9 semne care îți arată că organismul tău este plin de toxine

9 semne care îți arată că organismul tău este plin de toxine

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2020 in Remedii NaturisteSanatate

Toxinele sunt peste tot, fie că este vorba de aerul pe care îl respirăm, de apa pe care o bem sau de mâncarea pe care o consumăm. Toxinele intră în organism în fiecare zi și trebuie să luăm măsuri pentru a le elimina.

Acestea sunt simptomele care indică faptul că organismul tău este plin de toxine:

1. Suferi de probleme digestive

Atunci când consumăm produse procesate, respectiv cele cumpărate din magazine, conservanții, culorile și aromele artificiale ne afectează procesul de digestie. Acest lucru duce la probleme precum indigestia sau constipația. Consumul mare de apă și de alimente organice poate rezolva problema.

2. Ai mintea tulbure

Dacă te simți amețit, confuz și incapabil să te concentrezi chiar dacă ai dormit bine, acesta poate fi rezultatul unor toxine. Aceste toxine nu mai permit absorbția vitaminelor și mineralelor esențiale de care organismul are nevoie pentru a funcționa.

3. Transpirația are un miros mai puternic

Chiar dacă ai făcut duș și te-ai dat cu deodorant, după ceva timp observi că ai început să miroși. Acest lucru se întâmplă pentru că toxinele produc mirosuri urâte care sunt eliberate prin porii corpului tău.

4. Durere la nivelul articulațiilor și mușchilor

Dacă nu ai făcut exerciții fizice sau vreo muncă epuizantă, dar observați că ai dureri musculare și articulare, acumularea de toxine poate fi cauza. Durerile corporale sunt semne de inflamație necontrolată cauzată de excesul toxinelor din corp.

5. Acnee și pete pe piele

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și este adesea expusă poluării. În plus, produsele pe care le folosim, precum șampoane, balsamuri, săpunuri și loțiuni, pot conține substanțe chimice dăunătoare. Expunerea la aceste substanțe chimice poate duce la probleme precum acnee, erupții cutanate și eczeme.

6. Tulburări de somn 

Pe de o parte, acumularea de toxine te face să te simți obosit, pe de altă parte, îți poate strica somnul. Cantitatea mare de toxine din organism poate determina scăderea nivelului de melatonină, ceea ce vă afectează negativ somnul.

7. Crești în greutate

Dacă faci mișcare în mod regulat, dar totuși continui să crești în greutate, poate fi ceva în neregulă cu hormonii tăi. Toxinele pot afecta negativ nivelul anumitor hormoni din organism, inclusiv cei responsabili de menținerea greutății.

8. Respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare este de obicei un simptom al problemelor digestive. Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul digestiv este copleșit în încercarea de a digera tot ceea ce mănânci sau atunci când ficatul nu poate curăța toate toxinele acumulate. O detoxifiere este singura modalitate de a rezolva această problemă.

9. Căderea părului

Căderea părului nu este un semn al supraîncărcării toxice zilnice. Poate fi opera unor toxine mai periculoase precum arsenul, plumbul și taliul (care se găsesc în fumul de țigară). Așadar, ar trebui să iei serios în considerare lăsatul de fumat.

Cum poți detoxofia corpul?

– Bea suficientă apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Bea ceai de păpădie și adaugă pătrunjel, coriandru sau ciulin la mese.
– Fă sport. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui și ajută la eliminarea toxinelor.
– Spală-te pe dinți dimineața, după-amiaza și seara. Și nu uita să cureți limba în același timp
-Utilizați numai produse cosmetice naturale care nu conțin parfumuri și substanțe chimice dăunătoare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!