9 motive pentru care mătușile sunt cele mai speciale persoane din viața copiilor, după părinți

9 motive pentru care mătușile sunt cele mai speciale persoane din viața copiilor, după părinți

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in LifeStyleRelatiiViata

Se știe că cei mai dragi oameni din lume pentru un copil sunt părinții săi. Dar nu trebuie să uitam și de celelalte rude. Mătușile noastre joacă un rol imens în viața noastră. Sora tatălui sau a mamei are un loc separat și special în inima noastră.

Însă nu toate mătușile sunt la fel de bune. Unele sunt iubitoare și darnice, în timp ce altele parcă nici nu te suportă, și asta nu este vina ta.

Să vedem de ce sunt mătușile atât de importante pentru noi?

1. Mătușa este o femeie care ne iubește și are grijă de noi cu adevărat. Ea este gata să ne deschidă o viziune complet diferită asupra vieții, este capabilă să ne arate un punct de vedere diferit, nu cel pe care îl susțin părinții noștri. Ea ne va sprijini întotdeauna dacă este nevoie. De obicei sunt de acord cu planurile și ideile noastre și au mai multă încredere în noi decât părinții, iar acest lucru face un copil să fie mult mai atașat de mătuși.

2. Mătușă ne oferă întotdeauna cadouri și dulciuri delicioase. Chiar dacă părinții le interzic copiilor să consume anumite dulciuri, mătușele sunt cele care încalcă orice regulă pentru a-și vedea nepoțeii fericiți, iar asta îi fac pe copii să le adore.

3. Au aproape întotdeauna o dispoziție bună și o atitudine pozitivă față de nepoți și nepoate. Practic, ele văd doar calitățile lor pozitive. Și le oferă încredere nepoților, iar atunci când aceștia își propun ceva, mătușa este mereu acolo pentru ai susține.

4. Îmbrățișările și complimentele sincere sunt asociate în principal cu revederea mătușii. Întrucât nu se văd în fiecare zi, este mult mai emoționantă întâlnirea pentru ei.

5. Uneori copiii sunt reticenți sau se tem să le spună părinților ceva. Apoi mătușa vine în ajutor. Ea este întotdeauna gata să îi asculte și să îi ajute, precum și să păstreze un secret. Găsesc în mătușă o persoană specială care să le fie aproape când le este greu, iar acestea îi pot ajuta și cu bani!

6. Discută cu nepoții lucruri din viața de zi cu zi, despre care părinții păstrează uneori tăcerea. De multe ori un părinte evită anumite discuții cu un copil, fie din rușine, fie că aceștia consideră că nu este timpul, însă mătușile sunt gata să-și pregătească nepoții de viață în orice moment.

7. Dacă părinții au lucruri de făcut și nu are cu cine să își lase copiii, mătușa este întotdeauna gata să stea cu ei! De multe ori mătușa face parte din copilăria unui copil, iar aceasta este considerata ca fiind o a doua mamă pentru el, nu doar o simplă mătușă.

8. De la mătușă nepoții învață primele înjurături și prostii. Dacă părinții se abțin în fața copiilor și caută mereu să aibă un limbaj elevat, mătușa va încerca mereu să își distreze nepoții povestind cele mai amuzante întâmplări și bancuri.

9. Odată cu nașterea unui nou nepot sau nepoată, ea devine mai fericită. Fiecare nou membru al familiei o face pe mătușă mai fericită.

Ai o mătușă preferată?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!