A ajuta pe alții este cel mai bun mod de a reuși în viață

A ajuta pe alții este cel mai bun mod de a reuși în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Oamenii care se străduiesc să aibă succes adesea își fac griji doar despre ei înșiși. Cu toate acestea, cercetările au arătat că pot fi mult mai fericiți dacă au grijă de altcineva. Ne străduim întotdeauna să găsim o modalitate de a avea succes în viață (motiv pentru care citești acum acest articol, ești de acord?) Fiecare dintre noi are propriile aspirații și vise, vrem să se împlinească cât mai curând posibil.

Dar poate că înțelegem greșit esența întrebării și că constanta „eu și nimic în afară de mine” este cel mai puțin mod optim de a reuși? Și dacă nu ne mai concentrăm asupra noastră, începem să ne gândim mai mult la cei dragi? O astfel de decizie ne va ajuta să reușim?

„Ajutându-i pe ceilalți, veți învăța să vă ajutați pe voi înșivă” – Aung San Suu Kyi

Jurnalul psihologic Emotion a publicat recent rezultatele unui studiu de șase săptămâni. Au participat aproape 500 de respondenți. Scopul experimentului a fost acela de a testa teoria – ajutorul oferit altor persoane ne poate fi benefic?

Fiecare dintre participanți a trebuit să aleagă între trei opțiuni: să facă bine pentru ei înșiși, pentru un străin sau să se abțină. Care crezi că au fost rezultatele? Starea emoțională a grupului de oameni care a fost de acord să ajute străinii a fost mult mai bună decât celorlalți. Numărul emoțiilor pozitive a depășit numărul celor negative.

Concluziile s-au dovedit a fi mai elocvente decât par. În general, persoanele care își caută propria fericire au mai multe șanse să aibă grijă de ele însele, însă cercetările au arătat că pot avea mult mai mult succes dacă se gândesc și la alții. În plus, lumea cunoaște dovezile incontestabile că a ajuta o altă persoană are un efect pozitiv asupra sănătății noastre.

Un alt experiment a arătat că atunci când cheltuim mai mulți bani cu alți oameni decât cu noi înșine, ne putem reduce tensiunea arterială – la fel ca și când am fi făcut sport sau am medita. Cu toate acestea, aceasta nu este întreaga listă de puncte pozitive.

Mai jos puteți găsi mai multe variante pentru a ajuta alte persoane, pe lângă obținerea propriului succes.

Fă o favoare unui străin

Există multe exemple – să stați cu copilul altcuiva, să împrumutați bani, să vă dedicați timpul liber, să duceți pe cineva cu mașina sau doar să vă puneți umărul la momentul potrivit. Vi se garantează nu numai o bună dispoziție, ci și o garanție a reciprocității viitoare – un mare plus la binele pe care îl faceți.

„Plătește pentru cineva”

Puteți ajuta străini la întâmplare. Principiul „Plătește pentru cineva” este elementar, de exemplu, să-i plătești consumația într-un restaurant sau cafenea, fără a aștepta un serviciu în schimb.

Participă la munca voluntară

Multe ONG-uri caută voluntari. Aceasta este o mare oportunitate de a vă petrece timpul în domeniul preferat. În acest fel, nu numai că vei ajuta societatea, ci și pe tine însuți.

Există atât de multe modalități de a ajuta o altă persoană. Începeți prin a vă schimba modul conștiinței de la îngrijirea exclusivă de sine la îngrijirea unei alte persoane și veți vedea cum vi se va schimba viața.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!