce îți spune inima că este bine, întrucât adevărul este același indiferent de cum ajungi la el.

Fiecare religie vine din spiritualitate, din călătoria prin care o persoană a trecut pentru a se ilumina. Detaliile poveștii nu sunt importante, ele doar au ajutat persoana să descopere adevărul. Mesajul pe care acest adevăr îl împărtășește este tot ceea ce contează cu adevărat, codul divin al inimii care armonios rezonează spre fiecare dintre noi. De aceea fiecare religie are ceva adevărat în ea, însuși adevărul universal.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!