9 simptome care avertizează că inima ta s-ar putea opri în curând

9 simptome care avertizează că inima ta s-ar putea opri în curând

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Până la 18 milioane de persoane de toate vârstele mor în fiecare an datorită bolilor de inimă. Dar numărul mare de decese ar fi putut fi evitate dacă lumea ar ști să recunoască simptomele bolilor de inimă și ar consulta un medic în timp util. Există anumite simptome de care trebuie să ținem cont, în special la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei care au un nivel ridicat de colesterol, care sunt supraponderali, diabet sau au hipertensiune.

Ce simptome ar trebui să te alerteze:

1. Senzații neplăcute în zona pieptului

Unul dintre simptomele principale ale problemelor cardiace este durerea toracică. Este dificil să descrii cu exactitate aceste senzații, unii experimentează dureri ușoare, alții simt că îi apasă sau îi înțeapă.

Senzațiile dureroase din zona pieptului sunt de obicei declanșate de boli vasculare și acestea sunt cele care alimentează inima cu sânge. În caz de durere severă, care durează câteva minute, trebuie să suni imediat la ambulanță.

2. Apetit slab, senzație de greutate și durere în stomac, greață

Desigur, tulburările de stomac nu sunt întotdeauna cauzate de probleme cardiace. Dar o tulburare a procesului digestiv poate fi asociată cu aportul de cantitate mai mică decât cea necesară de sânge. Un flux sanguin slab indică prezența unor probleme cardiace.

3. Durerea la mâna stângă

Nervii din inimă și din mâna stângă trimit întotdeauna semnale către aceeași parte a creierului. Iar creierul nu înțelege dacă ai dureri de mână sau de inimă. Dacă mâna a început să te doară după un antrenament, atunci nu ai de ce să te alarmezi. Dar dacă durerea a apărut brusc și cu atât mai mult dacă este acută, acesta este deja un motiv de îngrijorare și un semn clasic al unui atac de cord iminent.

4. Durerea de dinți și durerea maxilarului inferior

Durerea de dinți apare adesea din motive normale: carii, deplasarea maxilarului etc. Însă, dacă nu este vorba despre aceste lucruri, dar totuși te dor des dinții, trebuie să consulți un cardiolog. În practica medicală, au existat cazuri în care oamenii și-au tratat dinții problematici, dar durerea nu a trecut, deoarece a fost provocată de tulburări în activitatea inimii.

5. Amețeli pe termen scurt și senzație de pierdere a orientării în spațiul înconjurător

Sentimentele de slăbiciune și oboseală pot apărea din diverse motive, de exemplu, din cauza alimentației necorespunzătoare sau a transformărilor bruște ale corpului. Dacă ești în mod constant obosit, trebuie să consultați un medic. Este posibil ca inima să nu furnizeze suficient sânge creierului.

6. Tuse persistentă

De cele mai multe ori, tusea apare din cauza unei răceli sau a unei alergii, dar dacă tusea este deja prezentă de câteva săptămâni, atunci este nevoie de o consultație de specialitate. Tusea poate fi un semn de insuficiență cardiacă, deoarece face mai dificilă îndepărtarea umezelii din plămâni. Trebuie să fi atent dacă se secretă un mucus alb sau roz în timpul tusei.

7. Dificultăți frecvente de respirație

Respirația îngreunată apare din cauza lipsei de oxigen din sânge, adesea după exerciții, când mușchii extrag oxigen din sânge pentru a face față efortului. Și pentru a compensa pierderea acestuia, creierul semnalează plămânii să respire mai repede. Dar dacă nu există motive evidente și, pe lângă dificultăți de respirație, vei simți disconfort în piept și oboseală constantă, mai bine vizitează un medic cardiolog, deoarece lipsa de oxigen poate provoca tulburări circulatorii asociate cu disfuncționalitatea inimii.

8. Apnee

Mulți sforăie în timpul somnului, iar dacă o fac prea tare, există o mare probabilitate de a dezvolta apnee, adică o întrerupere a respirației pe termen scurt. Această situație afectează negativ activitatea sistemului cardiovascular, duce la hipoxie a mușchilor inimii și crește riscul de hipertensiune. În prezența apneei, trebuie să vizitezi un medic cât mai repede pentru un consult

9. Bătăi neregulate sau rapide ale inimii

Cu siguranță, mulți dintre noi am experimentat bătăile accelerate ale inimii în urma unor eforturi fizice, acest lucru este normal. Dar dacă nu există motive evidente pentru care bătăile inimii încep să accelereze, cel mai bine este să te consulte un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!