9 probleme de sănătate care sunt provocate de deficitul de magneziu

9 probleme de sănătate care sunt provocate de deficitul de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in Sanatate

Dacă sunteți în mod constant obosit, ochiul vă zvâcnește din când în când sau aveți spasme musculare, cel mai probabil motivul este lipsa de magneziu. Magneziul este responsabil pentru multe procese din organism. Deficitul său este periculos pentru sănătate și poate provoca boli grave. Prin urmare, este foarte important să fii atent la corpul tău pentru a observa problema cât mai curând posibil.

Pentru a vă ajuta să identificați mai ușor simptomele deficitului de magneziu, am făcut o listă cu cele mai frecvente semne:

1. Pofta de dulciuri

O dorință puternică de a mânca ceva dulce indică adesea o deficiență în organism a unor minerale, inclusiv magneziu. În rândul persoanelor sănătoase, senzațiile bruște de pofte de dulciuri sunt cele mai frecvente la femei în timpul menstruației și la sportivi după un antrenament intens.

În ambele cazuri, magneziul părăsește corpul în cantități mari, motiv pentru care este nevoie de zahăr.

2. Spasme musculare și durere

Crampele musculare și spasmele pot fi foarte dureroase. Dacă se repetă frecvent, atunci acesta este unul dintre principalele semne ale deficitului de magneziu. Pentru a scăpa de nu aveți nevoie doar de magneziu, ci și de un complex de vitamine B, E și D.

Pentru a verifica nivelul acestor oligoelemente din corp, consultați un medic. Și pentru a ameliora rapid tensiunea musculară, masează zona dureroasă printr-o mișcare circulară.

3. Insomnie

Deficitul de magneziu cauzează adesea insomnie. Această substanță este responsabilă pentru capacitatea creierului de a se relaxa și de a adormi liniștit. Dacă magneziul nu este suficient, „funcția de relaxare” a corpului eșuează.

Interferența cu somnul normal și crampele musculare, despre care am vorbit mai sus. În medicină se numește „sindromul picioarelor neliniștite”. La adormire și în timpul somnului, extremitățile inferioare tremură, din cauza cărora calitatea somnului suferă semnificativ.

4. Boli osoase

Deficitul de magneziu în timp crește riscul de fracturi, luxații și alte probleme cu oasele și articulațiile. Motivul pentru aceasta este scăderea nivelului de calciu, care determină deficiența de magneziu. De calciul, la rândul său, avem nevoie pentru sănătatea oaselor.

5. Reflux acid

În cazul deficitului de magneziu, alimentele nedigerate și sucul gastric revin la esofag. Din această cauză apare o senzație de arsură, care se numește în mod popular arsuri la stomac.

6. Apatie și stres

Magneziul este foarte important pentru funcționarea normală a sistemului nervos, este, de asemenea, responsabil pentru relaxarea corpului. În absența acestuia, este dificil pentru o persoană să se calmeze, simte tensiune și stres constant. În timp, acest lucru poate duce chiar la depresie.

7. Constipație

Cauzele constipației pot fi multe: de la stres la aportul insuficient de fibre. Și unul dintre motivele posibile este lipsa de magneziu. După cum sa menționat mai sus, este responsabil pentru relaxarea corpului. Aceasta include tractul digestiv. Din cauza lipsei acestui mineral, activitatea unor funcții intestinale este perturbată, ceea ce duce în cele din urmă la constipație.

8. Oboseala

Energia din celulele corpului se acumulează împreună cu magneziul. Dacă nu este suficient, celulele nu pot produce energie în cantitatea necesară pentru viața activă. Din această cauză, o persoană dezvoltă simptome precum oboseală constantă, apatie și lene.

9. Dureri de cap severe

Deficiența cronică a nutrienților provoacă dureri de cap severe. În funcție de locația sa, este posibil să înțelegem care vitamine îi lipsesc organismului – A, B, C sau D. O trăsătură caracteristică a deficitului de micronutrienți – localizarea migrenei într-o singură parte a capului .

La niveluri scăzute de magneziu, vasele de sânge ale creierului se dilată și se îngustează rapid, ceea ce provoacă disconfort. Compensarea deficienței sale normalizează vasele de sânge și ameliorează durerile de cap.

Ce alimente sunt bogate în magneziu?

Deficitul de magneziu la mulți oameni apare din cauza alimentației slabe și a obiceiurilor rele. O dietă bine aleasă satisface nevoia zilnică de magneziu.

Aceste produse vor ajuta la creșterea nivelului de magneziu din organism:

  • cereale;
  • nuci;
  • fructe proaspete și fructe uscate;
  • verdeaţă;
  • peşte.

Ați observat semne de deficit de magneziu în organism? Ce v-a ajutat să scăpați de aceste simptome neplăcute? Vă rugăm să împărtășiți experiența dvs. în comentarii!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!