A ști să aștepți este principalul secret al fericirii

A ști să aștepți este principalul secret al fericirii

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Când treci de vârsta de 35 de ani, observi cum toți prietenii și cunoștințele tale încep să aibă mai multă răbdare. Ei spun că, de-a lungul anilor ești expus tot mai mult la situații stresante, iar răbdarea adaugă în mod semnificativ calitate și valoare în caracteristicile unei persoane. Toți cei care au spus asta, au dreptate: cu cât trec mai mulți ani, cu atât ai mai multă răbdare.

Însă cum poți avea răbdare atunci când vezi câte probleme apar în viață atunci când te aștepți cel mai puțin? Acest lucru este simplu. Nu te enerva atunci când șeful vorbește despre altceva decât afacerile, atunci când partenerul tău se plânge despre anumite lucruri nesemnificative, trebuie doar să aștepți să treacă momentul.

Nu suna un bărbat care nu dă dovadă de interes pentru tine. Dacă cineva a greșit, nu sta supărat pe acea persoană mai mult de o oră. Nu țipa ca răspuns când partenerul, fără avertisment, vorbește cu tonuri ridicate. Și există încă o mulțime de „nu”, pentru că atunci când ești tânăr, emoțiile și hormonii sunt copleșitori și nu te poți controla.

Când devii o persoană matură, chiar și cei care au reușit întotdeauna să te enerveze vor spune: „Ei bine, ai foarte multă răbdare acum”. Nici nu mai știi dacă să fii supărat sau fericit, pentru că, pe de o parte, răbdarea este un semn al bătrâneții, dar, pe de altă parte, uneori ai un sentiment de satisfacție din faptul că știi să te descurci, că autodisciplina chiar funcționează.

Este foarte dificil să oprești valul de conștiință atunci când uraganele se dezlănțuie. Acesta este un nivel mai avansat, o altfel de autogestionare, care necesită o pregătire mai temeinică. Oricine își poate spune în momentul potrivit: „Oprește-te!” Este cu siguranță capabil să câștige orice conflict și orice joc.

Pentru a exersa răbdarea, puteți alege una dintre următoarele variante: numărați până la zece sau până la o sută, înmulțiți trei sute șaizeci și cinci cu două sute patruzeci și șapte în cap, numărați toate obiectele din jur. Sau pur și simplu aruncați telefonul din mână, atunci când îți vine să suni persoana care te-a rănit. De asemenea, poți face un lucru care știi că te calmează, poate fi orice activitate.

Odată ajuns la o vârstă, vine un moment în care înțelegi că ce este destinat să fie al tău, va veni la momentul potrivit și, odată cu asta, vine și pacea interioară. Începi să-ți dai seama clar că cea mai bună ocazie poate să nu fie cea pe care soarta ți-o arată în acest moment. Uneori trebuie doar să ai răbdare și să aștepți, vei simți în suflet când va fi momentul potrivit pentru un anumit lucru.

Se pare că a avea răbdare este principalul secret al fericirii. Asta nu înseamnă că trebuie să evităm primele oportunități apărute, ci să le alegem pe cele care ni se potrivesc cel mai bine. Dacă ceva nu ți se potrivește, ar fi bine să mai aștepți, cu siguranță va apărea la un moment dat. Pentru că decizia corectă este ca felul de mâncare pentru care trebuie să aștepți să se răcească.

Cel mai important, răbdarea ta îți crește nivelul de respect pentru tine. Acesta lucru este ceva care merită învățat în viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!