9 semne subtile care arată că ai un sistem imunitar slăbit (și cum să-l întărești)

9 semne subtile care arată că ai un sistem imunitar slăbit (și cum să-l întărești)

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 October 2021 in SanatateSfaturi

Imunitatea nu face față întotdeauna sarcinii sale sută la sută. În funcție de anotimp, de stilul de viață și de prezența bolilor cronice, aceasta poate fi slăbită.

Funcția principală a imunității este de a identifica și elimina modificările din mediul intern al corpului, și a avea grijă ca totul să funcționeze ceas. Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar este slăbit, acesta nu poate acționa ca o barieră de protecție împotriva virușilor și bacteriilor, iar ca consecință observăm apariția și dezvoltarea diferitelor probleme de sănătate.

Iată ce semne pot anunța că sistemul tău imunitar funcționează defectuos și are nevoie de ajutor.

Cum să îți dai seama dacă sistemul imunitar este slăbit?

1. Primul semn care vă va indica cu siguranță acest lucru este oboseala rapidă și constantă. Dacă, când te trezești dimineața, te simți deja copleșit, deși ai dormit bine, acesta este un semn foarte important că ceva nu este în regulă cu sistemul imunitar. Cel mai probabil, sistemul tău imunitar nu face față sarcinii sale și este într-un stres constant și, prin urmare, consumă toată energia organismului.

2. Al doilea semn al unui sistem imunitar slăbit poate fi o temperatură ușor crescută. Dacă o perioadă de timp temperatura corpului rămâne la 37 ° C și peste, atunci, cel mai probabil, în corpul tău se dezvoltă un fel de boală autoimună. Acordați atenție acestui lucru și consultați un medic cât mai curând posibil.

3. Dacă observați apariția de mâncărime, erupții cutanate și alte inflamații pe piele, rețineți că, cauza principală a tuturor acestor lucruri poate fi tocmai o tulburare a funcționării sistemului imunitar. De regulă, efectele celor mai multe procese care au loc în organism se reflectă asupra pielii, așa că încercați să vă consultați la timp cu un specialist și să eliminați problema care a apărut.

4. Un alt semn că au loc un fel de schimbări nefavorabile în organism sunt durerile de cap constante. Desigur, migrenele pot avea multe cauze posibile. Dacă disconfortul este permanent, atunci este posibil să apară un atac autoimun în organism, care afectează vasele de sânge ale creierului și provoacă durere.

5. Constipația sau diareea care durează câteva săptămâni pot fi, de asemenea, declanșate de un sistem imunitar defectuos. Dacă observați o astfel de boală, nu vă grăbiți să dați vina pe alimentele pe care le-ați mâncat. În acest caz, problemele cu scaunul pot avea cauze mai profunde și mai grave asociate cu tulburări de funcționare a intestinelor, care afectează direct funcții importante ale sistemului imunitar.

6. Amorțeală sau furnicături în mâini – un semn că sistemul imunitar se luptă cu o boală. Dacă se întâmplă rar, atunci poate că mâna ta a stat pur și simplu într-o poziție incomodă pentru o lungă perioadă de timp. Dar dacă întâmpinați acest lucru în mod regulat, atunci motivul este cu siguranță legat de luptele imunității cu bolile din organism, astfel apar leziunile nervilor sau vaselor de sânge.

7. Îngălbenirea ochilor sau a pielii este un simptom foarte grav care necesită tratament urgent. În primul rând, vorbește despre dezvoltarea bolilor hepatice și, în al doilea rând, poate evidenția prezența unor tulburări imunitare în organism. De regulă, icterul apare și în cazul hepatitei autoimune, o boală în care sistemul imunitar atacă celulele hepatice sănătoase și le distruge.

8. Tulburările în funcționarea sistemului imunitar pot provoca adesea disconfort în zona ochilor. Dacă simțiți arsură, mâncărime, roșeață și durere în ochi , încercați să căutați cât mai repede problema pentru a preveni apariția complicațiilor.

9. Dacă te confrunți adesea cu răceli și iei antibiotice de mai mult de două ori pe an, cu siguranță imunitatea ta este slăbită. Consultați un specialist pentru a determina un plan de întărire și îmbunătățire a imunității organismului, de exemplu, cu ajutorul vitaminelor, eliminarea obiceiurilor negative etc. După fiecare administrare de tratamente antibiotice, este important să vă faceți analizele pentru a verifica starea generală a imunității. Un complex de suplimente cu antibiotice vă poate ajuta în acest caz!

Cum să îți ajuți organismul dacă ai observat că imunitatea ta este slăbită?

Pentru a restabili funcționarea sistemului imunitar, trebuie să consultați mai întâi un medic pentru a vă prescrie un plan detaliat de tratament. Medicul va prescrie analizele necesare, va examina cu atenție bolile și infecțiile anterioare și vă va pune întrebări despre stilul dvs. de viață și prezența bolilor cronice.

Abia după ce își face o imagine de ansamblu exactă a stării de sănătate, acesta vă va îndruma către alți specialiști – de exemplu, la un endocrinolog, imunolog, dermatolog, hepatolog.

PS:

Amintiți-vă că tratamentul problemelor interne ale corpului, inclusiv a bolilor autoimune, necesită o abordare intensă și mult timp. Prin urmare, pentru a preveni dezvoltarea unor deteriorări grave ale sistemului imunitar, ascultați-vă corpul. Acesta ne avertizează prin semne și durere atunci când ceva nu funcționează corect, și cu cât acționăm mai repede, cu atât problema poate fi remediată mai ușor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!