A da drumul nu este același lucru cu a renunța

A da drumul nu este același lucru cu a renunța

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in PersonalitatePsihologieRelatii

Uneori, ne ținem de ceva atât de strâns încât ne face mai mult rău decât dacă îl lăsăm să plece. Pentru că există o luptă constantă între ceea ce simțim și ceea ce știm: inima împotriva minții.

Chiar și atunci când știm că este mai bine să renunțăm, uneori pare imposibil. Uneori, credem că, dacă vom pleca, ne vom pierde șansa de a iubi. Chiar și gândul la asta dă naștere unei dureri în piept, așa că rămânem, chiar dacă suntem alături de cineva de care nu aparține. Suntem gata să suportăm o relație mizerabilă, doar să nu-l lăsăm pe cel de care suntem atașați.

Ne dorim atât de mult ca relația să funcționeze, încât ajungem să ne rănim și mai mult. Continuăm să credem că, dacă vrem ceva din tot sufletul, acel lucru se va schimba. Că dragostea noastră va schimba o persoană și o va face să-și dea seama cât valorăm. Credem că dacă ne concentrăm asupra binelui, atunci tot răul va dispărea. Dar acest lucru nu este adevărat. Singurul lucru care dispare sunt speranțele și visele noastre.

Când nu mai vedem o soluție, plecăm, chiar dacă doare. Ne-am eliberat pentru că nu mai are rost să rămânem. Aceasta nu înseamnă că renunțăm, nu ne face pierzători. Înseamnă doar că am rămas prea mult timp, că am încercat prea mult și nu am ajuns nicăieri.

A da drumul înseamnă a te opri să-ți investești timpul, răbdarea și energia fără să primești nimic în schimb. Aceasta înseamnă că am renunțat la cineva care nu era pregătit să investească la fel de mult ca noi. Aceasta înseamnă că ne-am săturat să luptăm singuri și să fim singuri.

Asta nu înseamnă că am renunțat – înseamnă că am dat drumul celui care nu a vrut să rămână. Aceasta înseamnă că nu ar fi trebuit să rămânem. Că lăsăm pe cineva care nu ne aparține. Pentru că nimeni nu se poate ține de ceea ce nu-i aparține – trebuie să renunțe.

Aceasta nu înseamnă că nu suntem suficient de puternici. Ci înseamnă că suntem chiar mai puternici decât înainte. Înseamnă că am avut curajul să-l părăsim pe cel pe care îl iubim. Pentru că el este cel care te doare.

A-l părăsi înseamnă a veni la tine. Înseamnă să te faci fericit.

Pentru că nu renunți. Te alegi pe tine. Alegeți să vă faceți viața mai bună. Îi faci loc fericirii în viața ta.

De aceea nu renunțăm la dragoste. Oferim iubirii adevărate o șansă, lăsând-o pe cea care nu este destinată să fie cu noi. Ne oferim o șansă pentru o viață mai bună. O șansă de a fi fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!