9 semne care arată că ai deficit de magneziu

9 semne care arată că ai deficit de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Dacă te simți în mod constant obosit, ochii se zbat și mușchii îți provoacă spasme, atunci cel mai probabil corpului tău îi lipsește magneziul. Deficitul de magneziu poate provoca boli grave, deoarece multe procese din organism depind de acest element. De aceea trebuie să fii vigilent și să poți diagnostica în timp deficiența acestuia.

Iată 9 simptome ale deficitului de magneziu:

1. Pofta de dulciuri

Dorința cumplită de a mânca ceva dulce indică faptul că organismului îi lipsesc anumite minerale, inclusiv magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea asociată cu menstruația și la sportivi cu antrenamentul intens, atunci când corpul consumă magneziu pentru munca musculară.

2. Dureri musculare și crampe

Spasmele musculare pot fi foarte dureroase. Dacă suferiți în mod regulat de ele, acesta poate fi un semn al nivelului scăzut de magneziu. Magneziul și vitaminele D, E și B pot preveni crampele musculare. Așadar, vizitați medicul dumneavoastră pentru a verifica nivelul acestor vitamine și asigurați-vă că luați cantitatea recomandată.

3. Insomnie

Deficitul de magneziu poate provoca insomnie. Magneziul este vital pentru o funcție numită „relaxare a creierului”. Această capacitate a creierului ne ajută să ne relaxăm și să adormim în liniște.

4. Vulnerabilitatea oaselor

Deficitul de magneziu poate crește, de asemenea, riscul dezvoltării vulnerabilității osoase , ceea ce poate duce la un risc crescut de fracturi. Ideea este că deficitul de magneziu poate reduce nivelul de calciu din sânge, iar calciul este necesar pentru a menține oasele sănătoase.

5. Arsuri severe la stomac 

Dacă aveți deficiență de magneziu, alimentele și acidul stomacal se ridică la nivelul esofagului. Acest lucru provoacă o senzație de arsură numită reflux acid sau arsuri la stomac.

6. Stresul și apatia

Magneziul este un element important pentru formarea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil și pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană începe să aibă stări de anxietate și stres fără un motiv concret.

7. Constipație

Există multe motive pentru care este posibil să aveți constipație, de la stres la lipsa de fibre. Magneziul are un efect relaxant asupra multor părți ale corpului, inclusiv asupra tractului digestiv. Din cauza lipsei acestuia, funcțiile intestinale nu funcționează corect, ceea ce duce la constipație.

8. Oboseala

Magneziul este necesar pentru reacțiile care produc energie în celule. Fără magneziu, nu veți avea suficientă energie la nivel celular. Acest lucru se poate manifesta ca oboseală, amețeli și lipsă de mobilitate.

9. Dureri severe de cap 

Deficitul de magneziu poate provoca migrene și dureri de cap frecvente. Datorită deficienței acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează și se extind mai rapid, ceea ce cauzează migrenele. Cantitatea suficientă de magneziu din organism reduce riscul modificărilor vaselor de sânge și previne durerile de cap.

O alimentație echilibrată poate asigura nevoia zilnică de magneziu a organismului.  

Iată o listă de alimente care pot crește nivelul de magneziu din corpul dumneavoastră: nuci (migdale, caju, nuci),  semințe (de in, cânepă, chia), cereale integrale (ovăz, orz, hrișcă, orez), fasole, fructe proaspete și uscate, fructe și legume verzi, pește.

Ați observat vreodată semne de deficit de magneziu în organism?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!